Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1922528 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14398
  • Пудингот на шоферството
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #4875 на: 07 Јули 2014, 18:01:20 pm »
Пред некоја година можеше вакви испади да си дозволи чоек,сега веќе не.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #4876 на: 08 Јули 2014, 02:06:10 am »
Значи вака.. Јас со мотори се расправам од 12 години.. Имам сменето преку 15.. Сум бил по многу градови..
Пред 1 недела со другарите одлучивме да одиме Охрид.. Ојме, се капиме ова она, се враќаме.. Возиме во група 14 мина меѓу кои јас бев во последните..
Одиме и џандаров ги сопира сите и застанавме само јас и уште 2ца.. Едниот си беше Ок све, другиот му беше само регистриран и ги пушти.. Иди кај мене.. Документи ? Немам.. Ништо ? Ништо.. Име презиме ? Му кажувам све, и си пишуваше на едно ливче... Ми вика ајде до станица да те провериме.. Одам таму, се расправаме пола час, ми вика немаш доказ дека моторот е твој, донеси било каков документ од моторот, било на кого да гласи документот и јас ќе ти го дадам.. Ми ваѓа документ дека моторот е привремено одземен, и океј гледам пишува казна.. го прашувам што е ова? ми вика па мора уз моторот и некоја казна да ти пишам.. И почнав да го молам ова она.. Не и не.. Ми вика потпиши, не ти потпишувам јас ништо, и си излагам во ходникот и си стојам.. После ми излага ми ги дава казниве и све, кога гледам две.. Едната 400 другата 500 евра.. И ми вика еве ти се овие, сигурно ќе си добиеш на суд па нема ништо да платиш.. Океј и си заминувам јас..

Денеска преправив документите на мое име, и утре ќе одам да си го земам моторот..

И тоа е тоа, памет за друг пат...

А за тоа што викате од дома како ме пуштиле, како требало да ме тепаат или незнам што.. Дај олабавете малку.. Ако гледаме така 80% од моторџиите низ Мк се такви.. А верувам дека и вие не сте цел живот безгрешни..

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #4877 на: 08 Јули 2014, 02:26:41 am »
Значи, гледам тешко ти е да сватиш некои работи

НЕ си моторџија, сакаш можеби да бидеш, ама НЕ си.
Имаш 17 години, не ти доликува да се РАСПРАВАШ со полиција, да бил некој поасален и уште 4 казни ке ти пишел. Ке молиш и ке се извинуваш а не да се расправаш, апсолутно не кога си крив. "не ти потпишувам јас ништо" - на ваков одговор требало 2 шамара да ти удри. Ако несакаш да потпишеш со оглед на годините ке кажеш покултурно. Никој не те тера да потпишуваш ама да изиграваш кабадаја на 17 години?

СИТЕ моторџии...Сите се педери, ај и ти биди..Остави ги СИТЕ, гледај за тебе, тоа "Ама знаеш СИТЕ" не е на арно.

Ако ти и твоите другари идете, кршите глави низ МК без никакви дозволи, ич искуство и зелен памет, извини што ке те разочарам, ама не сте 80%. И не е тука муабетот за грешни и безгрешни, муабетот е за твојата постапка а еве и како ти сеуште неможеш да ја сватиш сериозноста на истата.
Дали уопште можеш да разбереш дека целата ситуација не е заебанција, не е за дакажеш олабавете малце, туку треба самиот да седниш и да си речеш "добро бе, што правам ја уствари".
Знаеш дека не си способен да платиш казна, а недај боже да се деси нешто, што правиме тогаш?

И додека продолжиш со размислувањето - "сите така прават", "и другите на мои години го правеле ова" не е на арно

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #4878 на: 08 Јули 2014, 03:15:08 am »
Добро добро... Сваќам дека сум направил грешка, знам дека ќе си платам 450 евра..
Тоа е тоа, памет од сега и толку... Моторот (кој е лично мој) по моја иницијатива ќе го продадам, со пола од парите казната ќе ја платам лично јас, а со другите ќе земам некое скутерче 50 кубици за низ град..

