Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2095852 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9915 на: 20 Февруари 2019, 09:34:18 am »
Терај си пријателе со работата како што ја кажа, тие плочките ќе одат јабана кај тебе што се, само што можиш да ги сечиш со поголем диск дали ти или фирма ќе побараш, да му направиш чиста линија да не бидат кршени со заби. Во 2 метра влез не знам ни како успеваш да се пикниш освен од главна улица направо да влегуваш.

Човек овде не можи да си ја кажи маката и да си истера правдина, одма луѓето застануваат на погрешната страна, ти испаѓаш глуп што не си видол, не смееш ништо туѓо да туркаш, а дури можиш и да освојуваш територии замисли.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9916 на: 20 Февруари 2019, 10:12:21 am »
@Hdmiusb

По мене, ако имаш записник од геодети од Катастар, земи и одма ставај колци, шипки ...Денес ти е сеедно за 30 цм утреден нема да ти биде. Оваа работа еднаш се решава, утреден деца твои нејзини, може ќе ја продадеш итн. никој несака вакви ситуации.
Истерај до крај и биди си раат. Сите проблеми во имотно правни односи се засноваат на чесен збор од баби и дедовци за тоа чиво е до каде е. Кога нив ќе ги снема прочнуваат проблемите.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #9917 на: 20 Февруари 2019, 10:30:21 am »
Не исто ама сличен проблем имавме и ние со соседите во куќата.

Ние имавме ѕид кој богзнае колку време стоеше таму, ама бидејќи во куќата никој не живее, мангупов почна да го бута дел по дел башка старо беше ѕидчето, високо околу 180 см. почна да потпира ствари од неговата страна и ѕидов се навали малтене 50 см кај мене во двор, а ние си го користиме дворот па постоеше можност да падне а он од негова страна полека полека ставаше огради, градежен материјал заземајќи дел од просторов кај нас, пробавме да средиме викна инспекција и као сме немале дозвола за да градиме нов ѕид, со соседот немавме разбирачка он си тераше по старо и така дел по дел заземајќи од нашиот двор стигна до одводната цефка од канализацијата која е во нашиот дел кој он си го присвои и ја искрши, па останавме без одвод. Тука ми пукна филмот, се собравме другариве плус роднини и мајстори, почнавме во сабота попладне за да во недела вечер се беше готово, ископани нови канали со поставена нова одводна цефка, бутнат стариот ѕид однесен шутот со камиончиња, изграден нов висок 50 см со шипки на растојание од два метра поставена нова убава ограда и ајт. викаше скоскаше додека се правеше ама ако влезеше кај мене ќе го изедеше помрачина бидејќи многу бев накурчен (ден пред свадбата моја завршив во станица ради него). Се ова што го правевме преку викенд не советуваа инспекторите бидејќи го знаат дека е терсене мангупов зш и другите соседи имаат проблеми со него, дојдоа во понеделникот викаат се е ОК, ние незнаеме како било претходно (малку се направија на тошо) и од тогаш навака сме раат.

Ова го пишав чисто како искуство, делот е твој, оградата е веќе бутната, како што она ја ставила противправно, така и ти у еден викенд кога не работат инспекциите земи среди си.

Ако тргнеш по судови за меѓа ќе се изнадаваш пари и со години ништо нема да решиш.
што не му влезе ти 50ц  што го ебиш.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #9918 на: 20 Февруари 2019, 10:33:15 am »
Точак, не си ти за сериозни теми ..

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9919 на: 20 Февруари 2019, 10:37:32 am »
Никако :D
Оти тој да ти влезит, влези му ти да видит како е.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2851
« Одговори #9920 на: 20 Февруари 2019, 11:03:59 am »
Ауу па да ти ја продадам и мојана, и јас сум искаран со комшијана кој воедно ми е и вујко.... Македонска работа. Него комшивка ти сама осамена таја не и е дојдено до 30 см на меѓата, друго ќе да и е маката, ако добро те разбрав xD
Ако те ремети во работата викни полиција, као да пазат, тоа би требало да е прв чекор, ако не адвокати јбг...
До други 30 сантима и е дојдено на таа :D :D
хахаха

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #9921 на: 20 Февруари 2019, 12:12:32 pm »
Така де, одма ќе се решат односите, само да не се избрука чоек :)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #9922 на: 20 Февруари 2019, 12:31:18 pm »
До која висина е легално да се направи ѕид кој че служи како ограда?
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #9923 на: 20 Февруари 2019, 12:46:21 pm »
До која висина е легално да се направи ѕид кој че служи како ограда?

