Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Фино лепо со 20е ин д џеб.
Цитат: Jordan на 23 Февруари 2019, 20:35:09 pmNekoj pravnik na forumot .... ili nekoj so slicno iskustvo ?Mi bese provalen stanot....kradecot najden dokazano na sud i sega mi pristigna presuda deka treba da dobijam osteta vo rok od 15denovi....posto verojatno nema da pusti pari...posto ne bil vo MK...kako ide postapka posle toa...dali drzavata sama go goni ako ima imot ili smetki....ili jas treba so presudata da si idam kaj izvrsitel koj ke ja goni rabotata ? Пресудата ти е од кривичен (за кражба, тешка кражба, во постапка со обвинител) или граѓански предмет (тоа се претходно утврдено во кривична постапка, а ти си бркаше оштета), дали во пресудата те упатуваат во граѓанска постапка да си бараш материјална штета?
Nekoj pravnik na forumot .... ili nekoj so slicno iskustvo ?Mi bese provalen stanot....kradecot najden dokazano na sud i sega mi pristigna presuda deka treba da dobijam osteta vo rok od 15denovi....posto verojatno nema da pusti pari...posto ne bil vo MK...kako ide postapka posle toa...dali drzavata sama go goni ako ima imot ili smetki....ili jas treba so presudata da si idam kaj izvrsitel koj ke ja goni rabotata ?
Цитат: brm brm на 23 Февруари 2019, 20:28:16 pmЈаоо демек почнале да казнуваат праведно и не селективно? Да видам да не верувам Оди над 2/30 над дозволено нека те фатат понуди мито па кажи како ќе пројдеш, може?
Јаоо демек почнале да казнуваат праведно и не селективно? Да видам да не верувам
Цитат: Filip MK на 24 Февруари 2019, 11:47:34 amЦитат: Jordan на 23 Февруари 2019, 20:35:09 pmNekoj pravnik na forumot .... ili nekoj so slicno iskustvo ?Mi bese provalen stanot....kradecot najden dokazano na sud i sega mi pristigna presuda deka treba da dobijam osteta vo rok od 15denovi....posto verojatno nema da pusti pari...posto ne bil vo MK...kako ide postapka posle toa...dali drzavata sama go goni ako ima imot ili smetki....ili jas treba so presudata da si idam kaj izvrsitel koj ke ja goni rabotata ? Пресудата ти е од кривичен (за кражба, тешка кражба, во постапка со обвинител) или граѓански предмет (тоа се претходно утврдено во кривична постапка, а ти си бркаше оштета), дали во пресудата те упатуваат во граѓанска постапка да си бараш материјална штета?Кривичен , тешка кражба , во постапка со јавен обвинител
Цитат: Принц на 24 Февруари 2019, 00:57:35 amФино лепо со 20е ин д џеб. Ако де ајде јас ти ги давам тие 20евра ќе пробаме ??
Сеа ќе се прајме наудрени дека џандариве/цариници/секој наши не земаат мито?!? Колку сакаш примери има да ти кажам кога апла си барале, кога се врткале околу кола за тебе да ти текне..еве последно (месец дена) ја и другар дојден од имачка во кола, тој вози. Тазе заминат, тазе менета возачка...чекај бе дечко ти немаш година стаж како возач, не смееш да ја возиш колава..трт прт муабети чоекот не попушта..оп 10е (ааа не сум сам) оп уште 10е за колегата и одма тука иде пријатен пат , све најубо.
Нормално дека не земаат сите, ама за жал гоооолем број земаат и око не им трепнува. И тие поштените го папаат од овие мрсниве што само на пари мислат..
Mоже упола да ги намалат, али 3 пати повеќе ќе репнуваат