Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2101177 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8790 на: 29 Јануари 2018, 15:16:54 pm »
ke te kazni. treba brojkite na lancite da odgovaraat so brojkite na gumata ... ako nema za sto drugo da te kazni, a eve da zememe deka prikaznata za najmalku 2 kazni na den e vistinita, togas ke te kazni za toa. taka da za 800 denari sindziri, ne vredi kazna od kolku i da e pari

Се продаваат ланци за 17 ки и 18 ки гуми?
Има некој нормален што би ставил ланец на алуминиумски бандаж? ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #8791 на: 29 Јануари 2018, 15:21:08 pm »
Затоа ќе ја праиш колата „генгста“ со црна челична 15ка :)

Јас имам купено ланци за 17ки. За поголеми, не знам дали има, али веројатно има.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #8792 на: 29 Јануари 2018, 15:21:54 pm »
zakonot e takov. isto kako sto te tera dve sijalici da nosis so tebe, triagolnik, zeleno elece, prva pomos i tn. Ti nikogas ne stavaj lanci, i cela druga oprema, ama mora da gi imas vo gepek. Ako ne 40-50 evra kolku i da e kazna, plati si i problem solved
p.s. a za prigovorot, poso ne go citaat, pisi im Pretstavka do Mvr i do nivnata interna konktrola. Vo rok od 15 dena dolzni se po zakon da ti odgovorat, pa malku neka rabotaat i tie tamu, a ne samo kazni :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #8793 на: 29 Јануари 2018, 15:26:09 pm »
Ами ако заглавиш што ќе прајш...

Што велиш има 18-ки ? :)
ИМа ситуации кај што налагаат да ставиш ланци и мораш да ставиш ланци, или налево круг. Мада овде и немаме толку снег, али ми се има десено да застанува полиција со наредба за ланци, кој нема или на паркинг или назад...
А и не е ок сега за 2-3 со летни гуми што се по превоине 100 души да не можат да мрднат.
Имаш и пластични и текстилни ланци, исто бркаат работа...

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #8794 на: 29 Јануари 2018, 15:54:22 pm »
zakonot e takov. isto kako sto te tera dve sijalici da nosis so tebe, triagolnik, zeleno elece, prva pomos i tn. Ti nikogas ne stavaj lanci, i cela druga oprema, ama mora da gi imas vo gepek. Ako ne 40-50 evra kolku i da e kazna, plati si i problem solved
p.s. a za prigovorot, poso ne go citaat, pisi im Pretstavka do Mvr i do nivnata interna konktrola. Vo rok od 15 dena dolzni se po zakon da ti odgovorat, pa malku neka rabotaat i tie tamu, a ne samo kazni :)

Мислам дека 15 евра е казната за неносење ланци. Така да и да те фати дека носиш за друга димензија или воопшто не носиш, ќе си платиш едни ланци (претпоставувам околу 1000 денари се) и то е то. Поголем проблем е ако навистина заглавиш некаде па ќе ти затребаат за да излезиш.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #8795 на: 29 Јануари 2018, 16:14:21 pm »
45 евра е или 25 казнени мене завчера ме казнија за немање ланци.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #8796 на: 29 Јануари 2018, 18:07:12 pm »
Абе ти реков не ми се пишуваат реферати, ќе отидеме у друг правец.

Вчера ме репнаа на обиколница за неносење ланци

Им попунив квота, се гледаше дека за тоа им е. Нејкев да се расправам нит да вртам телефони.

А реално сеа прекршувам законот ама треба да се има усул малце, нема нит снег нит најави башка на автопат + нови гуми.

Али ова е на муабетот погоре со казните, гу маваат сите за неносење ланци знаат најсигурно им е и квотите најлесно се пунат.

Глумеа нешто со тие камерчињата на рамо закачени, стварно ли работат тие?

Не ми делуваше така според однесувањето нивно.

А и ептен се морони.
Ме прашуваат дали носам ланци им викам не.
Аха ок дај лична и одма почна да пишува, нит провери гепек нит ми ги провери гумите.

Стрикнто се фатиле за тие ланци ко слеп за стап.

Ај со ред....

Квоти не постојат у МВР,  тоа е измислица од незадоволните и несовесни возачи кои го искусиле благодетот на казнувањето за да си олеснат на душичката.

Тоа што нема снег а ти имаш нови гуми не го оправдува неносењето на ланци. За домашна работа прочитај го ЗБСП. Твојата постапка и плачењето тука на форум покажува дека не си запознаен со законската регулатива.

Камерите работат и напротив некој одлучил дека се полезни баш заради тоа милиционерите да не не глумат лудило.

Морони има и меѓу нив и меѓу нас. Луѓе сме, плус македонче. Не зборам за тебе лично.

Епа ако те прашале дали имаш ланци и си им рекол дека немаш која е логиката дополнително да проверуваат. Демек не ти веруваат? И нормално дека одма ќе почнат со пишување на казната, сигурно нема да плетете.......

И на крајот, да не ме разбереш погрешно, мене ме репнаа 300 евра плус чекам забрана да ми стигне па не се жалев а можев да "ја скинам" ама не сакав. Сум згрешил, признав вина и тоа е. Не ми се жацовците криви што претекнував на полна линија.

