Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2297393 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10608
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12690 на: 15 Ноември 2022, 07:48:44 am »
Сеа демек албанцие не чинат нашиве ружи и кокичиња носеа. Имене да ме тепат и угнетуват некој секој ден не палки, и секира ќе носа. Ко ќе немаше албанци, меѓу нас се убивавме. Коце металец било хорор, се толчеле без причина. Пардон, "што ме гледаш" било доволно за крвничко пребивање.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3818
« Одговори #12691 на: 15 Ноември 2022, 09:33:11 am »
Одевме на автобуска под мостот карши АСУЦ, најмалите не праќаа да им бараме цигари на браќата, и кога немаше да ни дадат им мававме шамар и бегавме кај големите...после знаете.
Исто кога ќе претепаа некое наше дете на автобуска, следниот ден се собиравме на следната кај трговскиот во Автокоманда, барем 20 души, го бркавме шоферот и позади во дуплата 50ка пепел.
Ова денес сето пи*ки, ќутат само ко мулиња.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10608
« Одговори #12692 на: 15 Ноември 2022, 17:47:34 pm »
Не се мулиња, немаат идеологија. За што да се борат, за зз да ги шитне, за да ги тфесат за еден џокалац дур се шверцаат тони и тони забранети супстанци...?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10527
« Одговори #12693 на: 15 Ноември 2022, 18:21:09 pm »
Туку, кој го соши знамето...

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #12694 на: 15 Ноември 2022, 19:41:22 pm »
Не е лошо и да се јавиш во ПОЦ.

Го контактирав веќе на мејл а им пишав и на Фејсбук порака. Мора некако да видат. Не сум јас виновен што апликацијата им е срање!

Со ПОЦ исклучиво по телефон. Мејлови и такви работи читаат откако ќе се разберете по телефон, т.е. откако ќе ти го посочат правиот мејл кај да пратиш тоа што треба да видат.

Тој инфо мејлот 100% им е форвардиран директ во Trash.

Не. Ми одговорија на Фесјбук и ми побараа телефон. Им оставив.  За кратко ми се јави жена на која и кажав дека им имам пратено мејл претходниот ден. Таа ми побара да и кажам од кој мејл ги имам контактирано. И кажав и ми го најде мејлот што им го имам пратено.  Ми кажа дека има одговорено на истиот. Откако и кажав дека немам одговор од нивна страна, жената заклучи дека имаат проблем при праќање на мејл кон Гмаил. ок небитно. И кажав да провери кај нив во систем директно по број на таблица. Напиша таблица, и виде дека немам никаков билет во ДПК што значи дека казната е платена и дека се  е во ред. Тоа е тоа. И објаснив само дека ја платив казната дирек кај нив на страната, бидејки аплиакцијата им е багосана. Толку беше муабетот.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7225
« Одговори #12695 на: 16 Ноември 2022, 10:45:24 am »
Чим си платил вирмански, доказ за уплатат имаш за век и векови и нема што повеќе да се замараш.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6818
« Одговори #12696 на: 16 Ноември 2022, 11:42:02 am »
Не е баш така.

Вирманот он си го има дека платил, ама ако дојде до постапка, дур да докаже дека платил, мече ќе роди.

Најарно е да се среди пред да има постапка, односно да се среди во нивниот систем дека сите обврски се намирени.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #12697 на: 18 Ноември 2022, 16:02:09 pm »
А мене некое копиле од ПОЦ  ми има лепнато ДПК во 5 месец кај Џамбо иако имам лепенка од ПОЦ за бесплатен паркинг. Ни ливче имав ни бутур, тоа  го приметив кога требаше договорот да го продолжам пред еден месец.

Sent from my SM-A035G using Tapatalk

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8216
  • Плинаш!!!
« Одговори #12698 на: 19 Ноември 2022, 00:12:41 am »
Добро што не те дале на извршител.

