Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2099329 пати)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8895 на: 08 Февруари 2018, 08:29:35 am »
И ќе се намалат казните и ќе се укинат извршителите или у најмала рака ќе се намалат бричењава на суво со поблаги извршителски суми.

Ама да се смени името па после :))

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8896 на: 08 Февруари 2018, 09:17:37 am »
И ќе се намалат казните и ќе се укинат извршителите или у најмала рака ќе се намалат бричењава на суво со поблаги извршителски суми.

Ама да се смени името па после :))

Ама како што е глуп македонецот ќе поверува и после ќе го ебат, како 500.000 пати до сега и нема да ја научи лекцијата од 500.001 пат.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #8897 на: 08 Февруари 2018, 10:09:25 am »
Одам во банка да проверам сметка-`Блокирани сте од извршител`!
За сметка од ВИП од 2014 год. од 3000 ден.(период во кој веќе бев во Т-моб.)....

Замислете,оваа сума била со камати,ама израчунати до ноември 2017 год. ....

Истото мене ми го направија Сава осигурување на полиса, не си ја активирале наплатата. Чекано до ПОСЛЕДНИОТ ДЕН ПРЕД ДА ПОМИНАТ 3 ГОДИНИ!! по што застарува долгот. Никогаш известен ни од сава, ни од адвокат, ни од извршител!!

Ко попче се си платив, и адвокати и сметки и камати и извршител. Мамата нивна

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #8898 на: 08 Февруари 2018, 11:22:30 am »
Урса дали си ја платил полисата на Сава кога си требало да ја платиш или 3 години не си ја плаќал?

Едно е да те товарат за нешто што не си знаел дека имаш обврска да го платиш, друго е за долг за кој си знаел дека постои и си требало да го платиш. За да стигне наплатата до извршител прво бил предметот кај нотар, нотарот направил еден обид за достава, ако не си примил направил и втор, ако на адресата каде си бил му кажале дека си отселен нотарот побарал и од МВР да му дадат твоја адреса по лична карта, па и на таа ти доставил Решение на кое си можел да приговараш или да си го платиш. Ако ни таму не те нашле, тогаш порано беше објава на огласна табла, а сега е во два весника и службен весник мислам. Дури после ова предметот стига кај извршител ако до тогаш не платиш или во дадениот законски рок приговараш.

Ако кај тебе е нешто различно, ти се извинувам однапред. Али ова важи за сите што се прават наудрени и не плаќаат разно разни обврски, па после Грујо, Зајко или Цацко им е крив дека место 3000 платиле 9000 после 4 години дужење.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #8899 на: 08 Февруари 2018, 12:08:54 pm »
Урса дали си ја платил полисата на Сава кога си требало да ја платиш или 3 години не си ја плаќал?

Едно е да те товарат за нешто што не си знаел дека имаш обврска да го платиш, друго е за долг за кој си знаел дека постои и си требало да го платиш. За да стигне наплатата до извршител прво бил предметот кај нотар, нотарот направил еден обид за достава, ако не си примил направил и втор, ако на адресата каде си бил му кажале дека си отселен нотарот побарал и од МВР да му дадат твоја адреса по лична карта, па и на таа ти доставил Решение на кое си можел да приговараш или да си го платиш. Ако ни таму не те нашле, тогаш порано беше објава на огласна табла, а сега е во два весника и службен весник мислам. Дури после ова предметот стига кај извршител ако до тогаш не платиш или во дадениот законски рок приговараш.

Ако кај тебе е нешто различно, ти се извинувам однапред. Али ова важи за сите што се прават наудрени и не плаќаат разно разни обврски, па после Грујо, Зајко или Цацко им е крив дека место 3000 платиле 9000 после 4 години дужење.

Sava (кога ја направив јас полисата беше Сава Табак) требаше со одложено плаќање од некој месец да побараат од фирмата кај мајка ми (Тутунски Комбинат (Македонија Табак)) да повлекуваат дел од платата за рата. Имаа некој договор тие две фирми. Ај како мајка ми да направела услуга на Сава табак, ќе сме правеле така со нив. Будали, услуги ќе правиш ....

