Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2101238 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9435 на: 03 Септември 2018, 13:30:20 pm »
не сум знаел дека е само 50 евра кацна за неносење кацига
треба да е повеќе, најмалку дупло

и старо купуем да го казнуваат за кацига

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #9436 на: 03 Септември 2018, 13:37:39 pm »
Старо купуем не му мења ништо ако го казнат, тој може и извод од матична книга на родени да нема, не па сметка или имот ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #9437 на: 03 Септември 2018, 13:47:26 pm »
знам
тој муабет ми го кажаа од комунална инспекција кога пријавував дека се греат на пластични шишиња и искршен тросед во комшии
„нема што да му правиме, нема лична, живее во дивоградба, нема што да му заплениме...“

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #9438 на: 03 Септември 2018, 21:55:49 pm »
Затоа тебе има.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #9439 на: 03 Септември 2018, 22:39:24 pm »
Исто образложение и кога наркоман им испокраде на тетка ми цел подрум... Џандарите: Абе наркоман е остајте го, шо да му правиме...
Катастрофа.. Не сакам да излезе дека им се ситам на маката на тие луѓе, старо купујем, оние што питаат итн.. стварно немаат и жалосно е и уште и да ги казнат, ама некако изгледа таа проблематика никако не се решава кај нас..

ПС - погоре за муабетот за кацига. @onak те подржувам делумно. Највеќе за текстот моторџии и семафорџии. Се лутам кога ме ставаат во ист кош со оние вторите и кога х особи ме гледаат накриво само заради тоа што возам мотор. За тоа дека кацигата е твое право.. Повеќе би рекол дека е твоја обврска.. И кога веќе го навеле законот треба да се почитува од страна на сите. Стари, млади, полнолетни, малолетни... Никогаш не можеш да знаеш какви ќе бидат околностите и што ќе се случи, без разлика дали си искусен или не... Тоа ми се утврди кога ми го пресече патот кола со скутерче 50цц.. Не носев кацига, чиста среќа беше што рипнав од мотор, ако се забиев директно во кола кај него веројатно ќе си го скршев вратот.. Кога возев скутерче крекав на сите, од моторџии што ме советуваа до џандари што ме казнуваа.. Сега кога ќе размислам колкава е опасноста, поинаку размислувам.. Посебно од кога почнав да возам посилни мотори. Со хондата два пати имав извозено без кацига, и тоа беше вечерта кога ја пробував за да ја купам и еднаш кога одев да купам плочки од мото сервис.. И првиот и вториот пат возев со страв, претпазливост.. Не се осеќав и не се осеќам сигурно без опрема.. Стварно за низ град до ваму до таму, пекол е летно време, не се издржува.. Ама едно класично шлемче ( поквалитетно се разбира ) ќе брка работа и нема да биде многу жешко.

Пс: Повеќе оправдувам не носење кацига отколку оние смрдените гомнарии од 500 денари (china) , тоа е ризик за вашиот живот повеќе отколку да не носите кацига. Испуштете ја таа кацига од метар висина и ќе видите што ќе се случи и за што зборувам. Тоа гомно може да ви се забие во череп... Подобро почекајте да присоберете пари за нешто квалитетно, ова го кажувам посебно за оние што купуваат ради реда, заради џандарите колку да не ги казнат...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9440 на: 03 Септември 2018, 23:10:20 pm »
Исто образложение и кога наркоман им испокраде на тетка ми цел подрум... Џандарите: Абе наркоман е остајте го, шо да му правиме...
Катастрофа.. Не сакам да излезе дека им се ситам на маката на тие луѓе, старо купујем, оние што питаат итн.. стварно немаат и жалосно е и уште и да ги казнат, ама некако изгледа таа проблематика никако не се решава кај нас..

ПС - погоре за муабетот за кацига. @onak те подржувам делумно. Највеќе за текстот моторџии и семафорџии. Се лутам кога ме ставаат во ист кош со оние вторите и кога х особи ме гледаат накриво само заради тоа што возам мотор. За тоа дека кацигата е твое право.. Повеќе би рекол дека е твоја обврска.. И кога веќе го навеле законот треба да се почитува од страна на сите. Стари, млади, полнолетни, малолетни... Никогаш не можеш да знаеш какви ќе бидат околностите и што ќе се случи, без разлика дали си искусен или не... Тоа ми се утврди кога ми го пресече патот кола со скутерче 50цц.. Не носев кацига, чиста среќа беше што рипнав од мотор, ако се забиев директно во кола кај него веројатно ќе си го скршев вратот.. Кога возев скутерче крекав на сите, од моторџии што ме советуваа до џандари што ме казнуваа.. Сега кога ќе размислам колкава е опасноста, поинаку размислувам.. Посебно од кога почнав да возам посилни мотори. Со хондата два пати имав извозено без кацига, и тоа беше вечерта кога ја пробував за да ја купам и еднаш кога одев да купам плочки од мото сервис.. И првиот и вториот пат возев со страв, претпазливост.. Не се осеќав и не се осеќам сигурно без опрема.. Стварно за низ град до ваму до таму, пекол е летно време, не се издржува.. Ама едно класично шлемче ( поквалитетно се разбира ) ќе брка работа и нема да биде многу жешко.

