Дали имаме некој моторџија строго без кацига да ми го исмука?
застани на партизанска, после 14:00 и бирај... колку сакаш ги имаш...

ама не, полицијата нашла 13 мотори спремни за дииви трки, и ги препознале дека се такви, така што ауспусите им биле гласни, и кацигите им биле аеродинамични за брза вожња... МВР НА РМ, фак лоџик...

Се дур постои селективно казнување, и дур за едни важи закон, за други не, ќе биде неправедно казнувањето. Без разлика дали сум или не сум крив, за мене ќе биде дека сум неправедно казнет. Некој се измкнал пред мои очи, мене ме казнува?! Зошто бе?!
Не е така, или си крив или не си. Не се битни тие околу тебе, ти си одоговараш за своите постапки. Се слагам дека не е фер, ама кога си крив, едноставно крив си.
значи ти го оправдуваш селективното казнување? затоа што ако е така, ондак зашто се дешава се ова што се дешава на политичка сцена? затоа што секој за себе си гледа или се дискутира за позитивни решенија ЗА КОЛЕКТИВОТ наречен македонија? целосно се согласувам со
@Simo - Carrier159 за сите исто е нели? е сега, кога и после 27 години отцепување од сфрј, ние сеуште имаме ИЗРАЗЕНА СЕЛЕКТИВНОСТ при казнување, со тоа што две страни наизменично се качуваат и симињаат од седлото на коњот, а оние третите што не се партиски зачленети или немаат врски и пријатели во полиција и судство, 27 години го јадат без престан додека пред очи гледаш дека за истата работа луѓе се извлекуваат со поздрав преку телефон... па тоа крева во мене:
-револт
-ме тера на бунт
-пружам ОТПОР
-ми се сака и мене да си праам што сакам...
-и имам право на тоа, така што на законот ќе му дадам личен БОЈКОТ...
-и затоа ке бидам ШАРЕН кога ке ме прашаат за мислење
-или пак ке бидам ЗА МАКЕДОНИЈА кога ке гледам друг кога јаде казна....
се надевам ми ја свативте поентата, бидејки фразите се употребени подеднакво и од двете страни...