Не знам дали би се воздржал, откако ќе му го дадам шампонот, да кренам телефон и да свртам 192: „Ало? Добар ден, сакам да пријавам полицаец кој зема мито, на кој број да се јавам? Е, фала, пријатно...“ и тоа пред него.
[/quote]
so drug primer ke ti odgovoram druze

Na gostivarska patarina me stopira djandar,mu zastanav 20m od patarinata.Normalno odma si spremam dokumentite dur ide nakaj mene, ama si imal druga muka on.Otvaram vrata da mu gi podadam dokumentite mi vika ne be ne mi trebaat dokumenti daj mi gi bateriite (zastapnici sme za duracel baterii) ???Muabet mi pravi ko da mu duzam baterii:) mu vikam prazen sum nemam nisto. Pa smeni muabet ko demek f-ra da mu napravam ke si platel ne sakal za dzabe i se obajsnuvavme uste 2-3 min i mi vika srekjen pat pa ke se vidime !?
Naredna nedela od Kicevo se vrakjam i me stopira istiot, ovoj pat posle semaforite vo Gostivar. Kulturen nasmean se kako so treba i lentata mi ja gleda mi vika kaj si vozel 80km/h na straza,mu vikam se vlecese eden kamion pred mene pa go prestignuvav.Mi vika vnimavaj mn krivini ima loso e za vozenje itn itn .... i na kraj mi vika a jas tebe da ti pisam edna kazna pamet da ti dojde. Otide da mi pisuva kazna,odam po nego ko kutre nekoe.Na papka stavil zapisnik za globa a pod nego edno zeleno kartonce (mislam deka pisuvase nesto opomena za vrska nemam sto)na koe da pisuvam mi vika

i togas mi olesna pominav so 3x3kg Ariel poso 3ca djandari bea da ne se karale

se dogovorivme kade da mu gi ostavam vo gostivar i me pusti.
Zaklucok: nema beganje
Pomina 1 nedela pak mi pagja Gostivar za vozenje, odam vo dukjanot da prasam dali gi zemal praskovite,prodavacot mi vika "aa gi zema ni vika deka ova mu bilo pozz od vojnicki drugar"

gledav so pokratko da bide,ako sakate uste primeri mozam da redam