Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2297396 пати)

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8216
  • Плинаш!!!
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #12660 на: 27 Октомври 2022, 06:09:47 am »
Јас пролетва кога платив казна, во пролече ја носев уплатницата. Напрај си копија од уплатницата затоа што знаат да ти ја земат твојата и ако ја изгубат да ти ја пуштат пак казната.

Sent from my Redmi Note 8T using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2758
« Одговори #12661 на: 27 Октомври 2022, 07:41:06 am »
Фала дечки за инфо, ќе гледам после работа да средам......ама која педерска работа беше, 5 коли застанати кај Порта Аеродром, луѓето беа на кафе мислам или земаа од пекарата, јас застанав последен да извадам пари од банкомат, застана со полициско возило позади првата кола и пуштија ротација, сопругата во кола, се враќам буквално за 1 минута, ме видоа дека идам накај колата и еден почна да трча по мене за да не заминам со колата иако бев последен во низата, а другите (освен 1) си влегоа и си заминаа со колите.
Своерачен потпис ;)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10527
« Одговори #12662 на: 27 Октомври 2022, 08:37:28 am »
Фала дечки за инфо, ќе гледам после работа да средам......ама која педерска работа беше, 5 коли застанати кај Порта Аеродром, луѓето беа на кафе мислам или земаа од пекарата, јас застанав последен да извадам пари од банкомат, застана со полициско возило позади првата кола и пуштија ротација, сопругата во кола, се враќам буквално за 1 минута, ме видоа дека идам накај колата и еден почна да трча по мене за да не заминам со колата иако бев последен во низата, а другите (освен 1) си влегоа и си заминаа со колите.
Намирисале пари :D

Отсутен ialeks

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 338
« Одговори #12663 на: 27 Октомври 2022, 08:49:31 am »
Полесно им било тебе да те репаат. Важно нормата за денот да си ја исполнат.
Здравје. Дел од трошоци за возење, порано подоцна мора нешто да се плати.
Другпат крени хауба демек прегреа и си бил да побараш помош (мобилниот расипан).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55196
  • Махер
« Одговори #12664 на: 27 Октомври 2022, 09:06:05 am »
А ти не беше застанат на булеварот и те казнија?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2758
« Одговори #12665 на: 27 Октомври 2022, 11:32:54 am »
@Deni не спорам дека не сум застанал, ама селективно беше, друго е некој да е паркиран 30 мин на коловоз за да пие кафе или да јаде во пекарата, како што беа колите паркирани, јас дојдов последен и објаснив дека се задржав 1 мин колку да извадам пари од банкомат. Требаше да ги фати сите по ред, а не да пушти двајца од кафиќот да ги тргнат колите а да трча по мене а гледа дека не излегувам од кафиќот. Да бев само јас на коловоз пеки, а не да пушти 2 коли па да трча да ме „фати“.
Своерачен потпис ;)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11864
  • Архитект
« Одговори #12666 на: 27 Октомври 2022, 11:43:28 am »
Зошто се секираш за другите. Гледај си за тебе.
Ти лично си застанал на булевар и си направил прекршок. Значи ти следува казна. Соодветно те казниле.

Воопшто нека не те интересира дали тие пред тебе ги казниле, му биле пријатели или што и да е.

Нареден пат се надевам дека си ја научи лекцијата и нема да блокираш булевар, па макат било и на „1 минута“.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10527
« Одговори #12667 на: 27 Октомври 2022, 13:21:52 pm »
Аууу, директ у фаца :D

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #12668 на: 27 Октомври 2022, 14:02:39 pm »
Секое застанување што е повеќе од 10 секунди смета. Мене не ми прави разлика дали си застанал на 1 минута, 30 мин, 24 саати, 1 месец, дали ќе пуштиш 4 жмигавци или не...

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #12669 на: 27 Октомври 2022, 18:53:13 pm »
Кажете им го тоа на дечките од кафичите ако ви сметаат.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 872
« Одговори #12670 на: 27 Октомври 2022, 19:05:23 pm »
Ти лично си застанал на булевар и си направил прекршок. Значи ти следува казна. Соодветно те казниле.

Воопшто нека не те интересира дали тие пред тебе ги казниле, му биле пријатели или што и да е.

