И мене коа ме фаќаше законот за почетник бев исто вака слично бунтовен како некои членови + возам пунто хгт. Со полиција немав многу проблеми, еднашка ме имаа сопрено и ми кажа дако дека несмеам да ја возам колата се плаќа 400 евра казна, ама ми рече за другпат да си знаеш и толку коректно максимално. Не ме ни сопреле другпат, можеби да ама не ни приметиле.
Али сега после неколку години, и после искуство да речам мислам дека законот има добро позитивна страна.
Да не се лажеме како некои што викаат јас иам јака кола ама не ја возам брзо пополека возам... да бе да... жими мајка...
Некад коа касниш или брзаш или се курчиш или слично ќе стиснеш малце повеќе, башка и сега ова време со лизгави патишта големи шанси со неискуството има да се десат незгоди...
Да не кажувам други примери.
Сметам дека законот има цел да му створи навика здрава да му даде памет на некој начин на возачот во тој одреден рок.
Законот има и негативни страни како тоа единствена кола во семејството и слично.
Ама пак јас сум ризикувал за казни и сум имал среќа...
А можеби и со колата среќа што е пунто а мн малце знаат дека има и верзии со 130 коња ама тоа е

Sent from my iPhone using Tapatalk