Според лицето Д.Т. познат и како Доналд од фамилијата Трамп, некаде околу 9-10 метри.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #9924 на: 20 Февруари 2019, 13:18:34 pm »
НЕ  се нервирајте за џабе, на папир имаш квадратура и таа ја продаваш,
кај мене комшијата и јас земавме 1100 м2 плац и го поделивме на пола, јас направив шахта на слепо, мерев со чекори  ;D а требаше да е задничка, и кога дојдоа геодети испадна кај него у двор, ми рече комшо рече кај тебе ке е заедничката, викам така е си ископав друга шахта на граница, дел од материјалите од блоковите си ги  зема тој иако не ми беше платил за заедичката шахта дел, и си направи шахтиче 70х70х30 што не смее според водовод, али влавче да не троши , па и си викам мене ми треба он уште не гради, јас ја направив куката, и после една година почна и тој да гради, багерот влезе од кај мене во двор за да копа кај него,не знам зашто кога си имаше од кај него простор али ај, да не се караш, не дека имав двор али плацот ми беше рамен, кога влезе багерот ми раскопа со гасеници пола двор, рече комшијата ке израмнеле, ништо не вратија на место, како што се вртел багерот и го скинал и конецот и 4 колчиња меѓу нас, го викнав да дојде од работа, за да види њали, и одлучивме каде стоело колчето, викам тука ли беше, вика да бе брат нема гајле ковај и праи... јас си ја ископав и тука на границата шахтата, и почнав да ставам шипки и мрежа за да не ми влагаат неговите мајстори зашто седеа под сенка кај мене пола фасада ми нашљакаа со раце со бетон, ѓубрето леташе кај мене, жена му седеше кај мене на балкон и си гледаше како се работи, јас им давав струја и вода...вика пола пари од мене за шипките и мрежата..ни од тоа ништо...
помина 6 или 7 месеци му текна нешто и ми вика комшо мислам дека си влезен кај мене, викам од каде сега пак тоа, вика нешто не ми штима...вика геодет и испага дека каде што беа 4-те  колчиња искорнати од багерот се разликуваме, кога почнал да копа за ограда, ја нашол шајката и бојата од геодет, си плати мерење и испадна дека 30цм сум влегол кај него како тријаголник, се попали влаинката почна да вика дека 70м2 сум земал и сл, дојдов реков ок ке ја повлечам оградата тие 10метра цевките ке ги повлечам накај мене, реално некои 4 м2 имав зафатено,  а имав еден кружен бетонски столб кој испадна дека е пола пола кај мене и него, му понудив да го искористи да си стави канделабра или пузавец од кај него, неќеше вики крши го,тука шмелцнав и аха викам, ок. си земав хилта и го искршив на пола  ;D, кај мене мазно убаво кај него кршен бетон, цел живот ке го гледа, зашто мојот дел кај него кршено се гледа и не смее да го пипа пошто е мој њали... генерално гледано прст да даеш рака ке ти земат, геодетот што мереше еднаш ми измери едни вредности, а истиот ми измери други вредности една година подоцна, се чешкаше дечкото по гава не му беше и нему јасно, се чув со еден пријател вика има 20-30 цм разлика во мерења секогаш...затоа оградите си ги повлеков 15-тина цм према мене за да не испадне утре пак сум влегол некаде, ископав трета шахта 1,2м х 1,2 м х 1,2 метра, бункер  ;D ;D али погоре во двор да не е на граница, заедничко ништо не правете, сам на своето најубаво, помагај и не одмагај, свое не давај туѓо не барај, за компензација поради неисплатени половинки за шахта и ограда како и една сметка за струја поткровјето, поточно патосот го направив со материјал и изолација од кај него...како иначе балканец, и приметив дека сите фамозно прават куки и уредуваат дворови кога некој гради  ;D ;D ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9925 на: 20 Февруари 2019, 13:37:38 pm »
Добро сценарио за филм, има хит да биде :)

