Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2157292 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6847
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #2415 на: 17 Февруари 2013, 17:14:23 pm »
Епа незнам што да ти кажам, освен да си отидеш на суд и да видиш што е работата, пошто таткоми кога ја зема поканата, со неа беше и барањето доставено до судот од страна на мвр.
Иди на суд и види што е работата

Отсутен Darshns

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 147
  • "A smooth sea never makes a skillful sailor."
« Одговори #2416 на: 22 Февруари 2013, 09:30:57 am »
другар фатиле вчера со 0.6 промили и го репнале 250 европски... значи не ги можам... за нинџине и такви ко нив неважат закони,а за 0.1 промил ќе го јадеме ние обичните смртници

Најискрено, не ми е жал за другар ти што јадел казна. Што е до мене, јас би турил закон со нулта толеранција на алкохол во крв. Би го тргнал „гратисот“ од 0.5 промили, бидејќи и тие 0.5 промили многу различно се одразуваат кај секој возач.

За тоа каде и колку важат закони, нема да навлагам у дискусија, си знаеме што е, како е...

+++++++++++1

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7526
« Одговори #2417 на: 05 Март 2013, 13:29:38 pm »
Нели коа ќе ве застане полицаец ви вика : Добар ден, документите ве молам... ова она, вака и вака направивте и слично ???
Сабајле направив прекршок, ме застанаа, добро утро документите. Повелете/  Гасам кола, вадам каиш, гасам радио, и полека излегувам од кола... Полицаецов одма влезе во јетито/
Кога гледам почнал да чкрта по записникот ;D Што правиш, казна да не ми пишуваш му викам :D  Педерска работа, ни 2 ни 3 ја пиша. Не кажа ни за што ја пишува, иако јас бев свесен за прекршокот (претекнување на полна лента, 300). Ама мислам треба да даде објаснување пред да пише.  Уа педери !

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6847
« Одговори #2418 на: 05 Март 2013, 13:35:45 pm »
Па немало потреба, ти штом веке си излегол од колата, си ја знаел процедурата која е ;D ;D
Шала на страна, штознам, треба да ти каже, господине, ве застанавме заради прекршокот што го сторивте, дрн дрн.
Исто така и кога не правиш прекршок, треба да те застане и да ти каже дека не те застанал заради прекршок, туку чисто за контрола.

А од кај знаеш, може со средно е :D

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55127
  • Махер
« Одговори #2419 на: 05 Март 2013, 15:22:28 pm »
Нели коа ќе ве застане полицаец ви вика : Добар ден, документите ве молам... ова она, вака и вака направивте и слично ???
Сабајле направив прекршок, ме застанаа, добро утро документите. Повелете/  Гасам кола, вадам каиш, гасам радио, и полека излегувам од кола... Полицаецов одма влезе во јетито/
Кога гледам почнал да чкрта по записникот ;D Што правиш, казна да не ми пишуваш му викам :D  Педерска работа, ни 2 ни 3 ја пиша. Не кажа ни за што ја пишува, иако јас бев свесен за прекршокот (претекнување на полна лента, 300). Ама мислам треба да даде објаснување пред да пише.  Уа педери !
3 месеци.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7526
« Одговори #2420 на: 05 Март 2013, 15:27:18 pm »
Да де, 3 месеци ќе биде суспендиран типот што ми ја напиша казната :D ;D ;D ;D

Иначе се деси на качанички пат, пред еуроактива :)/ Слабо коли, ама ете...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34313
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2421 на: 05 Март 2013, 15:35:57 pm »
ke pomines i so mesec dena. na sud ke otides ke kazes deka si svesen i deka nema da se povtori i ke ti simnat na mesec.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14772
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2422 на: 05 Март 2013, 16:16:27 pm »
ЧестиЧки Спенсер-овски за честитката.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7588
« Одговори #2423 на: 05 Март 2013, 16:49:13 pm »
Сабајле направив прекршок, ме застанаа, добро утро документите. Повелете/  Гасам кола, вадам каиш, гасам радио, и полека излегувам од кола... Полицаецов одма влезе во јетито/
Кога гледам почнал да чкрта по записникот ;D Што правиш, казна да не ми пишуваш му викам :D  Педерска работа, ни 2 ни 3 ја пиша. Не кажа ни за што ја пишува, иако јас бев свесен за прекршокот (претекнување на полна лента, 300). Ама мислам треба да даде објаснување пред да пише.  Уа педери !

Наивен си...

Ке си кажеш(штом имаш кој да бараш), ги заборавив документите дома, сега ке се јавам да ми ги донесат, на 2 минути од тука живеам, ке почекам...
У меѓувреме си работат врските...

Другар го зезнаа на тој начин што веднаш му ги пишаа името и презимето во глобата, а потоа и останатите податоци, и таа више казна, ептен дебели врски треба да се скине или затаи...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2424 на: 05 Март 2013, 16:59:36 pm »
Томи,ако сака џандарот да те пише и да фатиш врски ке му рече на тој шо ќе ургира дека демек ги внесил податоците и дека е касно. ;)

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #2425 на: 05 Март 2013, 17:27:34 pm »
Томи,ако сака џандарот да те пише и да фатиш врски ке му рече на тој шо ќе ургира дека демек ги внесил податоците и дека е касно. ;)

Како ги внесол податоците ако не сум му дал сообраќајна и возачка?
Откако ке му ги дадеш, веќе си на 90/10 да се спасиш...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2426 на: 05 Март 2013, 17:38:19 pm »
Те запира,му кажуваш тоа шо му го спомена на Спенсер демек дома тие сообраќајната и возачката.Вртиш таму каде мислиш дека ќе ти свршат работа.
-Тој шо ургира ке му звони на џандарот,кој можи ке крени а можеби и нема да крени пошо знаат и тие дека се работи за ургенција.
-Ако крени можи да му речи дека веќе му запишал некој податок.
Одкај ке знае тој шо ургира дека џандарот ништо не запишал.
Лична карта истотака ке ти побара.
Е сеа можи да се спасиш не велам не,ама знаат и тие како да се прават на удрени.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55127
  • Махер
« Одговори #2427 на: 05 Март 2013, 17:41:29 pm »
Може да му понудиш пола грам, грам на џандарот.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #2428 на: 05 Март 2013, 17:45:58 pm »
Те запира,му кажуваш тоа шо му го спомена на Спенсер демек дома тие сообраќајната и возачката.Вртиш таму каде мислиш дека ќе ти свршат работа.
-Тој шо ургира ке му звони на џандарот,кој можи ке крени а можеби и нема да крени пошо знаат и тие дека се работи за ургенција.
-Ако крени можи да му речи дека веќе му запишал некој податок.
Одкај ке знае тој шо ургира дека џандарот ништо не запишал.
Лична карта истотака ке ти побара.
Е сеа можи да се спасиш не велам не,ама знаат и тие како да се прават на удрени.

Држи твоето вода, само досега сум успеал на истата финта да се искубам неколку пати од по неколкумесечна забрана...
Нормално, како ке се однесуваш кон џандарот, и во какви мајки си го нашол игра преголема улога...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #2429 на: 05 Март 2013, 17:46:15 pm »
Се разбира,ако имаш во тебе во моментот. :)