Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1850397 пати)

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #11085 на: 17 Септември 2020, 02:03:04 am »
Мош не му дале белешка. Во тој случај ќе си почекаш дома да ти стигне

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8622
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #11086 на: 17 Септември 2020, 02:09:57 am »
Ме упецаа со 76 (можеше бетер да биде, среќен сум со ова) денеска на Словенечка, треба да чекам покана за на суд и најверојатно 45 евра ќе биде казната. Бидете внимателни периодов лудница е со џандари, штета што ете и на моја кожа морав да осетам али тоа е.

Таму 126 се оди, си ја згрешил работата со 76 :)

Ако е само пари казна - ич да не ти е гајле.

Само пази, ако во град наместо 50 одиш 96 тоа е веќе многу.
76 не е некоја опасна работа ако е празна улица, ама гледај да не врти накај 100. Има други места за тие бројки :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6445
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #11087 на: 17 Септември 2020, 08:10:05 am »
Над 30 во град и возачка земаат, па сега видете си...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #11088 на: 17 Септември 2020, 08:21:26 am »
Така е, нема проблем со 76кмч, нема ни суд ни ништо, само оди плати си и толку. Или сакаш да спориш за казна од 45 евра, која што е доста тешка за оспорување? :)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #11089 на: 17 Септември 2020, 10:21:51 am »
Ме упецаа со 76 (можеше бетер да биде, среќен сум со ова) денеска на Словенечка, треба да чекам покана за на суд и најверојатно 45 евра ќе биде казната. Бидете внимателни периодов лудница е со џандари, штета што ете и на моја кожа морав да осетам али тоа е.

Истото ми се случи на истата делница (само поголема брзина, нејсе). Иди во Пролече, позади Корчагин, однеси си уплатница, не очекувај фин и гостопримлив однос таму, на горниот кат треба да ја доставиш. Направи си копија од уплатницата пред да ја доставуваш.

Што се однесува за поканата за суд, годинава најверојатно нема ни да ја добиеш. Во меѓувреме плати си. Има одземање на возачка за 76 во 50?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #11090 на: 17 Септември 2020, 10:25:13 am »

Истото ми се случи на истата делница (само поголема брзина, нејсе). Иди во Пролече, позади Корчагин, однеси си уплатница, не очекувај фин и гостопримлив однос таму, на горниот кат треба да ја доставиш. Направи си копија од уплатницата пред да ја доставуваш.

Што се однесува за поканата за суд, годинава најверојатно нема ни да ја добиеш. Во меѓувреме плати си. Има одземање на возачка за 76 во 50?
Нема. Над 30 во град се одзема.
Цитат
(1) На јавен пат во населено место, возачот не смее со возилото да се движи
со брзина поголема од 50 km/h, односно со брзина поголема од брзината
дозволена со поставениот сообраќаен знак за целото населено место или за
определен негов дел.

(5) Мандатен платен налог со глоба во износ од 45 евра во денарска
противвредност во мандатна постапка ќе му се издаде, односно ќе му се
регистрираат 25 негативни бода согласно со одредбите на овој закон, на
возачот кој во населено место се движи со брзина поголема од 10 до 30 km/h
над дозволената брзина и кој постапува спротивно на одредбите од
ставовите (1) и (2) на овој член

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43715
  • Il Moderatore
« Одговори #11091 на: 17 Септември 2020, 14:37:09 pm »
Дечки, има места у градов кај што е ограничено 40 :( Улица Скупи од влае према авто-салоните, на пример.... пазете се, не е 80 сигурен лимит :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #11092 на: 17 Септември 2020, 14:38:28 pm »
Има и со 30.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11093 на: 17 Септември 2020, 14:40:02 pm »
Има и со 30.
Има, ама не вакви „главни“, обично се бош уличиња. За контрастот да биде подобар, кај децава мои пред школо, 50 ограничување, и тоа во крајно споредни маалски уличиња. Пред самото  школо (и градинка во близина) е 30, ама никој не го есапи тоа :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #11094 на: 17 Септември 2020, 14:41:35 pm »
Има знак или како дозна?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #11095 на: 17 Септември 2020, 14:42:11 pm »
Има знак или како дозна?

Има знак. Ако си доволно вешт да го видиш :D

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 610
« Одговори #11096 на: 17 Септември 2020, 15:24:04 pm »
Како така погана за на суд? Не ти пишува 45 на казната што ти ја дадоа?

Мош не му дале белешка. Во тој случај ќе си почекаш дома да ти стигне

^ What he said. Ми кажа џандарот ќе ми стигнела покана за суд за 4 месеци до година дена, наводно не пишувале веќе парични казни на лице место.

Таму 126 се оди, си ја згрешил работата со 76 :)

Ако е само пари казна - ич да не ти е гајле.

Само пази, ако во град наместо 50 одиш 96 тоа е веќе многу.
76 не е некоја опасна работа ако е празна улица, ама гледај да не врти накај 100. Има други места за тие бројки :)

Па затоа и викам дека можеше бетер да биде, пред кривинката се возеше доста повеќе од 76 али ете сум докочил на време (но не доволно нели). :-D

Така е, нема проблем со 76кмч, нема ни суд ни ништо, само оди плати си и толку. Или сакаш да спориш за казна од 45 евра, која што е доста тешка за оспорување? :)

Ќе одам да прашам во секој случај, јас си ја прифаќам грешката и немам што да оспорувам реално. Али ете, чичо полицаец вика дека сум морал писменце да чекам во сандаче.

Не добив никаква уплатница за жал, инаку би си платил.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7387
« Одговори #11097 на: 17 Септември 2020, 15:40:20 pm »
@ivanxh  друже дали ти дадоа вакво?

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #11098 на: 17 Септември 2020, 15:44:59 pm »
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 610
« Одговори #11099 на: 17 Септември 2020, 15:47:17 pm »
@ivanxh  друже дали ти дадоа вакво?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не друже, само записник за сторен сообраќаен прекршок ми дадоа, ништо повеќе. Нема таму ни износ на казната ни ништо.