НЕ се нервирајте за џабе, на папир имаш квадратура и таа ја продаваш,
кај мене комшијата и јас земавме 1100 м2 плац и го поделивме на пола, јас направив шахта на слепо, мерев со чекори

а требаше да е задничка, и кога дојдоа геодети испадна кај него у двор, ми рече комшо рече кај тебе ке е заедничката, викам така е си ископав друга шахта на граница, дел од материјалите од блоковите си ги зема тој иако не ми беше платил за заедичката шахта дел, и си направи шахтиче 70х70х30 што не смее според водовод, али влавче да не троши , па и си викам мене ми треба он уште не гради, јас ја направив куката, и после една година почна и тој да гради, багерот влезе од кај мене во двор за да копа кај него,не знам зашто кога си имаше од кај него простор али ај, да не се караш, не дека имав двор али плацот ми беше рамен, кога влезе багерот ми раскопа со гасеници пола двор, рече комшијата ке израмнеле, ништо не вратија на место, како што се вртел багерот и го скинал и конецот и 4 колчиња меѓу нас, го викнав да дојде од работа, за да види њали, и одлучивме каде стоело колчето, викам тука ли беше, вика да бе брат нема гајле ковај и праи... јас си ја ископав и тука на границата шахтата, и почнав да ставам шипки и мрежа за да не ми влагаат неговите мајстори зашто седеа под сенка кај мене пола фасада ми нашљакаа со раце со бетон, ѓубрето леташе кај мене, жена му седеше кај мене на балкон и си гледаше како се работи, јас им давав струја и вода...вика пола пари од мене за шипките и мрежата..ни од тоа ништо...
помина 6 или 7 месеци му текна нешто и ми вика комшо мислам дека си влезен кај мене, викам од каде сега пак тоа, вика нешто не ми штима...вика геодет и испага дека каде што беа 4-те колчиња искорнати од багерот се разликуваме, кога почнал да копа за ограда, ја нашол шајката и бојата од геодет, си плати мерење и испадна дека 30цм сум влегол кај него како тријаголник, се попали влаинката почна да вика дека 70м2 сум земал и сл, дојдов реков ок ке ја повлечам оградата тие 10метра цевките ке ги повлечам накај мене, реално некои 4 м2 имав зафатено, а имав еден кружен бетонски столб кој испадна дека е пола пола кај мене и него, му понудив да го искористи да си стави канделабра или пузавец од кај него, неќеше вики крши го,тука шмелцнав и аха викам, ок. си земав хилта и го искршив на пола

, кај мене мазно убаво кај него кршен бетон, цел живот ке го гледа, зашто мојот дел кај него кршено се гледа и не смее да го пипа пошто е мој њали... генерално гледано прст да даеш рака ке ти земат, геодетот што мереше еднаш ми измери едни вредности, а истиот ми измери други вредности една година подоцна, се чешкаше дечкото по гава не му беше и нему јасно, се чув со еден пријател вика има 20-30 цм разлика во мерења секогаш...затоа оградите си ги повлеков 15-тина цм према мене за да не испадне утре пак сум влегол некаде, ископав трета шахта 1,2м х 1,2 м х 1,2 метра, бункер

али погоре во двор да не е на граница, заедничко ништо не правете, сам на своето најубаво, помагај и не одмагај, свое не давај туѓо не барај, за компензација поради неисплатени половинки за шахта и ограда како и една сметка за струја поткровјето, поточно патосот го направив со материјал и изолација од кај него...како иначе балканец, и приметив дека сите фамозно прават куки и уредуваат дворови кога некој гради