Пс: Повеќе оправдувам не носење кацига отколку оние смрдените гомнарии од 500 денари (china) , тоа е ризик за вашиот живот повеќе отколку да не носите кацига. Испуштете ја таа кацига од метар висина и ќе видите што ќе се случи и за што зборувам. Тоа гомно може да ви се забие во череп... Подобро почекајте да присоберете пари за нешто квалитетно, ова го кажувам посебно за оние што купуваат ради реда, заради џандарите колку да не ги казнат...

Гонзо, моето искуство е малце поинакво. Јас кога возев мотор ми се случи во сред гужва на сред раскрсница да ми влета прашина во очи, чисто на среќа успеав да ја поминам раскрсницата и да застанам на страна да си ги истријам очите. Понатаму, во Ѓорче кај пазарчето со 70 ме ѕвекна некаков бумбар во чело додека возев со кренат визор. Си реков да ти ибам баксузот, еднаш ќе прекршам правило и ќе ме снајде беља, замисли во око да ме удреше со таа брзина ќе останев слеп со гаранција.

Така да нема заебанција со таа работа. Ако се нема пари за квалитетна кацига, нема да се има пари ни за мотор. Крај на муабетот.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #9441 на: 03 Септември 2018, 23:19:31 pm »
Старо купуем не му мења ништо ако го казнат, тој може и извод од матична книга на родени да нема, не па сметка или имот ;D
na staro kupujem ako nema izvod odma mu go vadat, licna karta u ruka i edno mesec dena da rabotidrustveno korisno cistenje ulicii :D se se moze samo ako se saka...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9442 на: 04 Септември 2018, 20:09:00 pm »
Дали имаме некој моторџија строго без кацига да ми го исмука?

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
« Одговори #9443 на: 04 Септември 2018, 20:50:21 pm »

кхм.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #9444 на: 04 Септември 2018, 22:20:36 pm »

Ќе начекаш едно 2-3ца само треба да начекаш надвор да е многу топло. ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #9445 на: 05 Септември 2018, 12:57:39 pm »
А шо со кацига да не ти е страв да не се склопи визирот?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9446 на: 05 Септември 2018, 13:09:09 pm »
А шо со кацига да не ти е страв да не се склопи визирот?
Не, со кацига многу се гушеле 😁

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #9447 на: 05 Септември 2018, 13:12:41 pm »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #9448 на: 05 Септември 2018, 22:32:17 pm »
застани на партизанска, после 14:00 и бирај... колку сакаш ги имаш... :) ама не, полицијата нашла 13 мотори спремни за дииви трки, и ги препознале дека се такви, така што ауспусите им биле гласни, и кацигите им биле аеродинамични за брза вожња... МВР НА РМ, фак лоџик...  ::) ::) ::) ::) ::)

Се дур постои селективно казнување, и дур за едни важи закон, за други не, ќе биде неправедно казнувањето. Без разлика дали сум или не сум крив, за мене ќе биде дека сум неправедно казнет. Некој се измкнал пред мои очи, мене ме казнува?! Зошто бе?!

Не е така, или си крив или не си. Не се битни тие околу тебе, ти си одоговараш за своите постапки. Се слагам дека не е фер, ама кога си крив, едноставно крив си.

значи ти го оправдуваш селективното казнување? затоа што ако е така, ондак зашто се дешава се ова што се дешава на политичка сцена? затоа што секој за себе си гледа или се дискутира за позитивни решенија ЗА КОЛЕКТИВОТ наречен македонија? целосно се согласувам со @Simo - Carrier159 за сите исто е нели? е сега, кога и после 27 години отцепување од сфрј, ние сеуште имаме ИЗРАЗЕНА СЕЛЕКТИВНОСТ при казнување, со тоа што две страни наизменично се качуваат и симињаат од седлото на коњот, а оние третите што не се партиски зачленети или немаат врски и пријатели во полиција и судство, 27 години го јадат без престан додека пред очи гледаш дека за истата работа луѓе се извлекуваат со поздрав преку телефон... па тоа крева во мене:
-револт
-ме тера на бунт
-пружам ОТПОР
-ми се сака и мене да си праам што сакам...
-и имам право на тоа, така што на законот ќе му дадам личен БОЈКОТ...
-и затоа ке бидам ШАРЕН кога ке ме прашаат за мислење
-или пак ке бидам ЗА МАКЕДОНИЈА кога ке гледам друг кога јаде казна....

се надевам ми ја свативте поентата, бидејки фразите се употребени подеднакво и од двете страни...
« Последно менување: 05 Септември 2018, 22:45:05 pm onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #9449 на: 05 Септември 2018, 22:57:11 pm »
Полицијава ни е многу современа, вечерва запираа со блиц од телефон. :)
Ваќамо корак ка Европи.