Автор Тема: Ford доктор за Ford прашања  (Прочитано 240176 пати)

Отсутен Мида Гранд Моторс

• Official Ford Representative
  • Јуниор
  • **
  • Пораки: 153
  • Претставник за Ford и Hyundai во Македонија
    • Мида Гранд Моторс
Одг: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #450 на: 24 Ноември 2014, 11:11:57 am »
zdravo me interesira cena za gumeni patosnici za focus mk1

.
Здраво,

со оглед дека постојат повеќе типови и бои на патосници потребна ми е број на шасија како би видел кој точно одговараат за Вашето возило
Инако во принцип ваков тип на патосници чинат околу 3.500,00денари.
Поздрав,

Докторот
Мида Гранд Моторс
www.ford.mk || www.hyundai-mk.mk

Отсутен macko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #451 на: 25 Ноември 2014, 08:16:31 am »
Zdravo.
Dali i kolku e normalno da dimi koga naglo se dodava gas na 1.8 TDCI?  Ako ne e normalno za kakov problem bi mozelo da stanuva zbor.

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #452 на: 25 Ноември 2014, 08:43:49 am »
Zdravo.
Dali i kolku e normalno da dimi koga naglo se dodava gas na 1.8 TDCI?  Ako ne e normalno za kakov problem bi mozelo da stanuva zbor.
Добро утро Мацко,

прво потребно е да се види каков дим излага и која количина,во принцип секое димење(црн или бел дим) е индикатор за проблем со моторот.Предлог на сервисот е да се изврши проверка за точна дефектажа за да се види што понатаму.
Поздрав и пријатен ден.

Докторот
Мида Гранд Моторс

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #453 на: 25 Ноември 2014, 16:18:17 pm »
Zdravo.

ќе го издуваш на автопат и нема да дими следните 2 дена,после комбинацијата од град и мак. нафта пак си на старо

Отсутен macko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #454 на: 25 Ноември 2014, 17:11:29 pm »
Duva crno ama ne mnogu, samo koga se vklucuva turboto i toa 2-3 sekundi, nisto poveke.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #455 на: 25 Ноември 2014, 17:53:31 pm »
јасно де ене го истиот го тркалам,нема никакви проблеми,пали мина,швркни ја гаста и чури ко да има 500.000 поминато

Отсутен VladeFF

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #456 на: 27 Ноември 2014, 22:25:52 pm »
Од пред некое време забележав проблем со диспејот на инструмент таблата на Форд Фокус. Поточно, откако ќе го извадам клучот од бравата, сијаличката на дисплејот за километража светнува и не се гаси. Значи, се работи нормално додека колата е во возење, но откако ќе ја изгасам колата со свртување на клучот на 0, се гаси и дисплејот, но кога ќе го завртам до позиција за да се извади клучот, тогаш светнува повторно дисплејот и свети така постојано (свети само сијаличката во позадина зелено, но нема никакви бројки на него).
Дали овој проблем го имал некој до сега и има совет како да се реши? Доколку докторот го има ова регистрирано како глобален проблем на Фокус, нека пише за решение.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #457 на: 28 Ноември 2014, 00:20:56 am »
Doktore 1.8tdci od 2004 otsabajlecki bara gas za da zapali odma,a cudna rabota greacite gi gasi odma,nepolni 2 sekundi i na prv i na vtor kontakt i da znam deka na cigan i na ford ne im se raboti u zima :D

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #458 на: 28 Ноември 2014, 09:13:26 am »
Од пред некое време забележав проблем со диспејот на инструмент таблата на Форд Фокус. Поточно, откако ќе го извадам клучот од бравата, сијаличката на дисплејот за километража светнува и не се гаси. Значи, се работи нормално додека колата е во возење, но откако ќе ја изгасам колата со свртување на клучот на 0, се гаси и дисплејот, но кога ќе го завртам до позиција за да се извади клучот, тогаш светнува повторно дисплејот и свети така постојано (свети само сијаличката во позадина зелено, но нема никакви бројки на него).
Дали овој проблем го имал некој до сега и има совет како да се реши? Доколку докторот го има ова регистрирано како глобален проблем на Фокус, нека пише за решение.
Добро утро,

