Автор Тема: Ford доктор за Ford прашања  (Прочитано 286328 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #405 на: 07 Ноември 2014, 14:30:24 pm »
прашај го од каде идел....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #406 на: 07 Ноември 2014, 14:35:15 pm »
Те прашувам тебе пошто ти знаеш дека идел 250 километра у еден смер.

Башка, да идеш 250 километра (у еден или два смера), без претходно да се информираш соодветно, или да се најавиш/закажеш, или што и да е, ми е малце безвезе. Али како и да е, и 15 километра да се, пак се непотребни нервози.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #407 на: 07 Ноември 2014, 14:36:52 pm »
Стави се во ситуација да контактираш со некого за некој дел, да планираш денеска дека денот ке ти отиде за да го подигнеш тој дел, да изгубиш цел ден, да извозиш 260км, да поебеш 1200 денари за патни трошоци и на крај да не ни завршиш работа.

Богами ова е срамота, можам да претпоставам колку се изнервирал човекот ...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #408 на: 07 Ноември 2014, 14:40:02 pm »
Џабе го браните овој доктор кој и да е... Веле чисто да ти појаснам во споредбата со Плимонт и нивните задоцнети одговори, разликата е дека они не беа логирани неколку дена па се собраа прашања и за еден саат сите ги одговорија. За разлика од нив, како и секој ден:
Име:   Мида Гранд Моторс
Кориснички наслов:   Official Ford Representative
Порака:   85 (0.118 по ден)
Позиција:   Јуниор
Датум на зачленување:   Ноември 16, 2012, 11:16:58
Последен пат пријавен:   Денес во 10:35:28

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5233
  • The Spartan General
« Одговори #409 на: 07 Ноември 2014, 14:42:16 pm »
не заборавај дека и да се вратиш назад уште 250 километри...

Во двата правци е околу 250.

Добредојде во сервисот на мида :) Не очекувај одговор како што го нема да одговори и на прашањата на Онак. Одговара само тоа што му одговара а нон стоп е уклучен тука ;)
Додека сум во МК сакав да сменам некои работи на фордот на татко ми. Човекот 250км патуваше да купи 2 дела и на крајот да го заебат? Глупости.

а ти озбилно го пушти да патува 250км само од муабет на интернет,барем за мене дур не отидам и да видам што е како не признавам ни интернет нит телефон,евентуално телефон али да имам веќе купено/соработувано со фирмата па да знам како стојат работите,али меил,форум итн. не признавам

Кажи ми што е разлика од кажување број на ВИН, броевите на деловите тука, и по телефон, и дали ги имаат на лагер?Сепак МиДа тврди дека е сериозен сервис, а дали контактот ќе е преку емаил, телефон, штоидае, нема некоја разлика. Барем за мене.  Колку што сум знам, ако продавницата за делови функционира како вистинска продавница, без разлика дали сум прашал или не, идеш, даваш број на шасија, купуваш делови ако ги имаат на лагер, и ти кажуваат цена. Јас да му ја направам работата полесна му ги најдов со бројчиња, за да не бара.  Ама очигледно не функционираат така работите.

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #410 на: 07 Ноември 2014, 14:45:39 pm »
Неможе и не смее да има грешка. Човекот си дал бројки и податоци од возилото,што повеќе треба? Згора на се му викаат ги има на лагер???
Па барате и посмирено да реагира,будала работа. Да ве видам вас да утепате така ден па тогаш.
Се утепувате од вреѓање и колнење шо некој провинцијалец се паркирал 2цм полево-подесно,а тука некој отишол зијан а вие се правите дипломати.

Доста веќе со веднење глава насекаде у земјава.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #411 на: 07 Ноември 2014, 14:48:12 pm »
Тоа е кога некој е пријател на администрацијата па мора да го бранат. Мислам дека се чита работава како селски буквар и нема потреба од повеќе коментари. За ваков лапсус и работа јас лично да бев администратор ке му го избришев профилот ако веќе некој сака сериозно да ги игра работите нека биде сериозен во се. Сепак не е ова панаѓур па секој со секого да се лаже овдека.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #412 на: 07 Ноември 2014, 14:52:57 pm »
@Cuoresportivo159: Се слагам. Човекот дал бројки и податоци. Некој некаде згрешил. Каде е грешката треба да се установи и да се поправи, и во најмала рака да се испочитуваат дадените цени. Се слагам со тебе. Нејсе, не се слагам со тебе дека е до веднење глава - него едноставно можеби е некоја грешка во комуникација од страната на Ford, можеби интерна грешка. Не можам да знам. Имаше сличен случај со Велмар и Ма-Фра - ради погрешно внесени ставки на сајтот, се јавија некои дискрепанци. Се разгледа проблемот, се среди. Тоа е тоа што јас мислам дека е соодветно решение.

@achtung: Неам нерви да се убедувам со тебе. Јас никого не бранам. Јас едноставно повикувам на нормална комуникација. Го нападнавте претставникот на Ford без воопшто да му дадете можност да објасни што се случило. Гледам цитираш во колку саат последен пат се логирал - можеби тогаш се логирал, го видел прашањето и во меѓувреме бара одговор.

