Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1821498 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #210 на: 14 Ноември 2011, 16:27:44 pm »
Пред 2 недели претекнав камион кој возеше 40 на полна линија ама не во населено место туку на патот Кавадарци-Неготино, ме пишаа со образложение дека сум влегол во макази а од напред се појавила друга кола а немаше врска, колата се појави многу покасно. Најчудно е што за полната линија не ме казнуваат...
Инспекторот му се јави на полицаецот за да ме казни, јас се јавив за да не ме казнат, ќе видиме кој ќе тепа  ;)

Има финта на патот Кавадарци-Неготино, има цивил инспектор во цивил кола кај Ило Виларов кога се пушташ од Кавадарци накај Неготино и тој му дојавува на колегата кој стои во патролна полициска кола на влезот во Неготино кој те застанува тебе и после и тој што си го престигнал како сведок го запишува. Најлошо е што тука на ова место кавадаречките таксисти намерно возат полека а има место за претекнување и долу на влез сведочат дека се престигнати, казни летаат на тие што претекнале а кавадаречките таксисти собираат поени кај неготинската полиција.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14240
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #211 на: 14 Ноември 2011, 16:27:52 pm »
Седела на задното седиште во средина,и тој појас само околу стомакот те врзува,кога се чукнале во дрвото,ударот и инерцијата си го направиле своето....сега појасно тие Инфектед ??? ;) ;D

Мече незнам во што кола се возела но таму каишот не бил како што треба. Сите коли што имаат 5 седишта имаат и 5 каиши со 3 точки на врзување така да или девојката се врзала погрешно или не се врзала.
Рено Меган 97/98,и кај колите со 5 седишта,на задната клупа,каишот шо е на средина е само околу стомакот,значи го нема она од горе према долу шо ти поминува преку градите....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #212 на: 14 Ноември 2011, 17:29:08 pm »
Значи да ги прашам колку се 150 евра и да ги уплатам во денари?
ќе си уплатиш по средниот курс на нрбм за тој ден, у принцип средниот курс ти е увек 61.5 така што 150 х 61.5 = 9225 денари

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #213 на: 14 Ноември 2011, 17:54:47 pm »
Седела на задното седиште во средина,и тој појас само околу стомакот те врзува,кога се чукнале во дрвото,ударот и инерцијата си го направиле своето....сега појасно тие Инфектед ??? ;) ;D

Мече незнам во што кола се возела но таму каишот не бил како што треба. Сите коли што имаат 5 седишта имаат и 5 каиши со 3 точки на врзување така да или девојката се врзала погрешно или не се врзала.
Рено Меган 97/98,и кај колите со 5 седишта,на задната клупа,каишот шо е на средина е само околу стомакот,значи го нема она од горе према долу шо ти поминува преку градите....

Кај мене има еве ви доказ :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #214 на: 14 Ноември 2011, 17:59:43 pm »
Твоеот е Волво  :D,стварно јас досега немам начекано каиш еве како кај тебе....

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #215 на: 14 Ноември 2011, 18:05:57 pm »
епаа волво е :):) си најдов нешто на нет :)

Jedno upozorenje!

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #216 на: 14 Ноември 2011, 18:17:46 pm »
Твоеот е Волво  :D,стварно јас досега немам начекано каиш еве како кај тебе....

+1
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3806
« Одговори #217 на: 14 Ноември 2011, 18:20:06 pm »

Јас имам дома Лагуна произоводство 95год. И има каиш во средината со 3 точки на врзување. Каишот се влече од позади и има 2 приклучоца. Едниот се става од лева страна другиот од десна и иде исто  како регуларен појас.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #218 на: 14 Ноември 2011, 18:24:06 pm »
Готово сега јасно мие  ;),само кажав дека немав видено,или па не сум заприметил,или па во колите шо сум влегол биле скриени каишите позади седишта,да не сметаат за џабе  ;D
п.с баш ке видам во БМВ-то каква е состојбата

Отсутен skorpion

• Редовен
« Одговори #219 на: 14 Ноември 2011, 18:47:37 pm »
:):):)
Jedno upozorenje!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #220 на: 14 Ноември 2011, 18:50:40 pm »
Тоа мислам дека е за друга намена. Не смее да се употребува само окулу стомакот.

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #221 на: 14 Ноември 2011, 19:24:34 pm »

Не викам дека не е можно само мислев да не си се збунил. Никад не би ми текнало на таква ситуација. За жал појасно ми е :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8525
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #222 на: 14 Ноември 2011, 19:47:58 pm »
Значи да ги прашам колку се 150 евра и да ги уплатам во денари?
ќе си уплатиш по средниот курс на нрбм за тој ден, у принцип средниот курс ти е увек 61.5 така што 150 х 61.5 = 9225 денари

Толку уплатив, и плус 40 ден. провизија.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
« Одговори #223 на: 14 Ноември 2011, 23:09:00 pm »

Да се надоврзам малце на неколку муабети...

Добар дел од новите (или барем поновите) возила, на секое седиште имаат појас во 3 точки. Појасот во 2 точки е исклучен од употреба (особено на предните седишта) малтене уште при појавувањето на самиот појас. Мислам дека Волво баш имаа тестови и видеа, што многу убаво покажале дека појас во 2 точки, многу поверојатно ќе те убие, отколку што ќе те заштити.

Појасот во 3 точки е сосема друга приказна... Направен е со цел да го „залепи“ телото за седиштето, во случај на незгода. Мене во една опасна ситуација (со големо комбе и со многу силно кочење), се случи појасот да ми остави некоја 10 сантиметарска модрица, во пределот на клучната коска, од што јако ме затегна. И не, воопшто не се жалам за таа модрица, пошто знам дека ако не бил појасот што ја направил таа модрица, многу веројатно дека ќе летнев низ ветробран, и ќе ви праев муабет преку Heaven (or Hell :)) Telecom.

@chlink: Муабетот со носење појас при големи брзини... Како сакаш прави, возрасен си, ама муабетот дека си „побезбеден“ ако не го носиш појасот, според мене, уопште не ти држи вода. На горенаведените брзини од некои 150 km/h, ако се случи директен судир, тешко веројатно дека било што може да биде од помош... Ни појаси, ни ербези ни бутур... Тука постојат шанси ако Ангелот чувар не е на пиш пауза, пошто иначе, тешко веројатно... Меѓутоа, ако при толкава брзина, настане ситуација да мораш интензивно да кочиш, или да маневрираш и менуваш правец, верувај дека е подобро да си врзан и ти, и сите во колата, пошто иначе ќе се дешава pinball внатре во кабина.

Исто така, ако колата почне да се превртува, претпоставувам дека е подобро појасот да ве приклешти во седиштето, отколку уште на првото вртење, главата да се сретне со кровот, додека тој има блиска средба со патот или ендекот, па да се деси дееволутивен процес, директно во стадиум „Безкичмењак“, пошто отидоа вратните пршлени јабана...

А да... Безбедносниот појас е направен за директната безбедност на оние кои се во автомобилот, а не за осигурителните компании да вадат пари (што според мене е жива глупост)... За ВАША безбедност се работи (и на вашите најмили претпоставувам), па вие видете како ќе праите...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #224 на: 14 Ноември 2011, 23:15:14 pm »
Пред првиот снег, да се потсетиме на неколку случки и видеа:

Возењето е сериозна работа, а застанување до банкомат и казна од 400 евра за тоа е дегенеризам.