Без навреда Nume :)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #9926 на: 20 Февруари 2019, 13:52:11 pm »
Пробав, ама неможам да го прочитам... ке го чекам филмот :|

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9927 на: 20 Февруари 2019, 14:58:07 pm »
НЕ  се нервирајте за џабе, на папир имаш квадратура и таа ја продаваш,
кај мене комшијата и јас земавме 1100 м2 плац и го поделивме на пола, јас направив шахта на слепо, мерев со чекори  ;D а требаше да е задничка, и кога дојдоа геодети испадна кај него у двор, ми рече комшо рече кај тебе ке е заедничката, викам така е си ископав друга шахта на граница, дел од материјалите од блоковите си ги  зема тој иако не ми беше платил за заедичката шахта дел, и си направи шахтиче 70х70х30 што не смее според водовод, али влавче да не троши , па и си викам мене ми треба он уште не гради, јас ја направив куката, и после една година почна и тој да гради, багерот влезе од кај мене во двор за да копа кај него,не знам зашто кога си имаше од кај него простор али ај, да не се караш, не дека имав двор али плацот ми беше рамен, кога влезе багерот ми раскопа со гасеници пола двор, рече комшијата ке израмнеле, ништо не вратија на место, како што се вртел багерот и го скинал и конецот и 4 колчиња меѓу нас, го викнав да дојде од работа, за да види њали, и одлучивме каде стоело колчето, викам тука ли беше, вика да бе брат нема гајле ковај и праи... јас си ја ископав и тука на границата шахтата, и почнав да ставам шипки и мрежа за да не ми влагаат неговите мајстори зашто седеа под сенка кај мене пола фасада ми нашљакаа со раце со бетон, ѓубрето леташе кај мене, жена му седеше кај мене на балкон и си гледаше како се работи, јас им давав струја и вода...вика пола пари од мене за шипките и мрежата..ни од тоа ништо...
помина 6 или 7 месеци му текна нешто и ми вика комшо мислам дека си влезен кај мене, викам од каде сега пак тоа, вика нешто не ми штима...вика геодет и испага дека каде што беа 4-те  колчиња искорнати од багерот се разликуваме, кога почнал да копа за ограда, ја нашол шајката и бојата од геодет, си плати мерење и испадна дека 30цм сум влегол кај него како тријаголник, се попали влаинката почна да вика дека 70м2 сум земал и сл, дојдов реков ок ке ја повлечам оградата тие 10метра цевките ке ги повлечам накај мене, реално некои 4 м2 имав зафатено,  а имав еден кружен бетонски столб кој испадна дека е пола пола кај мене и него, му понудив да го искористи да си стави канделабра или пузавец од кај него, неќеше вики крши го,тука шмелцнав и аха викам, ок. си земав хилта и го искршив на пола  ;D, кај мене мазно убаво кај него кршен бетон, цел живот ке го гледа, зашто мојот дел кај него кршено се гледа и не смее да го пипа пошто е мој њали... генерално гледано прст да даеш рака ке ти земат, геодетот што мереше еднаш ми измери едни вредности, а истиот ми измери други вредности една година подоцна, се чешкаше дечкото по гава не му беше и нему јасно, се чув со еден пријател вика има 20-30 цм разлика во мерења секогаш...затоа оградите си ги повлеков 15-тина цм према мене за да не испадне утре пак сум влегол некаде, ископав трета шахта 1,2м х 1,2 м х 1,2 метра, бункер  ;D ;D али погоре во двор да не е на граница, заедничко ништо не правете, сам на своето најубаво, помагај и не одмагај, свое не давај туѓо не барај, за компензација поради неисплатени половинки за шахта и ограда како и една сметка за струја поткровјето, поточно патосот го направив со материјал и изолација од кај него...како иначе балканец, и приметив дека сите фамозно прават куки и уредуваат дворови кога некој гради  ;D ;D ;D
Брат, зашто не пробаш на книжевност да се запишеш? Сериозно, многу си добар!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #9928 на: 20 Февруари 2019, 17:37:00 pm »
tuuu da ne se pozali coek  ;D ;D ;D ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9929 на: 20 Февруари 2019, 19:05:13 pm »
tuuu da ne se pozali coek  ;D ;D ;D ;D
Јака ти душа за се што си проживеал. Челични нерви имаш.