Фор факс сејк.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #413 на: 07 Ноември 2014, 14:55:10 pm »
Џабе го браните овој доктор кој и да е... Веле чисто да ти појаснам во споредбата со Плимонт и нивните задоцнети одговори, разликата е дека они не беа логирани неколку дена па се собраа прашања и за еден саат сите ги одговорија. За разлика од нив, како и секој ден:
Име:   Мида Гранд Моторс
Кориснички наслов:   Official Ford Representative
Порака:   85 (0.118 по ден)
Позиција:   Јуниор
Датум на зачленување:   Ноември 16, 2012, 11:16:58
Последен пат пријавен:   Денес во 10:35:28

На Луки постот е во 11 и нешто.

Добредојде во сервисот на мида :) Не очекувај одговор како што го нема да одговори и на прашањата на Онак. Одговара само тоа што му одговара а нон стоп е уклучен тука ;)
Додека сум во МК сакав да сменам некои работи на фордот на татко ми. Човекот 250км патуваше да купи 2 дела и на крајот да го заебат? Глупости.

а ти озбилно го пушти да патува 250км само од муабет на интернет,барем за мене дур не отидам и да видам што е како не признавам ни интернет нит телефон,евентуално телефон али да имам веќе купено/соработувано со фирмата па да знам како стојат работите,али меил,форум итн. не признавам

Кажи ми што е разлика од кажување број на ВИН, броевите на деловите тука, и по телефон, и дали ги имаат на лагер?Сепак МиДа тврди дека е сериозен сервис, а дали контактот ќе е преку емаил, телефон, штоидае, нема некоја разлика. Барем за мене.  Колку што сум знам, ако продавницата за делови функционира како вистинска продавница, без разлика дали сум прашал или не, идеш, даваш број на шасија, купуваш делови ако ги имаат на лагер, и ти кажуваат цена. Јас да му ја направам работата полесна му ги најдов со бројчиња, за да не бара.  Ама очигледно не функционираат така работите.

Комплетно се согласувам. Арно ама, за секој случај, не е лошо човек да се јави прво нели? Чисто онака, за секој случај. Баш пошто знаеме каде живееме.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #414 на: 07 Ноември 2014, 14:59:23 pm »
Веле дечкото секој ден се логира... Прашањето на онак е од пред 4 дена!  Што е најинтересно една та иста структура брани исти луѓе за се и сешто па затоа и пишав се читаат работите како селски буквар.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #415 на: 07 Ноември 2014, 15:07:48 pm »
Ако добро приметувам, муабетов не се разви заради прашањето на онак од пред 4 дена (за кое докторот треба да си осмисли веродостојно оправдување), туку поради татко му на Луки кој утепал цел ден и пат, и пари за џабе. Луки денес го постави прашањето, негде кај 11 саат, а докторот се пријавил кај 10 ипол.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #416 на: 07 Ноември 2014, 15:13:25 pm »
Веле дечкото секој ден се логира... Прашањето на онак е од пред 4 дена!  Што е најинтересно една та иста структура брани исти луѓе за се и сешто па затоа и пишав се читаат работите како селски буквар.

Структурирана структура, од структурираните.

Отсутен Мида Гранд Моторс

• Official Ford Representative
  • Јуниор
  • **
  • Пораки: 153
  • Претставник за Ford и Hyundai во Македонија
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #417 на: 07 Ноември 2014, 15:15:56 pm »

Кажи ми што е разлика од кажување број на ВИН, броевите на деловите тука, и по телефон, и дали ги имаат на лагер?Сепак МиДа тврди дека е сериозен сервис, а дали контактот ќе е преку емаил, телефон, штоидае, нема некоја разлика. Барем за мене.  Колку што сум знам, ако продавницата за делови функционира како вистинска продавница, без разлика дали сум прашал или не, идеш, даваш број на шасија, купуваш делови ако ги имаат на лагер, и ти кажуваат цена. Јас да му ја направам работата полесна му ги најдов со бројчиња, за да не бара.  Ама очигледно не функционираат така работите.
Здраво Луки

Дали по некоја случајност му пренесе на таткоти да спомне дека цените се од Докторот или пак му ја испечати дадената понуда?
Како би знаеле приемните рефернети за што станува збор?
Цените беа формирани за ВАС - тие се промотивни цени за да им помогнеме на присутните на форумот. Додатно, можеш и приватна порака да ни испратиш за да ти обрнеме внимание за вакво недоразбирање.

Како сега да ти помогнеме?

Поздрав,
Докторот
Мида Гранд Моторс
www.ford.mk || www.hyundai-mk.mk

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #418 на: 07 Ноември 2014, 15:21:42 pm »
ете... а одговор за мене? од пред 5 дена?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Мида Гранд Моторс

• Official Ford Representative
  • Јуниор
  • **
  • Пораки: 153
  • Претставник за Ford и Hyundai во Македонија
    • Мида Гранд Моторс
« Одговори #419 на: 07 Ноември 2014, 15:25:12 pm »
докторе... за посериозни механички дефекти, кои се под гарантен рок на возилото во кои ДЕФИНИТИВНО спаѓа дефект од фабричка маана,  колку е крајниот рок за сервисирање на возилото? збориме за ново возило купено од кај вас... рокот е колку: 30-45 дена? и што после?
Па ништо. Ако за 45 дена не го поправат ќе дадат ново возило.
Одговорено ти е прашањето, така е наведено во законот за заштита на потрошувачи.

Поздрав,
Докторот
Мида Гранд Моторс
www.ford.mk || www.hyundai-mk.mk