Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2157841 пати)

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2430 на: 05 Март 2013, 17:59:14 pm »
vozam kamion,na pravoto kaj Stip me sopira policija,i normalno dokumenti mi bara  ,mi vika da ne si pretovar ? mu vikam ne !  Da odime na merenje, i jas siguren u sebe vikam ke odime ne e problem :) se misli 10tina sekundi mi vika ajde izlezi od kamion (i si vikam veljo spremaj da davas nesto) i sea nov moment  :) kolku vozese ? 70 mu vikam, me nosi do kola, me merel pederot 74 na radar i pocnuva volku evra kazna zakoni pocna da kazuva i na kraj mi vika so ke pravime ?:) i nema ponataka objasnuvanje se kaciv vo kamion izvadiv eden shampon i tolku od gnjavenjeto :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2431 на: 05 Март 2013, 18:15:52 pm »
Да де, 3 месеци ќе биде суспендиран типот што ми ја напиша казната :D ;D ;D ;D

Иначе се деси на качанички пат, пред еуроактива :)/ Слабо коли, ама ете...

ако на качанички пат има слабо коли, незнам кај има многу... може за момент да е слабо, ама прајме муабет за 10 секунди... се влечел некој камион па се создало празен момент. ама тука е главната артерија за и од заобиколница за централниот дел на скопје како и карпошите, а секако и единствено поврзување со цела индустриска зона визбегово... понекогаш кога се префрлам од една на друга страна на визбегово се дешавало по 5-6 минути да чекам за да се престројам од што е гужва...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7526
« Одговори #2432 на: 05 Март 2013, 18:55:08 pm »
Спенс, ако одиш во четврток со точак на факс, кажувај. Кола ти не добиваш више :D

Брат милион пати сум рекол, не идам на факс со кола ради паркингот -.- И се подреков ;D

А за точачето, спремно ми е у секој момент. Тоа ми е економик мод 24/7. :D
И јас си се заебав поштено, памет за друг пат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44432
  • Il Moderatore
« Одговори #2433 на: 06 Март 2013, 07:45:35 am »
Може да му понудиш пола грам, грам на џандарот.

За пуна лента со пола грам? Не е лоша тарифа тоа..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #2434 на: 06 Март 2013, 07:56:20 am »
vozam kamion,na pravoto kaj Stip me sopira policija,i normalno dokumenti mi bara  ,mi vika da ne si pretovar ? mu vikam ne !  Da odime na merenje, i jas siguren u sebe vikam ke odime ne e problem :) se misli 10tina sekundi mi vika ajde izlezi od kamion (i si vikam veljo spremaj da davas nesto) i sea nov moment  :) kolku vozese ? 70 mu vikam, me nosi do kola, me merel pederot 74 na radar i pocnuva volku evra kazna zakoni pocna da kazuva i na kraj mi vika so ke pravime ?:) i nema ponataka objasnuvanje se kaciv vo kamion izvadiv eden shampon i tolku od gnjavenjeto :)

мразам корумпирани државни службеници од ДНОТО НА ДУШАТА.

Не знам дали би се воздржал, откако ќе му го дадам шампонот, да кренам телефон и да свртам 192: „Ало? Добар ден, сакам да пријавам полицаец кој зема мито, на кој број да се јавам? Е, фала, пријатно...“ и тоа пред него.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #2435 на: 06 Март 2013, 13:11:53 pm »
Ама топла вода не си му дал, може ќе мисли за пиење дека е?

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #2436 на: 06 Март 2013, 14:15:28 pm »
nema ponataka objasnuvanje se kaciv vo kamion izvadiv eden shampon i tolku od gnjavenjeto :)

да си му дал шампон за вошки :)
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55127
  • Махер
« Одговори #2437 на: 06 Март 2013, 14:17:16 pm »
Битно не си јадел казна. Тоа е граѓанство. Никој не трпи поради тој исход освен проектот 2014. Така да, браво.

