Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2615496 пати)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7198
  • Бенве сие бенве
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8610 на: 08 Јануари 2018, 08:29:37 am »
Како бе скалести казни, мене циганите кога ме удрија со не регистрирана кола без документи од споредна улица носејќи ја во одпад и немаа положено џандарите ги пуштија после сообраќајката да си возат понатаму а ја колата едвај ја средив и продадов. На суд оти бил греотс и имал 12деца и живеел во колиба го казнија 12000ден затоа што немал знаеле тие не му било прво дело.

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22368
« Одговори #8611 на: 08 Јануари 2018, 17:27:55 pm »
А зошто се слаби? Рефлекторот се упропастува со време или?

55w 4300к ксенон треба да даде многу светлина од проектор под услов да е здрав проекторот зад леќата.

Толку му е капацитетот.
Ниска е колата и тенки се фаровите ( едвај 4 прста), а и  фарот не е ксенон, ниту пазар ксенон.
Мислам дека сличен проблем имаат и Фиат Браво/Брава од постарите и било која кола која има таква форма на фар...дури и да не е ниска.
Се мислев порано за Angel , али цел фар е пластичен наместо стакле и во старт ми делуваше чкљ враијанта.
И така...
« Последно менување: 08 Јануари 2018, 17:33:12 pm Stratro »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45165
  • Il Moderatore
« Одговори #8612 на: 08 Јануари 2018, 17:57:54 pm »
Што сијалички за средни користи?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 464
« Одговори #8613 на: 08 Јануари 2018, 18:45:00 pm »
Што сијалички за средни користи?

h1 и за средни и за долги и за магла

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45165
  • Il Moderatore
« Одговори #8614 на: 08 Јануари 2018, 20:09:43 pm »
Ако имаат здрави рефлектори што не горат има H1 100W по нетов. Само наштелајте геометрија добро.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7391
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #8615 на: 09 Јануари 2018, 07:35:51 am »
Интересен законов со почетнициве, сестра ми 31 година сега ќе полага и зет ми ќе зема друга кола, наверојатно над сто коња, а можи и не.

Познавајќи ја сестра ми, првите две години колони ќе прави и 500коња да му дадат.
Ист случај со брачеда, на 27 години положе, од 23 до 5 не смее да вози, какви комедии човече.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #8616 на: 09 Јануари 2018, 07:48:17 am »
Почетници се и едвај знаат да возат.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #8617 на: 09 Јануари 2018, 08:37:04 am »
И мене коа ме фаќаше законот за почетник бев исто вака слично бунтовен како некои членови + возам пунто хгт.  Со полиција немав многу проблеми, еднашка ме имаа сопрено и ми кажа дако дека несмеам да ја возам колата се плаќа 400 евра казна, ама ми рече за другпат да си знаеш и толку коректно максимално. Не ме ни сопреле другпат, можеби да ама не ни приметиле.

Али сега после неколку години, и после искуство да речам мислам дека  законот има добро позитивна страна.

Да не се лажеме како некои што викаат јас иам јака кола ама не ја возам брзо пополека возам... да бе да... жими мајка...

Некад коа касниш или брзаш или се курчиш или слично ќе стиснеш малце повеќе, башка и сега ова време со лизгави патишта големи шанси со неискуството има да се десат незгоди...

Да не кажувам други примери.

Сметам дека законот има цел да му створи навика здрава да му даде памет на некој начин на возачот во тој одреден рок.

Законот има и негативни страни како тоа единствена кола во семејството и слично.

Ама пак јас сум ризикувал за казни и сум имал среќа...

А можеби и со колата среќа што е пунто а мн малце знаат дека има и верзии со 130 коња ама тоа е

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #8618 на: 09 Јануари 2018, 09:06:38 am »
Добар муабет од тазе возач. :) Е сега рачунај после 15 годни искуство што ќе мислиш. :)

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #8619 на: 09 Јануари 2018, 09:45:40 am »
Абе добар...тоа е  реалноста мислам.

Иначе вака на хартија со 5 год искуство може не е нешто ама поготово последниве две ипол години ја имам свртено Македонија па едно 10 пати.

Таква ми е работата цело време по терен а и со професионални шофери цело време се возам а бајаги дел и јас возев по нив и доста научив и добив искуство у секакви ситуации.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #8620 на: 09 Јануари 2018, 09:48:44 am »
Не, не баш фин муабет. Не мислев ништо лошо. Баш се поклопува со мислењата на постарите возачи, ете ти уште памтиш каков си бил пред 3-4 години.

Отсутен Indigo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 464
« Одговори #8621 на: 12 Јануари 2018, 18:52:19 pm »
Дискутирав нешто со еден познаник, па ми кажа дека ако возиш многу повеќе од дозволеното (пример 220) на автопат, полиција не смее да излезе со палка и да те стопира, може некој да елаборира зошто е тоа така и дали воопшто е вистина?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30808
    • CARclub.mk
« Одговори #8622 на: 12 Јануари 2018, 18:54:03 pm »
Не знам дали не смее, али не е препорачливо. Големи се шансите да го направиш пудинг, а и небезбедно е нагло кочење од толку висока брзина.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #8623 на: 12 Јануари 2018, 19:00:49 pm »
Дискутирав нешто со еден познаник, па ми кажа дека ако возиш многу повеќе од дозволеното (пример 220) на автопат, полиција не смее да излезе со палка и да те стопира, може некој да елаборира зошто е тоа така и дали воопшто е вистина?
Смее да те застане, а дали ќе погине истрчувајќи пред кола тоа е негов избор. Ти секако нема да можеш да застанеш на време.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15253
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #8624 на: 12 Јануари 2018, 20:28:56 pm »
Вчера вечерта околу 22ч,=жацовците се паркираа кај мене пред зграда и со цел памет стопираа тука коли.Битолчани шо знаат каде живеам ке знаат за кој идиотизам зборувам.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D