проблемот со Вашето возило е познат и истото има аномалија во работењето на дисплејот.Потребно е да се испита и да се превземе соодветна активност.Предлагам посета на нашиот сервис.
Поздрав и пријатен ден,

Докторот
Мида Гранд Моторс

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #459 на: 28 Ноември 2014, 09:19:26 am »
Doktore 1.8tdci od 2004 otsabajlecki bara gas za da zapali odma,a cudna rabota greacite gi gasi odma,nepolni 2 sekundi i na prv i na vtor kontakt i da znam deka na cigan i na ford ne im se raboti u zima :D

Добро утро Смичка,

потребно е да се провери температурата во моментот за палење за да се види како реагираат греачите.Ова е прво што е потребно да се направи а ако нема резултати се оди понатаму.Доколку сакате ова испитување да го направи нашиот сервис,повелете.
Поздрав,

Докторот
Мида Гранд Моторс

Отсутен VladeFF

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #460 на: 28 Ноември 2014, 18:26:04 pm »
Добро утро,

проблемот со Вашето возило е познат и истото има аномалија во работењето на дисплејот.Потребно е да се испита и да се превземе соодветна активност.Предлагам посета на нашиот сервис.
Поздрав и пријатен ден,

Докторот

Во ред, благодарам за одговорот. Претпоставував дека е познат проблем, па затоа и пишав на форумов. :)

Отсутен cupra 2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 560
« Одговори #461 на: 01 Декември 2014, 22:18:19 pm »
Edno prasanje do ford imam fokus 1.8 tdci 115 hp duratorq 2003 kolata odi ubavo raboti ubavo no naednas pocna da curi crn dim koga ja stiskam prva vtora i nataka celo vreme si curi ako ne ja stiskam ful nema i po nekogas nepalena nekoj den malku poveke zavdrgluva od voobicaenoto ,no toa i ne e bitno .. sega md interesira od prilika mozniot kvar i grubo kolku bi kostalo toa?? Dali bi mozela so dizni da e problemot ili neso dr no cekot ne se zapaluva voopsto??kolata nema da ja cuvam za mene no dali ima nekoj nacin da se smiri curenjeto makar i delumno???
:D :D :D

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #462 на: 02 Декември 2014, 09:27:03 am »
Докторе

На Фиеста од 2010 година, не работи копчето (тркалцето) кое служи за насочување на воздухот кога е вклучено парното.
Како сакаш врти го тоа е заглавено само во една положба, а кога ќе се сврти најдесно, односно да дува до шофершајбната, автоматски ја вклучува климата, што по мое значи дека не е скроз отидено.
Дали сте имале ваков случај и дали е редовна појава кај новиве Фиести?

И ако може инфо, колку отприлика би ме чинело интервенцијата за оправка?

Ви благодарам.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17508
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #463 на: 02 Декември 2014, 10:59:10 am »
Јас имам осет дека таа клапна е механичка, т.е. со сајла, зошто има некој отпор при вртење. Нека каже Докторот, ме интересира и мене.

• Јуниор
  • **
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #464 на: 02 Декември 2014, 15:58:47 pm »
Edno prasanje do ford imam fokus 1.8 tdci 115 hp duratorq 2003 kolata odi ubavo raboti ubavo no naednas pocna da curi crn dim koga ja stiskam prva vtora i nataka celo vreme si curi ako ne ja stiskam ful nema i po nekogas nepalena nekoj den malku poveke zavdrgluva od voobicaenoto ,no toa i ne e bitno .. sega md interesira od prilika mozniot kvar i grubo kolku bi kostalo toa?? Dali bi mozela so dizni da e problemot ili neso dr no cekot ne se zapaluva voopsto??kolata nema da ja cuvam za mene no dali ima nekoj nacin da se smiri curenjeto makar i delumno???

Здраво,

неблагодарно е на ваква индикација врзана со моторот (димење) да се даде дефектажа и цена на поправката.Потребно е да се направи испитување како би добиле јасна слика и следствено на ова поправка со цена.Предлагам посета на насиот сервис.
Поздрав,
Докторот
Мида Гранд Моторс