Отсутен mammoth

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #12699 на: 22 Ноември 2022, 21:01:38 pm »
Здраво. Летово ми пишаа казна за црвено, иако стварно поминав на жолто. Буквално не ни додадов гас, пошто знаев дека го фаќам. Позади мене поминаа уште две коли, од која третата беше доста позади мене, али прелета. На следните семафори ме застанаа со ротација, бев као WTF сеа што напраив.(ни на крај памет дека е ради семафорот) Не застанаа мене и уште еден и ни пишаа казна на црвено. Логично не ја потпишав и се објаснував пола саат пошто стварно ми беше криво. Искрено мислам дека третата кола (исто сива) што прелета, ваљда мислеше дека сум јас пошто на друг начин стварно не знам како виде дека поминав на црвено. Му го кажав и тоа дека имаше и трета кола (истото и тие позади што ги застана му кажаа, демек зошто него не го застана), но полицијата тврдеше дека немало 3та кола ХАХАХА. 3 пати му реков чекај, не ја пишувај и на крај ми вика епа друже веќе ја пишав. ја мислев дека си заедно со овие позади, па не можев вас да ве пуштам а на нив да им ја пишам ЛОЛ. Еве пиши изјава дека си поминал на жолто, а јас ќе ти помогнам со тоа што нема да дојдам на суд, па ваљда ќе ти помогне нешто. ФАЛА МНОГУ, ЕКСТРА. Ме закрпе со 250 евра, ни крив ни дужен. Се мислев дали да ја платам на пола у први 7 дена, али си помислив дека ако ја платам, ја фактички го признавам делото. Остана така, не ја платив. Ме интересира сеа што е процедурата и дали можам да направам нешто во врска со казната и судот?

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8216
  • Плинаш!!!
« Одговори #12700 на: 22 Ноември 2022, 21:05:49 pm »
Не се надевај дека ќе направиш нешто на суд. Можеби си требал да ја платип на пола, а сеа посекако ќе ги платиш тие 250 евра ако не и повеќе и ќе молиш да не ти стегнат забрана.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55196
  • Махер
« Одговори #12701 на: 22 Ноември 2022, 21:06:17 pm »
Здраво. Летово ми пишаа казна за црвено, иако стварно поминав на жолто. Буквално не ни додадов гас, пошто знаев дека го фаќам. Позади мене поминаа уште две коли, од која третата беше доста позади мене, али прелета. На следните семафори ме застанаа со ротација, бев као WTF сеа што напраив.(ни на крај памет дека е ради семафорот) Не застанаа мене и уште еден и ни пишаа казна на црвено. Логично не ја потпишав и се објаснував пола саат пошто стварно ми беше криво. Искрено мислам дека третата кола (исто сива) што прелета, ваљда мислеше дека сум јас пошто на друг начин стварно не знам како виде дека поминав на црвено. Му го кажав и тоа дека имаше и трета кола (истото и тие позади што ги застана му кажаа, демек зошто него не го застана), но полицијата тврдеше дека немало 3та кола ХАХАХА. 3 пати му реков чекај, не ја пишувај и на крај ми вика епа друже веќе ја пишав. ја мислев дека си заедно со овие позади, па не можев вас да ве пуштам а на нив да им ја пишам ЛОЛ. Еве пиши изјава дека си поминал на жолто, а јас ќе ти помогнам со тоа што нема да дојдам на суд, па ваљда ќе ти помогне нешто. ФАЛА МНОГУ, ЕКСТРА. Ме закрпе со 250 евра, ни крив ни дужен. Се мислев дали да ја платам на пола у први 7 дена, али си помислив дека ако ја платам, ја фактички го признавам делото. Остана така, не ја платив. Ме интересира сеа што е процедурата и дали можам да направам нешто во врска со казната и судот?
Ако ја платиш лета и возачката. Не е за плаќање работата. Парите во случајов се ништо во споредба со тоа што ќе си ја изгубиш возачката и ќе имаш во досие поминување на црвено за нешто што апла не си го направил. Многу е зачестено ова. И тоа не само на жолто, туку пишуваат и на зелено. Да убаво прочита на зелено светло. Консултирај се со адвокат или слично и терај си ја работата. Си влегол во бубањот и за една ипол година кога ќе дојде поканата тек тогаш ќе се види што ќе биде. Ама 3 месеци не ти бегаат, и башка што на следен пракршок (пошто демек веќе си имал едно црвено) ќе ти биде 6-12 месеци. Надевај се на најдоброто, подготвуввај се за најлошото. Толку ќе кажам.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7331
« Одговори #12702 на: 22 Ноември 2022, 21:52:26 pm »
"Дечко ти помина на жолто, ама ако ти пишам ја жолто на суд ќе го рачунаат како црвено и ќе ти ја земат возачката" - Мртов сериозен џандарот.

Спогодбено го решивме проблемот пошто веќе чекав од друг прекршок да ми ја земат возачката па многу ќе ми дојдеше.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #12703 на: 22 Ноември 2022, 21:57:15 pm »
Дали имаме адвокат на форумов?
Еве во ваква ситуација, имаш камера во колата, и де факто имаш доказ дека не си поминал на црвено. (Мада не знам дали смее на жолто да се помине)
Ќе пројде ли таа снимка на суд?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6208
« Одговори #12704 на: 22 Ноември 2022, 22:05:42 pm »
Ќе спасиш газ со снимката за црвено после ќе влезиш во другата судница ќе го јадиш немиен за снимање D

Sent from my SM-A202F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html