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #4879 на: 08 Јули 2014, 07:43:16 am »
Тоа е, се дешава да наебеш, сеа коа ќе одиш моли ги дзандарите да намалат со казните.
Прашај го дали може да спиеш кај него дома пошто те избркале од дома:)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4880 на: 08 Јули 2014, 21:13:38 pm »
Значи вака.. Јас со мотори се расправам од 12 години.. Имам сменето преку 15.. Сум бил по многу градови..
Пред 1 недела со другарите одлучивме да одиме Охрид.. Ојме, се капиме ова она, се враќаме.. Возиме во група 14 мина меѓу кои јас бев во последните..
Одиме и џандаров ги сопира сите и застанавме само јас и уште 2ца.. Едниот си беше Ок све, другиот му беше само регистриран и ги пушти.. Иди кај мене.. Документи ? Немам.. Ништо ? Ништо.. Име презиме ? Му кажувам све, и си пишуваше на едно ливче... Ми вика ајде до станица да те провериме.. Одам таму, се расправаме пола час, ми вика немаш доказ дека моторот е твој, донеси било каков документ од моторот, било на кого да гласи документот и јас ќе ти го дадам.. Ми ваѓа документ дека моторот е привремено одземен, и океј гледам пишува казна.. го прашувам што е ова? ми вика па мора уз моторот и некоја казна да ти пишам.. И почнав да го молам ова она.. Не и не.. Ми вика потпиши, не ти потпишувам јас ништо, и си излагам во ходникот и си стојам.. После ми излага ми ги дава казниве и све, кога гледам две.. Едната 400 другата 500 евра.. И ми вика еве ти се овие, сигурно ќе си добиеш на суд па нема ништо да платиш.. Океј и си заминувам јас..

Денеска преправив документите на мое име, и утре ќе одам да си го земам моторот..

А за тоа што викате од дома како ме пуштиле, како требало да ме тепаат или незнам што.. Дај олабавете малку.. Ако гледаме така 80% од моторџиите низ Мк се такви.. А верувам дека и вие не сте цел живот безгрешни..

ти со мотори се расправаш од 12 години а сега имаш 17... тоа прво и основно не е некаков стаж. второ.. што подразбираш под расправање со мотори? возење низ маало? зашто убаво се сеќавам пред пола година се чудеше што му е на моторот цели 3 месеци  и после го даде на мајстор и си плати...

трето.. јас првиот мој мотор и тоа од 250 кубици го имав на мои 14 години.. сега имам 36, значи прошле 22 години и себеси неможам да се поставам во група на моторџии... последнава година сум моторџија. има бајаги фурни леб да изедеш додеа да стигнеш до титулата моторџија.

четврто... не да и се искурчил во полиција, ама ептен... можел да ти влепи шамар и бидејки си малолетно лице кое е приведено во полиција, да не те пушти да си одиш додека не дојде родител по тебе. а како и со сите досега, они баш и нема да го бараат, туку ке чекаат он да пријави во полиција. а пак од друга страна, како што гледам, раскалашено те држат од дома, татко ти може да посумња дека нешто не е во ред дури другиот ден, или евентуално ноќта. е до тогаш ке дремеш во полиција затоа што си се искурчил и си бил арогантен према личност кој го спроведувал законот...

а да... и нема да платиш 450 евра туку 900.. со 2 казни одеднаш, нема попуст во рок од 8 дена да платиш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #4881 на: 08 Јули 2014, 21:31:23 pm »
 Ти на Кичевцанец ќе му кажуваш за мотори :) Во кичево можеш да бидеш  моторџија, пијаница, курвар, коцкар, пштолџија. Мора една мана да имаш.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4882 на: 08 Јули 2014, 21:35:52 pm »
на 17 години рано е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4013
  • MadaFunker
« Одговори #4883 на: 09 Јули 2014, 10:56:11 am »
Ти на Кичевцанец ќе му кажуваш за мотори :) Во кичево можеш да бидеш  моторџија, пијаница, курвар, коцкар, пштолџија. Мора една мана да имаш.

Da znaete samo kakvi ima..

Kicevo, Kercova, Uskana = Wild Wild West
New blood of old school

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4884 на: 09 Јули 2014, 16:42:07 pm »
Добро добро... Сваќам дека сум направил грешка, знам дека ќе си платам 450 евра..
Тоа е тоа, памет од сега и толку... Моторот (кој е лично мој) по моја иницијатива ќе го продадам, со пола од парите казната ќе ја платам лично јас, а со другите ќе земам некое скутерче 50 кубици за низ град..

