Автор Тема: Ford доктор за Ford прашања  (Прочитано 257361 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг: Ford доктор за Ford прашања
« Одговори #390 на: 04 Ноември 2014, 00:43:40 am »
Осеќам дека има нешто поврзано со на брат му фокусот :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #391 на: 04 Ноември 2014, 00:58:56 am »
Осеќам дека има нешто поврзано со на брат му фокусот :)

да... и не е прв пат... ај, поарно да не пишувам... зашто ке почнам да го пцујам брендот, па ке треба пак да се објаснувам со докторов тука... друг пат ке пишам што и како...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #392 на: 04 Ноември 2014, 01:00:30 am »
Осеќам дека е за перката што му врти по 15 минути и на изгасната кола :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #393 на: 04 Ноември 2014, 01:07:15 am »
Осеќам дека е за перката што му врти по 15 минути и на изгасната кола :)

пффф... тоа е нај малиот проблем во моментов... патем речено тоа си го средија... а докторот тврдеше дека “на овие температури“ (во мај или јуни беше) тоа било нормално... нема везе.. тоа бидна.. биднаа и уште неколку ситници.... абе колата уште нема прв сервис... толку многу заебанции, да се почудиш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #394 на: 07 Ноември 2014, 11:37:38 am »
Абе Докторе, зошто на татко ми сте му кажале други цени (2та заедно околу 8 000 денари) и дека ги немате на лагер посочените делови?
Тука напиша дека ги имате на лагер + заедно се 2800 денари. Кој кого лаже?

Ти мене, ти татко ми, или татко ми мене?

Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #395 на: 07 Ноември 2014, 12:41:02 pm »
Добредојде во сервисот на мида :) Не очекувај одговор како што го нема да одговори и на прашањата на Онак. Одговара само тоа што му одговара а нон стоп е уклучен тука ;)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #396 на: 07 Ноември 2014, 13:00:16 pm »
Добредојде во сервисот на мида :) Не очекувај одговор како што го нема да одговори и на прашањата на Онак. Одговара само тоа што му одговара а нон стоп е уклучен тука ;)
Додека сум во МК сакав да сменам некои работи на фордот на татко ми. Човекот 250км патуваше да купи 2 дела и на крајот да го заебат? Глупости.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #397 на: 07 Ноември 2014, 13:25:24 pm »
точно.... 4-ти ден чекам одговор од официјалниот претставник на форд...

во секој случај имам список на брендови на возила кои нема да ги ни гледам кога ке дојде момент за купување на ново возило... штета, велам ГОЛЕМА штета што во мида е и волво... се надевам дека швеѓаните ке им го земат и дадат на друга фирма... рецимо порше мк да го земе пресреќен ќе бидам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #398 на: 07 Ноември 2014, 13:38:13 pm »
Бре, бре, бре. Абе луѓе, разберете дека на форумов одговара не-техничко лице, што мора да се консултира со технички лица за да даде конкретен и точен одговор. Дополнително, нормално е да има мис-комуникација, особено меѓу модерен медиум како што е интернет, и комуникација директна во салон или во сервис, каде луѓето што работат си ги знаат колите, ама не се баш интернет-спремни. За жал, никаде на светот не се работите толку поврзани. Наместо да побарате нормален одговор со пријателски настап, одите агресивно.

Нека ви биде.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • The Spartan General
« Одговори #399 на: 07 Ноември 2014, 13:49:02 pm »
Зеро. кај мене конкретно се 2 дела со име + број на дел + број на шасија.
За жал, не е вистина се што пишува на интернет.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #400 на: 07 Ноември 2014, 14:01:59 pm »
Бре, бре, бре. Абе луѓе, разберете дека на форумов одговара не-техничко лице, што мора да се консултира со технички лица за да даде конкретен и точен одговор. Дополнително, нормално е да има мис-комуникација, особено меѓу модерен медиум како што е интернет, и комуникација директна во салон или во сервис, каде луѓето што работат си ги знаат колите, ама не се баш интернет-спремни. За жал, никаде на светот не се работите толку поврзани. Наместо да побарате нормален одговор со пријателски настап, одите агресивно.

