doktore... go vozev fordot na bratot. uveren sum deka znaesh za koj ford stanuva zbor. znaci voziloto mu raboti sega vtorata brzina, megutoa potisnata ploca a verojatno i lamelata ne se vo red. ili e turen drug set (postar) ili nekakvo nepravilno montiranje na istiot t.e. mozno oshtetuvanje pri demontaza. ima zvuk na krckanje na pedalata i pri stiskanje i pri pushtanje na istata. ima i zvuk na udar metal od metal kako na pripotrosena lamela i druh lager. motorot e OSETNO pobucen, t.e. zvukot doaga od napred, zgolemen. tocno deka e dizel, ama ne beshe tolku buchen. mozno e neshto okolu drzacite na motorot ili menuvacot da e utnato (ili prestegnati, ili oshtetni ili ne se vo prava polozba). toa se raboti shto gi nemase na kolata pred da dojde kaj vas na servis... ima i zgolemeni vibracii i vo kabina i na volan shto aludira na pripotrosheni ili oshteteni delovi od prenosot na poluosovinite.i povtorno dali se stari staveni nazad ili oshteteno e neshto pri demontaza-montaza neznam, no ke se utvrdi. ponataka, da ubeduvate so vashite izmisleni argumenti (da ne recam go maftate) dete od 26 godini koe iskreno nema avtomobislko iskustvo deka TAKA TREBA I TOA SI E NORMALNO ne e vo red. nego mozete da go ubeduvate, mene ne, zashto niz race mi proshle vozila onolku kolku shto ne ste videle vie vo servis. istiot nachin deka TOA SI E NORMALNO i mene mi go serviravte kako prikazna koga ve prashav zashto koga ke go izgasam voziloto, perkata znae da duva ushte 10-tina minuti bez prestan (vo maj, na nadvoreshan temperatura od 20 stepeni) mi rekovte, toa e ok, NA OVIE TEMPERATURI...
inaku, okolu 15.000 evra e platena kolata, ganc noca, skinat najlon shto se vika pred 7 meseci i imashe neshto nad 8.000 kilometri koga ja primivte vo servis za rasipan menuvac... velam imashe bidejki treba i da mi objasnite kako kolata sedejki vo servis pomina skoro 900 kilometri?
prashanjeto mi e: dali ke ja popravite kolata vo prvobitnata sostojba ili ke treba drugi neposakuvani ni za vas ni za nas ZAKONSKI metodi da se primenuvaat? za kilometrazata projdena ne ni diskutiram... ne ni zboram za skrsheniot kejf, ljubov i teshko specaleni pari koi celosno do denar vi bea plateni, a beshe podignat kredit za da vi bide celosno isplatena odma, kredit koj i sega se plaka i ke se plaka ushte 4-5 godini...
primete go voziloto nazad i popravete go kako shto si beshe prdthodno... sramota e prvo shto tolku vreme go drzevte vo servis, shto se vika 2 dena do istek na zakonskiot rok... ushte pogolema sramota e shto menuvacot go popravavte namesto da go smenite, a kapak na se e seto ova posle srevisot shto se slucuva... dvapati doaga bratot kaj vas i dvapati go ubeduvate deka taka treba i normalno si e se toa, a on doma pizdi i se nervira satoa shto znae vo kakva sostojba mu bila kolata, so zapishana kilometraza pred da vi ja predade na servis... so dusha i edvaj cekashe da ja zeme nazad a go doceka vakvo NEPROFESIONALNO sraboteno na voziloto... razocaruvanjeto e ogromno... ne e prv slucaj za koj jas znam kako tvrdite deka toa si e normalno, taka treba da bide, taka e vo red i deka nemate namera da popravate izmisleni defekti... defektite ne se izmisleni, kolata ideshe mazno, bez nikakov zvuk. sega tropa, krcka i cuka celo vreme... zborime za 7 meseci vozilo... zborime za vozilo koe ne stignalo ni do prv servis da napravi (maslo i filtri)... gooolemo razocaruvanje od ford... golemo... koga bratov sakashe da kupi nova kola, jas prv go ubeduvav da ne zima ford, citajki gi komentarite tuka na ovoj forum i na drugi forumi, tocno za ovie raboti... ama aj, si velam, ne sme nie taa kurata sreka na nas da ni se rasipe novo vozilo... barem da isterashe 2-3 godini pa da se sluci vakvo neshto i ke reces, ok, aj nema veze, ama pola godina otkako e kupeno, i veke vo servis SO SERIOZEN defekt... nemam zborovi kako da go opisham razocaruvanjeto...
zashto ne davate na povratnicata kolku e kilometrazata pri vrakanje na voziloto? svesni ste za otvorenata sostojba za manipulacija?
i? shto ke bide sega? ke go sreduvate kako shto beshe ili da cinime drugo care-reshenie? porakava e namerno JAVNO NA FORUM napishana, za da ja vidime vashata profesionalnost koga tret pat ke vi se kaze deka voziloto ne e ispravno, bidejki prethodno veke dvapati e dojdeno kaj vas, dvapati e razgovarano, nishto na forum ne e napishano niti kazano...