Автор Тема: Прашање за одјава на рег. таблички  (Прочитано 18216 пати)

Отсутен Bifrost

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 165
  • Шаб ме габри
Одг: Прашање за одјава на рег. таблички
« Одговори #30 на: 31 Март 2014, 07:43:09 am »
Фала на инфо ќе појдам деновиве па ќе видам што ќе испадне :)

Отсутен dgx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 75
« Одговори #31 на: 06 Јуни 2023, 09:25:50 am »
Дали за одјавата се добива некаков документ што го бараат во полиција за нови регистарски во друг град? Претходниот сопственик ќе ги одјави во неговиот град, е сега ме интересира дали треба да праќа нешто кај нас за да можам да земам регистарски? Колата е регистрина и се тоа.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #32 на: 06 Јуни 2023, 10:19:51 am »
Старата сообраќајна на која ќе пишува дека е одјавено возилото.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5857
« Одговори #33 на: 06 Јуни 2023, 11:56:09 am »
Дали за одјавата се добива некаков документ што го бараат во полиција за нови регистарски во друг град? Претходниот сопственик ќе ги одјави во неговиот град, е сега ме интересира дали треба да праќа нешто кај нас за да можам да земам регистарски? Колата е регистрина и се тоа.
Колата ако е кај тебе ти веројатно си ги пратил по некого/карго табличките и сообраќајната,тој со сообраќајната и договорот оди во некој технички да ги одјаве таблиците и на сообраќајната стават печет дека возилото е одјавено. (тоа се плаќа зависно од градот,кај мене пример е најскапо од цела Македонија и одјава кошта 1250 ден. и тоа треба ти да го платеш или како сте се договориле)
Потоа ти со старата сообраќајна и договорот одеш во некој технички да вадеш таблици и нова сообраќајна,која е цената се зависи од градот,кај мене е 2550 мкд.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #34 на: 06 Јуни 2023, 12:16:36 pm »
Јас кога ги одјавував таблиците, со копија од купопродажен договор, таблиците и сообраќајната отидов во градот од каде што го земав барањето.
Првин на технички се пополнува барање за одјава на таблици, потоа одма се префрлуваш на шалтерот од МВР.

На сообраќајната заведуваат дека е одјавено возилото, ти ја даваат назад, а ги земаат старите таблици.

Потоа во својот град со старата одјавена сообраќајна и со оригинален купопродажен договор си поднесуваш барање за нови таблици и сообраќајна.