Јас пак ќе кажам за пониски брзини до 100 некаде појасот е мајка, јас низ град без појас не возам и како што сите викаат што се навикнати на него така и јас, ме фаќа шубе кога не го носам, како да не сум завршил некој работа како да сум заборавил нешто. Ама на автопат обавезно го вадам, на големи брзини само поголем проблем ќе ти направи.
Убаво што носиш појас само не се согласувам со тебе дека на поголеми брзини проблем прави. Јас обавезно носам појас на автопат.
Ок секој со свое мислење мада јас моето си го рачунам знаење. Кајш на поголема брзина на пола ќе те исече, а без него може и ќе имаш среќада излеташ од кола... Значи прајме за обичен кајш муабет.
Па со колкава брзина треба да возиш за да те исече каишот?
Јас не возам повеќе од 150км/h чисто затоа што не чуствувам потреба, а и дестинациите не ми се подолги од 500км. Мислам дека најмногу што може каишот штета да направи е да скрши ребро и сл..
Веруј ми неќеш да "имаш среќа" да излеташ од кола, јас за малку ќе излетав, но сепак пројдов само со кршење на шофершајвна со глава и тоа на сувозачката позиција.
Каиш треба по мене увек да се носи, не заради осигурителни компании и не заради други.