Автор Тема: Бизнис идеи  (Прочитано 73869 пати)

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
Одг: Бизнис идеи
« Одговори #255 на: 07 Април 2017, 12:04:20 pm »
По се изгледа, таму ке си ја пробам среќата, па или џа или бу.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #256 на: 07 Април 2017, 12:15:34 pm »
По се изгледа, таму ке си ја пробам среќата, па или џа или бу.

Неам што да се изгуби, ќе пробаш, ако упали упали, ако не да си жив и здрав. :)
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #257 на: 07 Април 2017, 13:11:26 pm »
Имаш маркетинг агенции за кикстартер они да ти ја водат целата кампања ако си сериозен без нив ништо не правиш.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #258 на: 07 Април 2017, 13:37:37 pm »
Не сум баш запознаен, не сум разгледал детално. Каде може да ги најдам и контактирам?

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #259 на: 07 Април 2017, 13:46:44 pm »
https://www.backercamp.com/
https://vannalexandra.com/
http://www.crowdfundmafia.com/
Со добро склопена кампања и најголема глупост да ти е идејата ќе собереш пари.
« Последно менување: 07 Април 2017, 13:58:46 pm Klen »
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #260 на: 07 Април 2017, 14:41:45 pm »
Па тоа е проблемот другар, на никој денес ме можеш да веруваш, ке се најде црна овца во стадото и натаму се знае што следува.
Slobodno, ako saka el zivot da otplaka, vo zavisnost od shtetata... Sekako kaj nas ne znam kolku funkcionira :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #261 на: 16 Декември 2017, 22:37:10 pm »
Клабери, у државава секој втор почна да копа со гпу. Ако ја не копам онда мора некој друг :D
Муабетот ми е, има некој шо се занимава со ова? Колку е ROI? ROA?
Најако е тоа шо сакав пред 10 год да купам биткоини за 100€. Ама, немав пејпал... Јак момент нели :D

Денес некако ми личи на балон пред пукање, нешо како и секоја работа што многукратно и расте цена. Мислам, чим Тошо курирот почиња муабет за ова, не ќе да е нешто со иднина...

Акп веќе има тема околу ова, мучо сори....

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #262 на: 16 Декември 2017, 22:39:20 pm »
Good luck со копање со GPU.

Се зависи и што копаш. Гледам некои нови coins излегоа. Повеќе се исплаќа да купиш отколку да копаш, па да се надеваш деќа ќе рипнат цени.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #263 на: 16 Декември 2017, 23:25:08 pm »
Клабери, у државава секој втор почна да копа со гпу. Ако ја не копам онда мора некој друг :D
Муабетот ми е, има некој шо се занимава со ова? Колку е ROI? ROA?
Најако е тоа шо сакав пред 10 год да купам биткоини за 100€. Ама, немав пејпал... Јак момент нели :D

Денес некако ми личи на балон пред пукање, нешо како и секоја работа што многукратно и расте цена. Мислам, чим Тошо курирот почиња муабет за ова, не ќе да е нешто со иднина...

Акп веќе има тема околу ова, мучо сори....

Си знаеш више, ама како и секоја инвестиција, кога неинформираните учесници ќе почнат да тргуваат, више е касно за профити.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #264 на: 16 Декември 2017, 23:34:14 pm »
Тоа ми е муабетот, бранот се фаќа вози и пушта пред да се слие, после сфе у qурц... Ја на времето немав даска :D али прњтпоставував дека иде бран
Него, сеа ни останува да земеме пуканки и да гледаме шо ќе се дешава...ако рокне меурот очекувам цената на златото да отиде у плафон....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #265 на: 17 Декември 2017, 09:41:28 am »
Може да се „копа“, како хоби, ако имаш некоја графичка 1070ti или јаче, дур не пукаш игрици на неа :).
Кај нас и 50-60USD да ископаш месечно е ОК, пошто струјата е ефтина, не ѝ се секираш многу.
Во суштина, ако имаш 5000е да фрлиш за биткоини, боље фрли ги у трговија со криптовалути, отколку во хардвер за рударење. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
Бизнис идеи
« Одговори #266 на: 17 Декември 2017, 10:17:59 am »
Сеуште е профитабилно копањето но до кога ќе трае никој не може да знае. Обично златните периоди траат неколку месеци по што има период на стагнација. Моментално може да се очекува поврат од 15% на месечна база со платена струја но има периоди и кога паѓа до 3% кои што треба да се издржат. Доколку се бркаат нови поризични парички профитабилноста може да се качи и многу повеќе.

Балонот ќе пукне кад-тад и цените ќе се стабилизираат исфрлувајќи ги повеќето превари од игра, но не верувам дека технологијата ќе изумре потполно бидејќи премногу силни играчи се влезени во игра и ја подржуваат со тешки пари. Поготово што нуди некои револуционерни елементи кои што допрва треба да се имплементираат.

