Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2102369 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5932
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8760 на: 28 Јануари 2018, 15:54:48 pm »
Нетреба ако имаш 4 Четири  зимски гуми со минимум 4мм шара
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8761 на: 28 Јануари 2018, 16:02:43 pm »
Fala :)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #8762 на: 28 Јануари 2018, 16:14:26 pm »
Абе ти реков не ми се пишуваат реферати, ќе отидеме у друг правец.

Вчера ме репнаа на обиколница за неносење ланци

Им попунив квота, се гледаше дека за тоа им е. Нејкев да се расправам нит да вртам телефони.

А реално сеа прекршувам законот ама треба да се има усул малце, нема нит снег нит најави башка на автопат + нови гуми.

Али ова е на муабетот погоре со казните, гу маваат сите за неносење ланци знаат најсигурно им е и квотите најлесно се пунат.

Глумеа нешто со тие камерчињата на рамо закачени, стварно ли работат тие?

Не ми делуваше така според однесувањето нивно.

А и ептен се морони.
Ме прашуваат дали носам ланци им викам не.
Аха ок дај лична и одма почна да пишува, нит провери гепек нит ми ги провери гумите.

Стрикнто се фатиле за тие ланци ко слеп за стап.

Ај со ред....

Квоти не постојат у МВР,  тоа е измислица од незадоволните и несовесни возачи кои го искусиле благодетот на казнувањето за да си олеснат на душичката.

Тоа што нема снег а ти имаш нови гуми не го оправдува неносењето на ланци. За домашна работа прочитај го ЗБСП. Твојата постапка и плачењето тука на форум покажува дека не си запознаен со законската регулатива.

Камерите работат и напротив некој одлучил дека се полезни баш заради тоа милиционерите да не не глумат лудило.

Морони има и меѓу нив и меѓу нас. Луѓе сме, плус македонче. Не зборам за тебе лично.

Епа ако те прашале дали имаш ланци и си им рекол дека немаш која е логиката дополнително да проверуваат. Демек не ти веруваат? И нормално дека одма ќе почнат со пишување на казната, сигурно нема да плетете.......

И на крајот, да не ме разбереш погрешно, мене ме репнаа 300 евра плус чекам забрана да ми стигне па не се жалев а можев да "ја скинам" ама не сакав. Сум згрешил, признав вина и тоа е. Не ми се жацовците криви што претекнував на полна линија.

Малце филозофски ќе звучи ама ако сакаме нешто да смениме треба да почнеме од себе па кон другите.

Така е... сите се у право. Така вика дедо ми.

Инаку каде виде дека плачам ?
Само споделив случка и тоа е тоа, затоа и се вика темава "Случки со полиција, казни, судови итн".

Инаку немој тие мене работи дека немало квоти и слично. Немој едноставо со тие филозофскии реторики, несовесни возачи, правдања и слично. Казните во Македонија примарно се пишуваат за да се пуни буџетот на државата а секундарно да се санкционира возачот и да го поттикне да не го прекршува пак законот.

Ако сакав вчера да не ми пишеа казна, немаше да ми пишат биди сигурен во тоа, ако сакав да се курчам а верувај ми се може.

Едноставно сум разумен, не го почитувам законот, сум заслужил да ме казнат и дозволив да ми пишат казна. Затоа и се боревме нели да се почитува законот да има правна држава, не се сите исти.

И затоа пишав до темава и дадов коментар , дека иако не го почитувам законот (признавам дека сум го прекршил и нигде не плачам) треба да се има разбирање конкретно еве за ова дека нигде нема снег,нит најави за снег, нит за бури нит ништо + со возење на нови гуми - небитно какви се, + возам на автопат, се друго уредно, може да те пуштат и да речат ок, крив си, другпат да не ти се повтори иди купи си ланци. Ама не е така. Со што се сведува пак на квотите. 

