Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1822467 пати)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9930 на: 20 Февруари 2019, 19:48:55 pm »
imase momenti koga si racunav u sebe stvari  ;D, kolegive na rabota vikaa deka ima poslovica ili otisol so pametot ili kuka gradi, ili da fatis kuka da gradis ti e najgolema kletva, ;D ;D ali toa kaj nas vo mkd, zasto neli se mora da e komplicirano...

denes koleska ide vo opstina aerodrom nesto za legalizacija i dobija odgovor deka koleskata koja treba da i udri pecat ne e na rabota do 5-ti maj, nema koj da ja zameni zasto bila angazirana za pretsedatelskite izbori.... ALOOOOO!!!! javna institucija e, vrabotena da zema plata tamu, ako ne se pojavis na rabota 3 dena dobijas otkaz, kade ima zadaca od politicka partija prednost pred izvrsuvanje na javna funkcija za koja zemas plata od danocni obvrznici,,,,
istoto bese i porano pustaa vraboteni od evn mepso od skoli da ne idat na rabota za da idat na protesti isl... e zatoa nema da ne bide...samo nuklearka za tuka...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5011
  • The Spartan General
« Одговори #9931 на: 20 Февруари 2019, 19:51:55 pm »
Она е таа што знае како се удира печат на лист. Сите други мифки во канцеларијата не знаат да ја извршуваат таа комплексна и сложена операција за удирање печат на ллист.   :-\
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #9932 на: 20 Февруари 2019, 20:37:22 pm »
luki se javuvam vo opstina bogdanci za plakanje na f-ri, kasnat, vikam praten vi e e-mail ima analiticka karticka i vo pdf f-rite koi ne se plateni  ke vi ispratam po posta hard kopija-prepis, vika coveko za mejloveto ne e na rabota koga ke dojde ke gi videme....WTF... :-X

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #9933 на: 20 Февруари 2019, 21:49:43 pm »
Добро што не ти кажале дека на Блажо виндоусо се отвара хард и не може да те чујат убаво ;D
Друг пат ќе си одиш на врата ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #9934 на: 20 Февруари 2019, 22:39:17 pm »
Ами кога ќе ми побараат електронски да го потпишам документот и да го испринтам и да му пратам скен.

Ми иди мозокот да си го извадам и така да си живеам, глуп.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #9935 на: 21 Февруари 2019, 01:33:23 am »
Имам еден пријател работи во УЈП ми ја раскажуваше случкава.. му Се убацуваат 6-7 батки во канцеларија во УЈП:
Добар ден ние дојдеме да видеме тоа нешто шо се доваѓало шо требало да се праве имејл, нас ни кажаа и те сега ние дојдеме да прашаме како оде таа работа со тај имејло и дали може вие да ни пратете некој тоа на нас да ни го среде со даноко тоа шо се онадуе  да не доваѓаме те вака цело село за еден и мејл даа еба.
😂😂

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #9936 на: 21 Февруари 2019, 04:34:56 am »
Во врска со градежните активности.........

Баш поради тоа колку проста маса има околу нас јас околу куќата изградив ѕидини од сите страни за да можам на раат да си седам во двор. Нема ништо подобро од тоа да имаш приватност во двор и по гаќи да шеташ метафорички кажано.

Бајруш, оние кои му ја знаат куќата во Куманово, може вода да ми носи за ѕидовите.

Неколку членови имаат доаѓано кај мене, знаат што тачка сум.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6375
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9937 на: 21 Февруари 2019, 07:43:18 am »

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
« Одговори #9938 на: 21 Февруари 2019, 08:42:46 am »
Ами кога ќе ми побараат електронски да го потпишам документот и да го испринтам и да му пратам скен.

Ми иди мозокот да си го извадам и така да си живеам, глуп.
Хахахахахахах.
Мене една факс ми рече да и пуштам.
Викам, госпоѓо, госпоѓо ќе ви пуштам скен. Не знаела, да се консултирала со помладите колеги.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #9939 на: 21 Февруари 2019, 08:47:20 am »
Еве сличен бисер
Гостин во ресторан:
Дечко, каде е санитарниот чвор?
Дечкото(кувар):
Не знам, видете со газдата...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7050
« Одговори #9940 на: 21 Февруари 2019, 09:15:18 am »
imase momenti koga si racunav u sebe stvari  ;D, kolegive na rabota vikaa deka ima poslovica ili otisol so pametot ili kuka gradi, ili da fatis kuka da gradis ti e najgolema kletva, ;D ;D ali toa kaj nas vo mkd, zasto neli se mora da e komplicirano...

denes koleska ide vo opstina aerodrom nesto za legalizacija i dobija odgovor deka koleskata koja treba da i udri pecat ne e na rabota do 5-ti maj, nema koj da ja zameni zasto bila angazirana za pretsedatelskite izbori.... ALOOOOO!!!! javna institucija e, vrabotena da zema plata tamu, ako ne se pojavis na rabota 3 dena dobijas otkaz, kade ima zadaca od politicka partija prednost pred izvrsuvanje na javna funkcija za koja zemas plata od danocni obvrznici,,,,
istoto bese i porano pustaa vraboteni od evn mepso od skoli da ne idat na rabota za da idat na protesti isl... e zatoa nema da ne bide...samo nuklearka za tuka...

Таа колешка толку знаела да ти објасни дека колешката со печатот е ангажирана како член на општинска изборна комисија кои за време на избори не смеат и не ни можат и да сакаат да бидат на работа поради обврски со изборите.
Нормално тебе тоа не те засега во меѓуножјето бидејки обврска е на одговорниот да има замена нејзина, но генерално во институциите работат телиња што освен една работа не се или не сакаат да бидат одговорни за друга. Башка што на повеќето толку им е капацитетот.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #9941 на: 21 Февруари 2019, 14:27:08 pm »

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6447
« Одговори #9942 на: 21 Февруари 2019, 14:38:53 pm »
Гнасно копиле џандаров ама сфати колку е саат и избега ко пиченце :D

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #9943 на: 21 Февруари 2019, 17:23:49 pm »
Во врска со градежните активности.........

Баш поради тоа колку проста маса има околу нас јас околу куќата изградив ѕидини од сите страни за да можам на раат да си седам во двор. Нема ништо подобро од тоа да имаш приватност во двор и по гаќи да шеташ метафорички кажано.

Бајруш, оние кои му ја знаат куќата во Куманово, може вода да ми носи за ѕидовите.

Неколку членови имаат доаѓано кај мене, знаат што тачка сум.
И јас сум во план истото да го направам. Глупости во боја ми е да немаш приватност во нешто што е твое, а крај краева како почнаа сите да си зимаат по нешто што не е нивно, ќе дојде ред комшијата да направи гаража кај тебе...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9944 на: 22 Февруари 2019, 18:44:50 pm »
Добив пресудата што поминав на жолто но записникот нема врска, точни се местото и времето, но пишале дека не сум застанал на пешачки односно не сум ги пропуштил пешаците кој веќе биле навлезени на преминот. Па уште додале дека не сум се јавил за да ми впишат негативни па поради тоа ме казнуваат со 200 евра.

Каква е процедура во ваков случај, имам 8 дена за жалба. Можам лично или ми треба правен застапник?