Колку што знам, никој не продава само метлици. Може да е комплет предни брисачи.
И да, ако се оргинални предни брисачи за Фокус 1600 денари, цената е сосема добра, па и прифатлива. Колку за споредба, кај поранешниот дистрибутер на Сеат, мене ми бараа нешто над 3000 денари за комплет предни брисачи за Леон. Истите ги земав во Порше за 1800 денари.
Со оглед на тоа дека оргинални брисачи траат долго време (еве, уште ги возам оргиналните брисачи на Голфот, скоро двеипол години, и уште си бришат скоро одлично, до толку добро да немам потреба да ги сменам), 1600 денари е сосема прифатлива цена за
добри брисачи.
Оди прашај цена за Bosch брисачи за нормална кола во некоја од продавничките за авто-делови.
После зашто сите бегаат од форд... И ајде да претпоставиме дека скапа им е набавната цена... Ама обична дијагностика за светнато сијаличе 1900 денари е тоа објасни ми го.
А си размислил колку чини уредот за дијагностика? Колку чини обуката за вработените? Колку чини гаранцијата што ќе ти ја дадат за сработеното? Да не праиме муабет дека „светнато сијаличе“ може да значи многу работи.