Инаку, блокчаин технологијата ми е хоби од 2012 кога решив да почнам со риг со две карти. Последнава година и професионално се занимавам со истата и мој совет е доколку некој е заинтересиран за истата и доколку има некој ќеш на страна да си инвестира барем дел во внимателно избрани криптовалути. Дали со копање или директно на берза сеедно(има разлики но опширно четиво би било тоа). Но никако не препорачувам луѓе да се задолжуваат за инвестиција во истата пошто како што кажав берзата е премногу насилна, а со зајмени пари такви инвестиции носат само нервози и ризик од срцеви заболувања

Доколку некој е заинтересиран за нешто поконкретно околу крипто светот и блокчаин технологијата слободно нека ми се обрати за совет или четива за истата.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #267 на: 17 Декември 2017, 10:34:56 am »
Кои други крипто валути земаат замав и се сметаат за перспективни (и не се превара) сега? И најбитното: дали зачува некој биткоин од времето кога си се занимавал со тоа, и дали го шитна за пари сега? Многу македонци зборат колку е кул и хип и фанки, ама до сега никој не кажал "не ми се верува дека ми се исплати инвестицијата" :)

Присутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 535
Бизнис идеи
« Одговори #268 на: 17 Декември 2017, 11:29:29 am »
Кои други крипто валути земаат замав и се сметаат за перспективни (и не се превара) сега? И најбитното: дали зачува некој биткоин од времето кога си се занимавал со тоа, и дали го шитна за пари сега? Многу македонци зборат колку е кул и хип и фанки, ама до сега никој не кажал "не ми се верува дека ми се исплати инвестицијата"
Моментално како long-term инестиција би го препорачал Cardano (ADA) проектот. Стартуван е во Октомври о.г. со сериозна подршка од големи приватни инвеститори, најави за решенија на некои проблеми со моменталната блокчеин технологија преку имплементација на, како што они го нарекуваат, нова трета генерација на блокчеин решенија.

Тимот се состои од врвни имиња со сериозно искуство во соработка со неколку универзитети. Пак ќе повторам, ова е long-term инвестиција од минимум 2 години.

Околу второто прашање, инвестицијата ми се исплати после неколку месеци копање. За жал поради сплет на околности не успеав да извадам максимален профит на криптовалутите заработени од копањето во 2012 иако ги чував долг временски период (долга прича која што ќе ја споделам на некој собир).
Свесен сум за моменталниот хајп околу биткоинот и жалам што луѓево се залетуваат по "лесните" пари а не по самата технологија. Но за жал неинформираноста и алчноста си го прават своето.
Реалноста е дека нема лесни пари туку доста читање и многу среќа за да се погоди вистинскиот период за инвестиција. Доста луѓе се изгореле купувајќи високо за само неклку дена да изгубат и до 30% од инвестицијата. Истотото е и за копањето, доста влегле во залез на "златните" периоди и не издржале доволно долго за да видат некој профит.

Затоа на секој заинтересиран за инвестирање во криптовалути му препорачувам да не очекува дека ова ќе му биде главен извор на приход. Треба да се гледа како забавен side business кој што со правилна игра ќе врати бар некаков профит, а некогаш и доволно за пензија.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #269 на: 17 Декември 2017, 11:41:36 am »
Сеуште е профитабилно копањето но до кога ќе трае никој не може да знае. Обично златните периоди траат неколку месеци по што има период на стагнација. Моментално може да се очекува поврат од 15% на месечна база со платена струја но има периоди и кога паѓа до 3% кои што треба да се издржат. Доколку се бркаат нови поризични парички профитабилноста може да се качи и многу повеќе.

Балонот ќе пукне кад-тад и цените ќе се стабилизираат исфрлувајќи ги повеќето превари од игра, но не верувам дека технологијата ќе изумре потполно бидејќи премногу силни играчи се влезени во игра и ја подржуваат со тешки пари. Поготово што нуди некои револуционерни елементи кои што допрва треба да се имплементираат.

Инаку, блокчаин технологијата ми е хоби од 2012 кога решив да почнам со риг со две карти. Последнава година и професионално се занимавам со истата и мој совет е доколку некој е заинтересиран за истата и доколку има некој ќеш на страна да си инвестира барем дел во внимателно избрани криптовалути. Дали со копање или директно на берза сеедно(има разлики но опширно четиво би било тоа). Но никако не препорачувам луѓе да се задолжуваат за инвестиција во истата пошто како што кажав берзата е премногу насилна, а со зајмени пари такви инвестиции носат само нервози и ризик од срцеви заболувања

Доколку некој е заинтересиран за нешто поконкретно околу крипто светот и блокчаин технологијата слободно нека ми се обрати за совет или четива за истата.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Мене ме интересира на пример како да купам IOTA или Ripple? Дали може да ги купам со картица или како оди цела процедура? Значи буквално немам појма околу постапката, би инвестирал во овие две валути и можеби некогаш би имал профит од нив. И друго што на пример ако рипнат и се исплати да ги уновчам, како најлесно би ги претворил во книжни пари?