Малце филозофски ќе звучи ама ако сакаме нешто да смениме треба да почнеме од себе па кон другите.
Ај некој нека стави во Легендарни, не можам од телефон.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2170
« Одговори #8797 на: 29 Јануари 2018, 18:37:26 pm »
Абе ти реков не ми се пишуваат реферати, ќе отидеме у друг правец.

Вчера ме репнаа на обиколница за неносење ланци

Им попунив квота, се гледаше дека за тоа им е. Нејкев да се расправам нит да вртам телефони.

А реално сеа прекршувам законот ама треба да се има усул малце, нема нит снег нит најави башка на автопат + нови гуми.

Али ова е на муабетот погоре со казните, гу маваат сите за неносење ланци знаат најсигурно им е и квотите најлесно се пунат.

Глумеа нешто со тие камерчињата на рамо закачени, стварно ли работат тие?

Не ми делуваше така според однесувањето нивно.

А и ептен се морони.
Ме прашуваат дали носам ланци им викам не.
Аха ок дај лична и одма почна да пишува, нит провери гепек нит ми ги провери гумите.

Стрикнто се фатиле за тие ланци ко слеп за стап.

Ај со ред....

Квоти не постојат у МВР,  тоа е измислица од незадоволните и несовесни возачи кои го искусиле благодетот на казнувањето за да си олеснат на душичката.

Тоа што нема снег а ти имаш нови гуми не го оправдува неносењето на ланци. За домашна работа прочитај го ЗБСП. Твојата постапка и плачењето тука на форум покажува дека не си запознаен со законската регулатива.

Камерите работат и напротив некој одлучил дека се полезни баш заради тоа милиционерите да не не глумат лудило.

Морони има и меѓу нив и меѓу нас. Луѓе сме, плус македонче. Не зборам за тебе лично.

Епа ако те прашале дали имаш ланци и си им рекол дека немаш која е логиката дополнително да проверуваат. Демек не ти веруваат? И нормално дека одма ќе почнат со пишување на казната, сигурно нема да плетете.......

И на крајот, да не ме разбереш погрешно, мене ме репнаа 300 евра плус чекам забрана да ми стигне па не се жалев а можев да "ја скинам" ама не сакав. Сум згрешил, признав вина и тоа е. Не ми се жацовците криви што претекнував на полна линија.

Малце филозофски ќе звучи ама ако сакаме нешто да смениме треба да почнеме од себе па кон другите.

Така е... сите се у право. Така вика дедо ми.

Инаку каде виде дека плачам ?
Само споделив случка и тоа е тоа, затоа и се вика темава "Случки со полиција, казни, судови итн".

Инаку немој тие мене работи дека немало квоти и слично. Немој едноставо со тие филозофскии реторики, несовесни возачи, правдања и слично. Казните во Македонија примарно се пишуваат за да се пуни буџетот на државата а секундарно да се санкционира возачот и да го поттикне да не го прекршува пак законот.

Ако сакав вчера да не ми пишеа казна, немаше да ми пишат биди сигурен во тоа, ако сакав да се курчам а верувај ми се може.

Едноставно сум разумен, не го почитувам законот, сум заслужил да ме казнат и дозволив да ми пишат казна. Затоа и се боревме нели да се почитува законот да има правна држава, не се сите исти.

И затоа пишав до темава и дадов коментар , дека иако не го почитувам законот (признавам дека сум го прекршил и нигде не плачам) треба да се има разбирање конкретно еве за ова дека нигде нема снег,нит најави за снег, нит за бури нит ништо + со возење на нови гуми - небитно какви се, + возам на автопат, се друго уредно, може да те пуштат и да речат ок, крив си, другпат да не ти се повтори иди купи си ланци. Ама не е така. Со што се сведува пак на квотите. 

А ако им реков дека имам ланци мислиш немаше да речат ај покажи ги?
Тогаш ќе ми веруваа ли на зборот?  Апсолутно не.
А шо ти лупнале казна ако ти се може да се курчиш?
Изглеа дошол животот за тебе.
Sent from my SP551 using Tapatalk
« Последно менување: 29 Јануари 2018, 18:48:32 pm Bravo »

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #8798 на: 30 Јануари 2018, 02:10:32 am »
момци јас имам нови зимски гуми со максимум шара. дали треба да носам ланци ?

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #8799 на: 30 Јануари 2018, 02:17:13 am »
Пред малку ме сопре полиција, ми побараа документи и ме прашаа дали носам ланци и елече.

Документи им дадов, ланци и елече имав во гепек, ама надвор беше многу ладно и загадено и ме мрзеше да излагам од кола.

Им реков дека немам ланци и елече, ми пишаа казна 4000 денари и ја платив.

Кој ќе искача на ладното, плус загадено.

Им дадов 5000 на полицајците, нека се почастат кај Љуц една скара.

Не се курчам, само споделив случка.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1411
« Одговори #8800 на: 30 Јануари 2018, 02:18:27 am »
Дај му клучот сам нека си провери  ;D ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8801 на: 30 Јануари 2018, 03:52:14 am »

Смени на летна постава, греота нови зимски да упропастуваш. Чувај ги за права зима...

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 455
« Одговори #8802 на: 30 Јануари 2018, 04:06:57 am »

Смени на летна постава, греота нови зимски да упропастуваш. Чувај ги за права зима...

а ланците ?

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14718
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8803 на: 30 Јануари 2018, 04:12:11 am »
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8804 на: 30 Јануари 2018, 07:03:34 am »

а ланците ?

У гепек ...