Отсутен vele85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 590
« Одговори #2438 на: 06 Март 2013, 16:20:20 pm »
Не знам дали би се воздржал, откако ќе му го дадам шампонот, да кренам телефон и да свртам 192: „Ало? Добар ден, сакам да пријавам полицаец кој зема мито, на кој број да се јавам? Е, фала, пријатно...“ и тоа пред него.
[/quote]
so drug primer ke ti odgovoram druze :)
Na gostivarska patarina me stopira djandar,mu zastanav 20m od patarinata.Normalno odma si spremam dokumentite dur ide nakaj mene, ama si imal druga muka on.Otvaram vrata da mu gi podadam dokumentite mi vika ne be ne mi trebaat dokumenti daj mi gi bateriite (zastapnici sme za  duracel baterii) ???Muabet mi pravi ko da mu duzam baterii:)  mu vikam prazen sum nemam nisto. Pa smeni muabet ko demek f-ra da mu napravam ke si platel ne sakal za dzabe i se obajsnuvavme uste 2-3 min i mi vika srekjen pat pa ke se vidime !?
Naredna nedela od Kicevo se vrakjam i me stopira istiot, ovoj pat posle semaforite vo Gostivar. Kulturen nasmean se kako so treba i lentata mi ja gleda mi vika kaj si vozel 80km/h na straza,mu vikam se vlecese eden kamion pred mene pa go prestignuvav.Mi vika vnimavaj mn krivini ima loso e za vozenje itn itn .... i na kraj mi vika a jas tebe da ti pisam edna kazna pamet da ti dojde. Otide da mi pisuva kazna,odam po nego ko kutre nekoe.Na papka stavil zapisnik za globa a pod nego edno zeleno kartonce (mislam deka pisuvase nesto opomena za vrska nemam sto)na koe da pisuvam mi vika :) i togas mi olesna pominav so 3x3kg Ariel poso 3ca djandari bea da ne se karale :) se dogovorivme kade da mu gi ostavam vo gostivar i me pusti.
Zaklucok: nema beganje :D
Pomina 1 nedela pak mi pagja Gostivar za vozenje, odam vo dukjanot da prasam dali gi zemal praskovite,prodavacot mi vika "aa gi zema ni vika deka ova mu bilo pozz od vojnicki drugar" :)
gledav so pokratko da bide,ako sakate uste primeri mozam da redam :)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #2439 на: 06 Март 2013, 17:19:26 pm »
Пу бе племето џандарско, гагаџиско бе, гнаси џандарски, само нешто да се изгагаат, да извлечат некоја корист. Секоја чест на исклучоци кои што професионално и одговорно си ја вршат работата.

Спенс, ако одиш во четврток со точак на факс, кажувај. Кола ти не добиваш више :D

Брат милион пати сум рекол, не идам на факс со кола ради паркингот -.- И се подреков ;D

А за точачето, спремно ми е у секој момент. Тоа ми е економик мод 24/7. :D
И јас си се заебав поштено, памет за друг пат.
На економски? Зашо ради паркингот, дека е 50 денари? Па ќе си свртиш десно у уличката кај пералната и ќе продужиш право и ќе си се паркираш кај трансформаторот. Таман и 5 минути имаш пеш до факултет ќе се раздвижиш ;)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2440 на: 06 Март 2013, 17:47:57 pm »
Не е за да се спасам,туку бев болен малку подолго време,и не отидов.Оставив мајка ми да ја заврши таа работа,ама изгледа пријателкава малку ја утнала работата.Ништо во понеделник ќе одам и ќе видам како ќе биде работата.

Туку нека каже некој друго решение ако случајно има.И мене кога ми кажаа дека можело да се поднесе жалба и така било подобро ми дојде чудно....

П.с АКо има некој идеја нека ми пише пп
ispustiv dali go potpisa livceto, podrazbira deka ne se soglasuvas so toa sto go pisal cajkanot...
Vo slucajot nepotisanoto (dobitno) livce ne go uplakas... ke ti dojde pokana za na sud (barakite vo park), mozs da tvrdis nesto drugo od toa sto e napisano cajkanot. So sto ke i objasnis ubavo na sudijkata i ke ti ja namali kaznata od 300 na 150 evra nekade, i sudski trosok otprilika 1000 denari... Ako i toa ti e mnogu ke odis poveke pati po sudovi i ke baras da dojde drugata strana (cajkanot) koj so dokazi, koj sto naravno nemoze da ide na site sudenja...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17804
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #2441 на: 06 Март 2013, 18:41:57 pm »
Kimi каде поточно? Ќе ми користи информацијата :D

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #2442 на: 06 Март 2013, 18:45:23 pm »
Не е за да се спасам,туку бев болен малку подолго време,и не отидов.Оставив мајка ми да ја заврши таа работа,ама изгледа пријателкава малку ја утнала работата.Ништо во понеделник ќе одам и ќе видам како ќе биде работата.

Туку нека каже некој друго решение ако случајно има.И мене кога ми кажаа дека можело да се поднесе жалба и така било подобро ми дојде чудно....

П.с АКо има некој идеја нека ми пише пп
ispustiv dali go potpisa livceto, podrazbira deka ne se soglasuvas so toa sto go pisal cajkanot...
Vo slucajot nepotisanoto (dobitno) livce ne go uplakas... ke ti dojde pokana za na sud (barakite vo park), mozs da tvrdis nesto drugo od toa sto e napisano cajkanot. So sto ke i objasnis ubavo na sudijkata i ke ti ja namali kaznata od 300 na 150 evra nekade, i sudski trosok otprilika 1000 denari... Ako i toa ti e mnogu ke odis poveke pati po sudovi i ke baras da dojde drugata strana (cajkanot) koj so dokazi, koj sto naravno nemoze da ide na site sudenja...

Да не знаеш за колку време од прекршокот доаѓа поканата?

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14772
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2443 на: 06 Март 2013, 18:46:10 pm »
Лето кога се вози жетвата за Тетово,секој камион се ‘крштева‘ по 1000-че... :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2444 на: 06 Март 2013, 18:53:07 pm »

Да не знаеш за колку време од прекршокот доаѓа поканата?
ako dobro se sekavam negde 2-3 meseci...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.