Внимавајте на претицање на полна линија!
Стојат полицајци во цивилни коли на паркинг кој е покрај лента со полна линија а неколку кривини подоле на следен паркинг има полиција на која и јавуваат педерите(цивилите) од погоре ако некој претицал и те запираат и одма ти репаат 250 евра казна.
Мене на 31ви одејки за Охрид пред Ресен ме ебаа...
Му викам имат ли доказ снимка дека стварно сум претицал он ми вика нема. Епа на која основа само на збор ми пишаш казна? Тој ми вика ако сакаш оди на суд таму се расправај...
Се надевам не потпишал / не си ја платил.
На суд никогаш неможат да докажат, па врз основа на тоа не можат да те казнат.
Јас на суд бев, мојот збор против зборот на жаксито (без докази), ме ослободија целосно.
Можам да потврдам за на суд, но само ако не си потпишал е следново.
Не е за сообраќаен прекршок, ама слично.
Пред повеќе години ме пишаа, сум правел ѓубре, сум фрлал семки од сончоглед. За волја на вистината, некој што седел претходно на тоа место/клупа направил лом, ама не бев јас.
Не го потпишав записникот.
Мајка ми е со правосуден положен, но никогаш нема работено адвокат. Сепак, склопи една жалба/приговор. Прво до МВР, па кога стигнавме на суд - им падна цел прекршок. Немаа докази. На суд не им поминува баш тоа „нивен збор“ против наш, не се плашете многу доколку стварно ве немаат сликано/снимано и не сте потпишале.
Зборам стварно за некои прекршоци што си ги вадат од газ и им се засноваат на рекла-казала.