Нека ви биде.
зеро... и претходно сме дискутирале на ова тема за конкретниов член... и тогаш како и сега го браниш... нема потреба од тоа... јас поставив КРАЈНО НЕ ТЕХНИЧКО ПРАШАЊЕ, туку прашање од административен карактер:

докторе... за посериозни механички дефекти, кои се под гарантен рок на возилото во кои ДЕФИНИТИВНО спаѓа дефект од фабричка маана,  колку е крајниот рок за сервисирање на возилото? збориме за ново возило купено од кај вас... рокот е колку: 30-45 дена? и што после?

значи нема врска техника, мајстори, и останати глупости... прашањето е насочено точно кон струката на членот... вакво бранење и јас побарав од тебе кога бев нападнат но не го добив, а па сега па сум бил и агресивен кога ке реагирам према нееднаквиот однос и гледање со различен нишан кон членовите, плус начинот на комуникација на самонаречениот ДОКТОР... не е тоа гресивност, друго е, но тоа е тоа... и зашто не дговори на прашањето?

плус зашто се претставува членот како стручно лице, да не заборавиме дека насловот на темата е ФОРД ДОКТОР ЗА ФОРД ПРАШАЊА, ако незнае да одговори на такви прашања? одамна реков јас дека он не е баш доктор за возила ама ајде... ми беше посочено за неговиот избор и начин на пласирања на информации.. ми беше обајснето дека човекот не е сервисер туку на глава им виси на сервисерите за да дадат одговор на тука поставените прашања...

доктор? за форд? ок... нека му биде...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #401 на: 07 Ноември 2014, 14:21:15 pm »
Додека сум во МК сакав да сменам некои работи на фордот на татко ми. Човекот 250км патуваше да купи 2 дела и на крајот да го заебат? Глупости.

а ти озбилно го пушти да патува 250км само од муабет на интернет,барем за мене дур не отидам и да видам што е како не признавам ни интернет нит телефон,евентуално телефон али да имам веќе купено/соработувано со фирмата па да знам како стојат работите,али меил,форум итн. не признавам

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #402 на: 07 Ноември 2014, 14:25:19 pm »
Зеро не се работи за мала грешка туку за огромна грешка - разлика во цена од цели 5000 денара човек. Капак на се изгубеното гориво од 1200 денара и денот кој ги покрие што на некој му текнало да треска глупости на нет во име на официјален сервис. Стави се во ситуација да контактираш со некого за некој дел, да планираш денеска дека денот ке ти отиде за да го подигнеш тој дел, да изгубиш цел ден, да извозиш 260км, да поебеш 1200 денари за патни трошоци и на крај да не ни завршиш работа.
@Smichka ако не е веродостоен нека не се претставува тука како веродостоен и нека си ја избрише темата или евентуално нека ја пеименува во рекла-казала форд едитион.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #403 на: 07 Ноември 2014, 14:28:00 pm »
не заборавај дека и да се вратиш назад уште 250 километри...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #404 на: 07 Ноември 2014, 14:28:34 pm »
Зеро не се работи за мала грешка туку за огромна грешка - разлика во цена од цели 5000 денара човек. Капак на се изгубеното гориво од 1200 денара и денот кој ги покрие што на некој му текнало да треска глупости на нет во име на официјален сервис. Стави се во ситуација да контактираш со некого за некој дел, да планираш денеска дека денот ке ти отиде за да го подигнеш тој дел, да изгубиш цел ден, да извозиш 260км, да поебеш 1200 денари за патни трошоци и на крај да не ни завршиш работа.
@Smichka ако не е веродостоен нека не се претставува тука како веродостоен и нека си ја избрише темата или евентуално нека ја пеименува во рекла-казала форд едитион.

Не видов каде Зеро не се согласува со тоа што го пишуваш, туку алудира на тоа дека се очекува некој да дежура на форум и инстантно да одговара за све и свашта, и комплетно се согласувам со него.

Плимонт ги чекавме по подолго време за да добиеме стручен одговор. Тука е најавено дека лицето за комуникација не е стручно лице, така да, за некои работи, би било разбирливо да треба да се почека дополнително, додека да се соберат потребните информации.

не заборавај дека и да се вратиш назад уште 250 километри...

Од Солун идел чоекот?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.