А ако им реков дека имам ланци мислиш немаше да речат ај покажи ги?
Тогаш ќе ми веруваа ли на зборот?  Апсолутно не.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #8763 на: 28 Јануари 2018, 16:17:06 pm »
Дечки да ви кажам право полицајците си се фаќаат баш затоа што можат да ве казнат. И членот што кажа погоре дека нема квота треска глупости оти лично сум сведок и знам дека ако им речат вечерва ќе дерете, вечерва ќе дерат и крај, нема пуштање и смилување освен ако немаш јаки врски.
Чист пример мене ме запираат со BMW-то, ти си возач почетник - бум казната и крај. Нема потреба од појас, ламбички ланци, манци куротресии!? Во колата имам буквално се, комплетно целосно сум исправен и нема нешто што фали за да ми пишат казна во поглед на опрема.
 Ама сепак ме пишува 200Е и чао пријатно.
Сабајле со колата на татко ми, старо возилце 96та година со 60кс. Ме запира, проверува и гледа дека иако сум почетник возам во прописно време и колата е океј со коњажа, одма почнува да бара сијалички, ланци, ме натера да отворам гепек да му покажам прва помош, трокут дека имам. Кога виде дека нема ништо неисправно, се си е под конец, ми вика зошто не ја носиш возачка книшка. Му образложувам дека возачката книшка ми е во другата кола и може одма да ја донесат, испаднат сум со ова возило по потреба, и му кажувам дека секако ми е полна со поени и неможе да се впишуваат више. Се мрштеше 5 мин. и на крај ми вика овој пат те опоменувам, следниот пат кога ќе те видам неисправен ќе добиеш казна.
Тоа ме нервира, не еднаквоста и не почитувањето на прописите и законот како што е заслужено. Бидејќи кога нема што, ископува уште триста глупости за да те казни, едноставно се изживува те тормози.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8764 на: 28 Јануари 2018, 16:29:32 pm »
ама признај сеа дека муабетов ти беше дека бмв-то има многу коњи :)
Тоа што не си носел книша е прекршок, по закон, и иако и јас лично го сметам за глупост. За кој такво ни се биометриски документи, со чип внтре. Па ако беше муабетов за книшка, поарно старите возачки да си останеа.
Тоа што законите важат за кого као, тоа друг муабет, ама знајш како, еве сега ќе ти кажа една прикаска, па ќе ме разбериш.
Си бил некој си Филан чојк и си летал со авион. Арно ама си чувал папагал и многу го сакал папагалот, никаде не одел без него па си го зел со себе. Врвит стјуардесава во авион, папагалов плааасс по задни. Оваја се вртит и го глеат намрштено и продолжуват. Газдава од папагалов, охрабрен од папагалов на следно врвење ја плеска и тој, и папагалов. Оваја се врти и и^м вели на двајцава, уште еднаш ако ме доприте, двајцата ќе летате. Врви пак стјуардесава, папагалов ја плеска, газдава си вели "па зошто и јас да не ја плеснам", ја плеска и тој. Стјуардесава ги фаќа двајцава, ги фрла надвор. Газдава уплашен, му вели на папагалов: абе другар, сега што ќе прајме? Памагалов му вели, абе газда знаеш да леташ? Газдава вели -не знам. А на тоа папагалов му вели : ами што се силеше....

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14719
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8765 на: 28 Јануари 2018, 16:57:08 pm »
Еден глуп сооднос на казнените поени.
За неносење на возачка казната е 100е,односно 40 негативни поени.
За возење под дејство на алкохол до 1.5 промиљи казната е 300е,односно 50 негативни поени...
10 поени разлика,а шо е поголема опасност проценете сами.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8766 на: 28 Јануари 2018, 17:03:03 pm »
Ali za vozenje so 1.5 promili ti odzemaat i vozacka do godina dena

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8767 на: 29 Јануари 2018, 07:48:13 am »
@BrziGonzalez

брат, дај да видиме слика од тебе шо фаца имаш што толку те застануваат

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8768 на: 29 Јануари 2018, 08:11:00 am »
Mozam da zaklucam deka ovde site ste jaki vo kinenje kazni, vrtenje telefoni i slicno ... Steta, a i zalno istovremeno za site nas ostanati koi nemame ni v od vrski ... jbg ne se site faci

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8769 на: 29 Јануари 2018, 08:18:57 am »
Ти знаш ли кој ми е мене вуко?

Брат на мајка ми :)

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8770 на: 29 Јануари 2018, 08:40:34 am »
Еден виц/дешавка на таа тема:
Запираат џандари е таков мангуп некој и овој им вика - абе знаеш ли ти кој ми е татко? Џандаров - шо мајкати ти нема ли кажано!?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #8771 на: 29 Јануари 2018, 08:45:29 am »
Mozam da zaklucam deka ovde site ste jaki vo kinenje kazni, vrtenje telefoni i slicno ... Steta, a i zalno istovremeno za site nas ostanati koi nemame ni v od vrski ... jbg ne se site faci
Најтрагично е што тие истите кукаат како немало закон, како се возело брзо, како никој немал култура итн...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8772 на: 29 Јануари 2018, 09:14:44 am »
@MAPJAH  to e miabetov :)
Значи со селекција почнуваме ние самите, ако вози некој 100 на булевар треба да се обеси да не знам ти што, а јас ако возам не е ништо тоа, оправдано е.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8773 на: 29 Јануари 2018, 09:42:23 am »
На булевар многу често има услови за 60-70 што според мене не е грев и е безбедно затоа што сообраќјот тече. лошо е кога некој силува, мења ленти се лепи на браник и е опасност за другите.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8774 на: 29 Јануари 2018, 10:12:43 am »
Ами ало возиш 70 ги силоваш тие што возат50... така пресметале дека 50 е таман...а може да има услови не велам не...