Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2499579 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45029
  • Il Moderatore
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #11475 на: 12 Јануари 2021, 23:04:22 pm »
Еден старински муабет ќе ви направам - чувајте ги книшките, ќе ви се најдат. И да се распаѓаат, чувајте ги. Не се знае утре што ќе одлучат, најозбилно.
Книшката важи додека важи возачката, ако не се лажам. А може да си има и посебно наведено колку важи, али у суштина небитно. После истекот на важноста, единствено може да ја чуваш за успомен и дуго сеЧање.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7000
« Одговори #11476 на: 18 Јануари 2021, 11:23:26 am »
Поднесов за нова возачка, ми вика после Св. Трифун ќе си провериш дали ти е готова.

1 МЕСЕЦ. Али јеби га, тоа е.

Околу книшките прашувам, ми вика "на нас никој ништо ни нема кажано, ама чувај ја". Аха, ОК. Пред 5 минути ја фрлив во печката. Еба ви...

@Power to the people - барањето ми помина ИСКУЦАНО И ОТПЕЧАТЕНО, FYI.

Мада, му го давам и ми вика "па што не си го пополнил барањето?", а доле потпишано. Му викам "пополнето е, испечатено е". Го загледа поубаво, и ни А ни Б.

#facepalm

П.С. крвна група испадна дека само во Гевгелија бараат. Кога бев да ми земаат крв во болница, имаа посебен шалтер за таа работа, што значи на сите бараат. Само, сестрата ми вика дека се консултираат со колеги од други општини, и дека никаде на друго место не барале.

Бог да чува.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #11477 на: 18 Јануари 2021, 11:27:38 am »
Види го ти Шпетим... уште лани имал возено низ плоштад.
https://www.tiktok.com/@99shpetim99

А го утепаа од замарање оној со Бентлито...
Овој дотичен копиљ има и полициски возила во видеата, демек фраер е. Ги заебал.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #11478 на: 18 Јануари 2021, 11:49:10 am »
https://www.tiktok.com/@99shpetim99/video/6848942229839564038

Не знаев дека треба да се фалам што сум стигнал до Основен суд.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #11479 на: 18 Јануари 2021, 11:50:54 am »
Поднесов за нова возачка, ми вика после Св. Трифун ќе си провериш дали ти е готова.

Околу книшките прашувам, ми вика "на нас никој ништо ни нема кажано, ама чувај ја". Аха, ОК. Пред 5 минути ја фрлив во печката. Еба ви...

Мада, му го давам и ми вика "па што не си го пополнил барањето?", а доле потпишано. Му викам "пополнето е, испечатено е". Го загледа поубаво, и ни А ни Б.

#facepalm

П.С. крвна група испадна дека само во Гевгелија бараат. Кога бев да ми земаат крв во болница, имаа посебен шалтер за таа работа, што значи на сите бараат. Само, сестрата ми вика дека се консултираат со колеги од други општини, и дека никаде на друго место не барале.

Бог да чува.
Крвна група бараа кога ги воведоа новите возачки, (телеметриски ли се викаат). Мада би требало да ја имаат во досие уште од првата издадено возачка.
Отпозади е наведено (испечатено) која крвна група си и би требало само да ја искуцаат на новата возачка.

На 8ми месецов поднесов за нова возачка, баш ме интересира на новата дали ќе го има тој податок.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7273
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11480 на: 18 Јануари 2021, 11:51:30 am »
И јас се правев на џек еднаш-два пати со испечатено наместо рачно, се додека не се најде службеник поџек од мене и ме натера да го земам пенкалото.
А изваде книшка рече?

Овој дотичен копиљ има и полициски возила во видеата, демек фраер е. Ги заебал.

Па реално ги заеба, стап му можат. Ама тебе ќе те пишат казна за дефектна сијалица, иако имаш резервна вкола.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1926
« Одговори #11481 на: 18 Јануари 2021, 11:55:26 am »
Овие шипојве треба да бидат репер за сељачизам. А уште потрагично е што во коментари скоро никој од нивните не ги осудува туку ги бодри со BOSSIII...
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #11482 на: 18 Јануари 2021, 11:58:45 am »
А што е најтрагично, не знам дали осмица или Симо во една прилика кажаа за тие што се снимаат pov - не можеш ни да ги казниш, не го знаеш ни возилото ни ликот, и за жал видеото не е доволен доказ.

Се додека не се тресни во некој како снимката со Мерцедесот во Прилеп...

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #11483 на: 18 Јануари 2021, 12:01:36 pm »

#facepalm

Бог да чува.
Крвна група бараа кога ги воведоа новите возачки, (телеметриски ли се викаат). Мада би требало да ја имаат во досие уште од првата издадено возачка.
Отпозади е наведено (испечатено) која крвна група си и би требало само да ја искуцаат на новата возачка.

На 8ми месецов поднесов за нова возачка, баш ме интересира на новата дали ќе го има тој податок.

Па го има де. Кога прашав, зошто барате документ за крвна група, кога веќе го имам на важечка возачка, добив одговор "е па, треба". Што да ти кажам повеќе?

И јас се правев на џек еднаш-два пати со испечатено наместо рачно, се додека не се најде службеник поџек од мене и ме натера да го земам пенкалото.
А изваде книшка рече?

Аха... Нека дојде мене нека ми се прави џек. Ако нејќе тој, началникот ќе го прими барањето. Не поднесов за книшка. Ним никој ништо не им кажал. Што да ти кажам повеќе и тебе?

Луда работа.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #11484 на: 18 Јануари 2021, 12:03:09 pm »
Каква банана држава @Diesel

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #11485 на: 18 Јануари 2021, 12:03:40 pm »
Е таква е.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #11486 на: 18 Јануари 2021, 12:08:18 pm »
Каква банана држава @Diesel
Љушпа од банана ;D

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7273
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11487 на: 18 Јануари 2021, 13:08:21 pm »
И сега шо ќе му прајш на сликите?

Извади барем меѓународна, да не стојат џабе, исти бараат.

Отсутен Diesel

• Легенда
« Одговори #11488 на: 18 Јануари 2021, 13:33:21 pm »
Сликите се од пред 2-3 години...

:D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22299
« Одговори #11489 на: 18 Јануари 2021, 14:13:41 pm »
Еден старински муабет ќе ви направам - чувајте ги книшките, ќе ви се најдат. И да се распаѓаат, чувајте ги. Не се знае утре што ќе одлучат, најозбилно.
Книшката важи додека важи возачката, ако не се лажам. А може да си има и посебно наведено колку важи, али у суштина небитно. После истекот на важноста, единствено може да ја чуваш за успомен и дуго сеЧање.

До 2029 во мојот случај?