Нареден пат се надевам дека си ја научи лекцијата и нема да блокираш булевар, па макат било и на „1 минута“.
Глупости.
Како да не се нервира човек.
Таму секој ден има неколку коли кој полиција не ги казнува.
Подоле, на истиот булевар кај комплекс банки пред Бисер, кај кафичот секој ден стојат коли. Полиција константно ги одминува.

Кај Порта Аеродром е општ хаос. Цело време има коли. Буквално. И да сакаш да застанеш прописно, нема каде. Улицата позади паркирани коли на 2та тортоара, нема каде да поминеш со количка за дете.
Кај Блок кафе преполно коли, и на паркингот кај школото, и по тортоарот.
Позади Порта Аеродром, кај градинката преполно од вработените во градинката и дуканите. Се блокираат самите себе.
Подоле по Шарло кај 3те Адора згради се е паркирано, скоро секогаш.
Повторувам, и да сакаш прописно да паркираш нема каде, мода да платиш паркинг.

И после 15 минути барање паркинг или вртење, застануваш на кратко да земеш нешто од пекара или банкомат, и ти лепат казна.
И да не се нервираш ?
КАКО ?
Како да не се нервираш кога секој ден ги гледаш како си се паркират за на кафе и пазаруваат во Тинекс.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10608
« Одговори #12671 на: 27 Октомври 2022, 19:09:35 pm »
Не зна како сте рамнодушни на селективно работење. Зато сме тамо кај што сме. Пре би оправдал засганување по поттеба него за на кафе. И другите застанале па не ги кзниле

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7598
« Одговори #12672 на: 27 Октомври 2022, 19:18:31 pm »
Дечки ај бе не се прајте ненормални, аман. Не глумете лудило ај.

Сеа треба аплауз за копилињата џандарски што пуштиле 4 коли, а последнава кола застаната на минутка-казна? Да умрат до петок, викенд саати да не земат копилиња џандарски.

Еј шшшшшшцццццц ај скурца со таа селективност веќе. 

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55196
  • Махер
« Одговори #12673 на: 27 Октомври 2022, 19:18:41 pm »

Глупости.
Како да не се нервира човек.
Таму секој ден има неколку коли кој полиција не ги казнува.
Подоле, на истиот булевар кај комплекс банки пред Бисер, кај кафичот секој ден стојат коли. Полиција константно ги одминува.

Кај Порта Аеродром е општ хаос. Цело време има коли. Буквално. И да сакаш да застанеш прописно, нема каде. Улицата позади паркирани коли на 2та тортоара, нема каде да поминеш со количка за дете.
Кај Блок кафе преполно коли, и на паркингот кај школото, и по тортоарот.
Позади Порта Аеродром, кај градинката преполно од вработените во градинката и дуканите. Се блокираат самите себе.
Подоле по Шарло кај 3те Адора згради се е паркирано, скоро секогаш.
Повторувам, и да сакаш прописно да паркираш нема каде, мода да платиш паркинг.

И после 15 минути барање паркинг или вртење, застануваш на кратко да земеш нешто од пекара или банкомат, и ти лепат казна.
И да не се нервираш ?
КАКО ?
Како да не се нервираш кога секој ден ги гледаш како си се паркират за на кафе и пазаруваат во Тинекс.
Еве дечково така прави и не се нервира. https://motika.mk/siromasnite-gledaat-paricna-kazna-no-jas-gledam-vip-parking-milioner-koj-zarabotuva-100-000-evra-mesecno-ke-vi-otkrie-eden-zivoten-trik-za-parkirane/

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44822
  • Il Moderatore
« Одговори #12674 на: 27 Октомври 2022, 19:34:58 pm »
И јас си попив една селективна таква казна кај мајчин дом, купувајки љесковачка за носење, али тоа е. Ич не ми беше право, се расправав со џандарот зошто 3 коли пушти мене ме казнува, и дека исто како што може да делува репресивно (со казна), може да делува и едукативно и превентивно, поготово што сообраќаен прекршок не сум направил со години. Џабе. Решен беше да пише.
Тогаш уште беа гратисите со бодови, па си упишав 10-15 не ми текнуе колку бодови беа, и тоа е. Од тогаш, пљеска се купува само паркиран позади на паркинг. Тоа е тоа.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.