Нема право на претрес без твоја согласност или налог, истото и за во возило, преглед е да види однадвор, освен ако увидат нелегални работи во возилото, истои за тебе, преглед е надворешно да види евентуално да те опипа и толку. Е сеа...има зајеб, со обични џандари нема гајле, еден вака ми се силеше на крај сам ми го отвори ранецот, мој коментар запишав во забелешка дека ми е отваран ранецот без дозвола и го пријавив во внатрешна, убеден беше дека има право да ме претеесува иако во меѓувреме и на адвокат звонав да му објасни, ми рече не ме итересира ако сакаш и во внатрешна пријави ме... Од овие новите по 18/години беше разбрав дека јаде некоја санкција. Е сеа кај овие другите цивилкиве отракани се, може и да те нашлакаат и да те наместат дека си се опирал па да го јадиш немиен...Обично се повеќе души и ако му си на пик ќе сведочат на суд дека си се опирал и слично или уште полошо си се обидел да нападниш службено лице, твојот збор спрема нивниот на суд не е баш релевантен и може да те подлегнат. Ако не те држи газот поќути кај вториве и сам вади од џепови/преврти ги, исто и патики чорапи и сл, гледај да немаат мн шанса да ти брцнат рака по џебови.
Sent from my SM-A202F using Tapatalk