Сава никогаш не го активирале тоа, ние не ни знаевме дека не е активирано. Мајка ми добива секој месец различна плата (саати, викенди, трета смена...) така да не приметила.

И после три години ....

Иначе никогаш не добивме ништо, никогаш.

Полисата беше поколу 2200 денари, Сузуки Марути имав тогаш. Се комплет ми дојде околу 23 000 со камати и давачки.
Да знаев дека не е платена, секако за 2000 денари одма ке си ја платев. Затоа од тогаш на лице место картичката, чао пријатно.

Работата ми е дека се злоупотребува тоа, исто како и со таа казната на членот :(

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #8900 на: 08 Февруари 2018, 12:29:00 pm »
Баш ради вакви случаи и однапред ти се извинив :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8901 на: 08 Февруари 2018, 13:53:32 pm »
Имав таков проблем на рати плаќав, и тој да фати да ги коцка парите и многу луѓе закрпи. Ми ѕвонат за тужба од сава, викам за 5 мин сум у канцеларија и таму за гуша фаќање да потпише дека сум платил, после тоа се разбра дека 200-300 души закрпил.

Sent from my iPhone 7 128

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8902 на: 08 Февруари 2018, 14:29:16 pm »
Нели на трансакција уплаќаш? Или на рака.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #8903 на: 08 Февруари 2018, 15:00:11 pm »
Едно време често се случуваа вакви работи со агентите за осигурување, али лесно е кога ќе се јават 10-20-50 души и сите со иста приказна за еден ист агент. Проблем е ако поебал само еден или двајца :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8904 на: 08 Февруари 2018, 15:29:32 pm »
На рака си уплаќав, таму у канцеларија, и он ми дава документ ама не ги пријавува парите. :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #8905 на: 08 Февруари 2018, 15:32:55 pm »
Бев денес на суд полицаецот во 2013 година ноември месец ми напишал казна за возење после 23:00 часот односно во 2:20.Ме стопираше ми бараше опрема му покажав каиш носевме и ми рече само ке запишел дека ме застанал и дека ова ми било како опомена!Од тогаш до ден денес неам никакво писмо добиено на рака дека треба да отидам на суд или слично...Сега напишав известување до судот (така ми кажаа во суд да напишам)дека немам добиено ништо на рака и дека повторно ке се отвори случајот...Со таа изјава треба да отидам кај извршителот за да си земе копија за него (со таа изјава не смеел да ми одбива) и во ујп за да не ја блокираат картичката...
Бтњ нели за 3 години застаруваа казните ...ова стига после скоро 5 години
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #8906 на: 08 Февруари 2018, 15:35:32 pm »
На рака си уплаќав, таму у канцеларија, и он ми дава документ ама не ги пријавува парите. :)

Даваа една сметкопотврда на времето ...

@Banzai Во случај како мојот, која е шансата некој да се спаси? Сите се правеа на улави, адвокат и нотар вика, мора мене да ми се плати што завршив работа, осигурителна си бара полиса и камата.

Ако не платиш, уште повеќе ќе заглавиш. Корисникот најзаштитен :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #8907 на: 08 Февруари 2018, 15:43:19 pm »
Урса од твоево кажување ми личи дека ти немало спас, не верувам дека сте имале некаков документ од кој се гледа дека Македонија Табак требало да кине од плата на мајка ти за полисата, а рекла казала кај нас правниците нема никаква тежина.

@Busav Одамна не е 3 години, сега си е 6.

Ако ја вратиш постапката од почеток, пробај да одложиш неколку пати за да ти застари ;)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8908 на: 08 Февруари 2018, 15:47:28 pm »
.
« Последно менување: 17 Февруари 2018, 14:58:39 pm MecheTo »
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
« Одговори #8909 на: 08 Февруари 2018, 15:58:15 pm »
@banzai не сум знаел сегде пишува 3 години

http://www.vrabotuvanje.com.mk/news/REPUBLIKA/zastaruvanje_kazna
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)