Моторот не е лично твој. Твој е кога ќе биде регистриран на твое име. На твое име ќе биде регистриран кога ќе положиш и наполниш 18 години.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29806
    • CARclub.mk
« Одговори #4885 на: 09 Јули 2014, 17:09:28 pm »
Колку што знам, не мора да има положено за да има возило на негово име. Не сум сигурен за 18 години.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #4886 на: 09 Јули 2014, 17:12:20 pm »
Не мора ни 18 да има :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #4887 на: 09 Јули 2014, 17:34:06 pm »
Мора да има лична карта/пасош, а 90% сум сигурен дека мора да е полнолетен за да има имот на негово име. Лична карта може и на 16 години да се извади ама мислам дека мора да е полнолетен и да има стекнато деловна способност за да регистрира возило, односно да стапи во должничко-доверителски односи со осигурителна компанија.

„ПОСТОЈАТ ДВА УСЛОВА ЗА СТЕКНУВАЊЕ НА ДЕЛОВНА СПОСОБНОСТ
18 ГОДИНИ
ПСИХОФИЗИЧКО ЗДРАВЈЕ
ДЕЛОВНАТА СПОСОБНОСТ ПОСТОИ СЕ ДОДЕКА НА ЛИЦЕТО НЕ МУ БИДЕ ОДЗЕМЕНА СО ПРАВОСИЛНА ОДЛУКА ВО ВОНПАРНИЧНА ПОСТАПКА

ПОСТРИТЕ МАЛОЛЕТНИЦИ (14-18 ГОДИНИ) И ЛИЦАТА НА КОИ ВО ВОНПРОЦЕСНА ПОСТАПКА ИМ Е ОГРАНИЧЕНА ДЕЛОВНАТА СПОСОБНОСТ СЕ ДЕЛУМНО ДЕЛОВНО СПОСОБНИ
НИВНИТЕ ПРАВНИ ДЕЛА СЕ ПОЛНОВАЖНИ СО ПРЕТХОДНА ИЛИ ДОПОЛНИТЕЛНА СОГЛАСНОСТ НА ЗАКОНКИОТ ЗАСТАПНИК
ВО СПРОТИВНО, НИВНИТЕ ПРАВНИ ДЕЛА СЕ РЕЛАТИВНО НИШТОВНИ (РУШЛИВИ)

http://www.mvr.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=434

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17612
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4888 на: 09 Јули 2014, 17:46:45 pm »
Деловна сопственост =/= Приватна сопственост. Барем според мене.
Хипотетичка ситуација: единствен наследник на дедо е внукот што има еве 15 години. Дедото има оставштина 1 автомобил и 1 објект. Што сега? Сигурно може да се препише имотот на детето.

П.С. Возилото не мора да биде регистрирано, за да биде во нечија сопственост.

Отсутен Бузуки

• Сениор
« Одговори #4889 на: 09 Јули 2014, 17:47:44 pm »
Тоа е, се дешава да наебеш, сеа коа ќе одиш моли ги дзандарите да намалат со казните.
Прашај го дали може да спиеш кај него дома пошто те избркале од дома:)
Хах, не е така како што мислиш ти..

ти со мотори се расправаш од 12 години а сега имаш 17... тоа прво и основно не е некаков стаж. второ.. што подразбираш под расправање со мотори? возење низ маало? зашто убаво се сеќавам пред пола година се чудеше што му е на моторот цели 3 месеци  и после го даде на мајстор и си плати...

трето.. јас првиот мој мотор и тоа од 250 кубици го имав на мои 14 години.. сега имам 36, значи прошле 22 години и себеси неможам да се поставам во група на моторџии... последнава година сум моторџија. има бајаги фурни леб да изедеш додеа да стигнеш до титулата моторџија.

четврто... не да и се искурчил во полиција, ама ептен... можел да ти влепи шамар и бидејки си малолетно лице кое е приведено во полиција, да не те пушти да си одиш додека не дојде родител по тебе. а како и со сите досега, они баш и нема да го бараат, туку ке чекаат он да пријави во полиција. а пак од друга страна, како што гледам, раскалашено те држат од дома, татко ти може да посумња дека нешто не е во ред дури другиот ден, или евентуално ноќта. е до тогаш ке дремеш во полиција затоа што си се искурчил и си бил арогантен према личност кој го спроведувал законот...

а да... и нема да платиш 450 евра туку 900.. со 2 казни одеднаш, нема попуст во рок од 8 дена да платиш...
Онак јас за овие 5 години имам пројдено повеќе од 25.000км ..
Казните ги платив вчета, излегоја околу 400 евра

Моторот не е лично твој. Твој е кога ќе биде регистриран на твое име. На твое име ќе биде регистриран кога ќе положиш и наполниш 18 години.
Моторот е мој, пошто го имам купено со мој пари, кои сум ги заработил..

А документите секако на таткоми гласат, на мое име незнам дали можи да се пиши...