Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850635 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #11400 на: 06 Јануари 2021, 11:11:43 am »
Добра поента и двајцата.

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5044
  • The Spartan General
« Одговори #11401 на: 06 Јануари 2021, 11:42:47 am »
Јас секогаш сум ги престигал кога биле такви педери со нивното возење. Најчесто на прав пат возат 40-50. Без разлика дали е полна, неполна, полуиспрекината. Само гледам да не направам ризична ситуација (да не иде некој одспротива).

Дури и кога стојат некаде ама ич не им се потресувам (нит кочам, нит намалувам или да ми засецка волан). Невестата дури ми се чуди и ми вика како можеш да си таков ладен. Ако ме запрат и решиле да ме казнат, ќе најдат нешто да ме казнат. Ако сум возел повеќе од дозволено, поштено ќе си платам.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10460
« Одговори #11402 на: 06 Јануари 2021, 13:00:54 pm »
Ако сака нека е Спасовски лично, ако е испрекината линија, во рамките на ограничувањето си и прегледно е, само гас.
Само да не е со пајакот

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #11403 на: 06 Јануари 2021, 18:02:00 pm »
А законите на физиката се сменија од времето на СФРЈ до денес?

Sent from my moto g(9) play using Tapatalk

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #11404 на: 06 Јануари 2021, 18:03:17 pm »
@Fic_CC Сакав и јас да го пратам ова, ама ај да не ме карате - Бентли е, ова е, она е  ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #11405 на: 06 Јануари 2021, 20:56:24 pm »
Ебати бентлито со АЗЗ xD

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #11406 на: 06 Јануари 2021, 22:12:07 pm »

Да ама не сите посебно во македонија имаат нови коли, еве не мора од по 100-200к како овие на видеото, туку само нови.
Голем процент од возилата во мк се бајаги стари а да не зборам за технички совршени.
Е сеа ај да кажеме дека не ги бива властите и заборавени се во време на сфрј и ги зголемат брзините на сите патишта.
Сега ретко кој почитува знаци а не па ако се стават 150-200макс дозволено знаци.
И тука доаѓа ова видео како илустрација.

Така да супер се знаците за колку толку барем секој втор со 20 години стара кола, со 150кс не се улета на влез на Скопје и да се направи тост како фокусот
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #11407 на: 06 Јануари 2021, 22:17:40 pm »
Реално пола сме со азз. Мене после 5 год ми кажаја дека абс не работи. Среќа не ми затребал, ама ни технички виделе ни мајстори. Предходно на друга кола задните не кочеле, некој систем што одредувал колку % да кочат задните бил запушен.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11408 на: 06 Јануари 2021, 22:45:21 pm »
Neznam zosto ti kazuvale,da ne ti kazele nemase da znaes. ;D
Kako 5 godini ne si znael deka abs-ot ne ti raboti?Kako ne ti zatrebal?
Ne e ova PP aparat pa ne mi zatrebal...
Ali ok,eve jas denes mu pravev tehnicki na Mercedesot(tüv) i so negovi 455900km,si pomina so zaveleska da go smenam prednoto izgoreno sijalice za pozicija.
Si vikam uste 100K da izdrzi dosta e,posle ke go menuvame. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #11409 на: 06 Јануари 2021, 22:54:11 pm »
Е ај де де, за малце :) за наредните години да го воза со абс. Абе претежно гледа да има простор да закоча комотно, ете не су дошол во ситуација да прикочува нагло. Кај прајше технички во МК ? :D  ете не ми кажале, то е :) Може и ја да су приметил па да сум побарал да го проверат, одамна беше.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #11410 на: 06 Јануари 2021, 22:59:09 pm »
Ne,vo D si pravev tehnicki.Samo cisto da napomenam deka i so 450Kkm i 14g,kolata mozi da bidi vo top forma,mada predni amortizeri se za menuvanje po mene,tehnicki vika ok se,ama jas kengi menuvam.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #11411 на: 06 Јануари 2021, 23:08:07 pm »
Претпоставив дека не си правел тука, затоа те прашав, тоа ми беше зборо. Овде и без кола ќе помимиш, и после ко ќе те застанат за технички ќе се чешаш, или не дај Боже да ми затребал абс-от. То е.
Ама на пример стоеденот нешто не ми кочеше, па си кочев со повреме, како не би се довел во незгодна ситуација. Нему задните не му кочеа. Али ги попрајв после долго убедување со неколку мајстори :)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #11412 на: 07 Јануари 2021, 10:47:53 am »

Да ама не сите посебно во македонија имаат нови коли, еве не мора од по 100-200к како овие на видеото, туку само нови.
Голем процент од возилата во мк се бајаги стари а да не зборам за технички совршени.
Е сеа ај да кажеме дека не ги бива властите и заборавени се во време на сфрј и ги зголемат брзините на сите патишта.
Сега ретко кој почитува знаци а не па ако се стават 150-200макс дозволено знаци.
И тука доаѓа ова видео како илустрација.

Така да супер се знаците за колку толку барем секој втор со 20 години стара кола, со 150кс не се улета на влез на Скопје и да се направи тост како фокусот

Тие што планираат да возат 200+ пред сити мол-ќе возат, без разлика каков знак ќе им ставиш и њих треба стрељати.

Примети кога е растеретено Скопје (викенд) често се вози по булевариве со темпо ~80, која е нормална брзина и на неа се чувствуваш комотно, а и најдобро си тече сообраќајот. Јас мислам и да стават 140 знак низ центар, никој нема да вози 140 туку ќе возат пак околу 80 (освен тикток фраерите, за нив ништо не важи).

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #11413 на: 07 Јануари 2021, 10:57:47 am »

[Јас мислам и да стават 140 знак низ центар, никој нема да вози 140 туку ќе возат пак околу 80 (освен тикток фраерите, за нив ништо не важи).

Тоа е постојано муабетот. За во град, сепак 60кмч е сосем пристојно. Меѓутоа за надвор од град буквално тоа е тоа. На Те-Го и да ставиш 80 знак сите возат 110-120кмч, и да ставиш 140кмч пак ќе возат 110-120кмч. Во грција тоа е случај по кривините на Халкидики е 90 често, а физички е неможно да возиш над 70кмч освен со сериозно спортско искуство и доверба во болидот.

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 209
« Одговори #11414 на: 07 Јануари 2021, 11:05:53 am »
Супер ви е муабетов за поголема брзина во град само заборавате дека сообраќајов не го сочинуваат само автомобили  и дека треба да застанеш и да почитуваш предност на пешачки а колку тоа можеш да го направиш со 80 е дискутабилно.