Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2103549 пати)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9420 на: 03 Септември 2018, 08:46:12 am »
Онака ќе го смени законот за носење на кацига, шо фазла да се пише на темава не знам...

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #9421 на: 03 Септември 2018, 08:55:31 am »
Онак, није свеједно дали во сообраќајката има погинато или тешки телесни повреди и сообраќајка во која има лесни телесни повреди. За првите две може и да се лежи затвор, за третово само се плаќа казна.

И не знам на кој нормален му е сеедно дали утепал некого во сообраќај или само го гребнал.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #9422 на: 03 Септември 2018, 09:05:41 am »
^ Последната реченица. Психолошкиот терор не е должен никој да го трпи, а ќе го носи цел живот без разлика дали е крив или не.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #9423 на: 03 Септември 2018, 09:21:36 am »
Според логиката на онак, секој има право пошто нели нивен бил животот да носи или не носи кацига, да носи или не носи појас. Само да не заборавиме дека моментот кога возиме со автомобил/мотор ние сме учесници во сообраќај и следствено на тоа имаме одговорност спрема останатите учесници. Погрешно е да се гледа како поединец моментот кога излегуватe на улица да возите. Ако ти смета што има други учесници, слободно качи се на автобус, воз или цепај пешки на тротоар.
« Последно менување: 03 Септември 2018, 11:05:44 am vlatko.klp »

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #9424 на: 03 Септември 2018, 10:12:06 am »
@onak поголеми глупости одамна не си изнапишал. Нема да навлегувам во објаснување, просто е, дури пре-просто што е глупо да се дискутира.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #9425 на: 03 Септември 2018, 10:23:38 am »
Абе јас у кола носам кацига, а не па на мотор.

Присутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9426 на: 03 Септември 2018, 10:58:45 am »
Kaj onak во дворот

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2242
« Одговори #9427 на: 03 Септември 2018, 11:11:16 am »
Законот гласи,задолчително носење на заштитна кацига,и според него сум крив и нема што да се правдам.Скутерчето во петокот е регистрирано,трета регистрација и сите се на 31 август.
Имало акција за проверка на моторцикли,во ист кош бев со уште 7-8 скутерчиња од кои неколку ниту беа регистрирани,ниту тие што ги управуваа беа полнолетни и не беа положени и тие беа пуштени,немаа лични карти,само тие како мене не пишаа ,а неколку вртеа звонеа по пријатели и едниот го пуштија,за тие 10 минути додека ми ја пишуваа казната.

Казната е 50 е,ако се плати во рок од 8 дена е 25е.Интересен е фактот што за велосипедисти носењето на заштитна кацига не е задолжителна а истиот може да постигне и поголема брзина од 50цц скутерче.

Боли фактот што казните се селективни.Не ги казнуваат сите.И според мене голема глупост е тоа што уплатницата потребно е јас да ја однесам во полициската станица за прекршочната постапка да заврши.

Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9428 на: 03 Септември 2018, 11:35:42 am »

Боли фактот што казните се селективни.Не ги казнуваат сите.

Крај!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17781
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9429 на: 03 Септември 2018, 11:39:53 am »
Тоа што другите прекршувале повеќе закони од тебе, не те ослободува од вина. Можеше едноставно да кажеш дека неправедно е селективното казнување, тоа на сите ни е јасно и на тоа поле можеме да те разбереме и да сочувствуваме со тебе.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9430 на: 03 Септември 2018, 12:43:22 pm »
Се дур постои селективно казнување, и дур за едни важи закон, за други не, ќе биде неправедно казнувањето. Без разлика дали сум или не сум крив, за мене ќе биде дека сум неправедно казнет. Некој се измкнал пред мои очи, мене ме казнува?! Зошто бе?!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9431 на: 03 Септември 2018, 12:48:50 pm »
Секаде има 1% кои не се казнуваат.

Само кај нас има 1% + 17% рамка.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #9432 на: 03 Септември 2018, 12:50:04 pm »
Се дур постои селективно казнување, и дур за едни важи закон, за други не, ќе биде неправедно казнувањето. Без разлика дали сум или не сум крив, за мене ќе биде дека сум неправедно казнет. Некој се измкнал пред мои очи, мене ме казнува?! Зошто бе?!

Не е така, или си крив или не си. Не се битни тие околу тебе, ти си одоговараш за своите постапки. Се слагам дека не е фер, ама кога си крив, едноставно крив си.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #9433 на: 03 Септември 2018, 12:52:18 pm »

Не е така, или си крив или не си. Не се битни тие околу тебе, ти си одоговараш за своите постапки. Се слагам дека не е фер, ама кога си крив, едноставно крив си.
Па и другиот е крив и пред мои очи се.позеравува со полицаецот и си оди без казна... Тоа.буди револт во тебе, и едноставно те тера на некакпц отпор према целата "нормална" законска ситуација...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #9434 на: 03 Септември 2018, 13:10:25 pm »
Абе кај нас треба на сите до еден да ни фукнат по една казна онака превентивно. Унапред.

Па после згрешил, незгрешил пишана ти е веќе.

Нема селекција, сите казнети унапред. При пејд.