Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 480129 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
Ако ова што го тврдите е точно, односно не е лага тогаш МИДА имаат сериозен проблем со себе.... а и со законот.

Габау, дали си сигурен дека добро си слушнал?

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
103,2% сум сигурен. После мојата дешавка почнав да се распрашувам по познати и така налетав на бивш сервисер од таму и он ми го потврди истото.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1316
симо,еве ако не ми верувате мене,сум имал квази докази,сум имал сомнеж.....дај те молам не ме убедувај дека размислувам погрешно.
еве сега прочитавте друг член што имал ваков проблем и слушнал тоа што слушнал.
мислам доволно е со нашето докажување дека во сервисот мида правеле далавери,мучки,превари или со еден збор правеле криминал.
оштетени сме ние клиентелата а и они со само себе срушениот углед.

Мене ми се деси истото ко на @maci, на прв сервис со поминати 8.500км не ми беше променето уљето а ми беше наплатено. Кај дедото (пред 6-7 год) на мондеото и фиестата платени, а не сменети, водна пумпа, дискови, плочки. Уште ги чува фактурите, ама џабе. Задњи пут кога бев во ми-да пред година дена лично слушнав како сервисерот го прашува надредениот да му сменам уље или само да го пишам, а одговорот веќе го знаете. Според мене ми-да тешко дека во скоро време ќе си го поправат имиџот за сервисот.
103,2% сум сигурен. После мојата дешавка почнав да се распрашувам по познати и така налетав на бивш сервисер од таму и он ми го потврди истото.

уште да го видиме ова со наши очи и да го снимаме со мобилен,тогаш може некој ќе поверува
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
еве го прашувам јавно форд докторот.
колку е промена на уље? колку е филтер за уље и колку литра уље ке треба за мојата 1,4дтци.
дали уљето ќе ми го наточат од буре или од пластични канти 1-3 л?
колку пари е филтер за полен и филтер за воздух?

Јас со мојот сервис го имам тоа решено на следниот начин. Нарачувам оригинално Honda уље во литарски кантички. Поскапо ми е него тоа што стандардно го нудат (Valvoline ), ама одам по спецификација од произведувачот. А уље и така ми се фаќа да менувам од прилика на  9 месеци, па не е тоа толку поскапо.

Сигурно постои можност да си платиш уље од литарски кантички и да си ги бараш назад празни? Може и така да се манипулира, ама ќе значи повеќе малтретирање за нив.

Јас до сега не сум си ги барал старите делови, ама најверојатно ќе почнам да ги барам од наредниот сервис.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43640
  • Il Moderatore
@maci, немам намера јас да те убедувам во ништо, само реков дека твојата прикаска не содржи доволно елементи за обвинување. Исто така, реков дека ако Mida ризикува гаранција на нови возила за 3000-4000 денари, тогаш имаат сериозен проблем. Твое право е да си бараш твојата кола да биде сервисирана на начин на кој што сакаш.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Предлог до админот да направи нова тема услуги од овластен сервис или сл. и да ги префрли сите постови кои не се прашања до д-р форд.
Другарка моја пред 5-6 год. имаше проблем со дизните на рено клио (квар околу 2000€) и најде еден сервисер од рено што и понуди за 500€ се ново да и стави. Тој ќе начека во сервис некое дизелче што е уште под гаранција и као не му чинат дизните, мора нови, ќе нарачаат и уствари тие (новите) ги вградиа кај другарката. Е сеа замислете му фаца на типот со ново ауто како сервисерот го убедува дека му е сјебано нешто.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
Јас само ќе потсетам за моето искуство со сервисот на Тојота каде што во кола со клима недостигаше филтерот за клима. Прашање е што и дали во претходните сервиси било менувано.

Инаку да, админите треба да расчистат ..

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Овие од порше изгледа не одговараат на меил за цени... Им пишав да ми кажат цена за лев надворешен зглоб, не ми одговорија.
Земав еден зглоб пред месец ипол, марка GKN-божем најскапи (3500 ден.), инаку од Бенфико, па еве го се растропа...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
Овие од порше изгледа не одговараат на меил за цени... Им пишав да ми кажат цена за лев надворешен зглоб, не ми одговорија.
Инаку земав еден зглоб пред месец ипол, марка GKN-божем најскапи (3500 ден.), инаку од Бенфико, па еве го се растропа...
Неколку пати ми одговориле, даде нешто бројче ова-она да знаат кој дел?

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Не им пратив број на шасија, но пишав модел, мотор и година на производство.
Можеби по бројот на шасија ги бараат деловите, па затоа не ми одговорија ;D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #610 на: 24 Јуни 2014, 18:07:41 pm »
Добив одговор од Порше: Cenata na zglobot cini 11.900.00 den dokolku stariot e originalen, i ne  probuval nekoj drug da go vadi(bez fizicki ostetuvanja..stariot go zadrzuvame dobivate nov) .

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #611 на: 24 Јуни 2014, 18:34:28 pm »
Паметни се паметниииии :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34064
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #612 на: 24 Јуни 2014, 20:02:43 pm »
А ќе ти го платат стариот што ќе ти го задржат?

Или не? Сигурно ќе го пикнат у моето поло кога ќе дојдам на сервис :D не знам дали да се смеам или да се гадам.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #613 на: 24 Јуни 2014, 20:16:40 pm »
Не бе, јас на пример на времето пред 10 години и повеке се сретнав со таква ситуација ама ми објаснија што е работата... Се работеше за летва на голф3ка и ми кажаа фино лепо дека ако е оргиналната и ако им ја оставам драстично е помала цената (пр. карикирам 200еур), а ако не е оргинал не ја ни сакаат или не ја оставам оргиналната ке биде 400. Е се е ок, ама на другарот од порше сакаат да го закрпат со тоа што ем ке му го земат оргиналниот ем ке му го наплатат по регулар цена. Оргиналните им требаат пошто ги пракаат за Германија да се репарираат и после пак на продажба оди истиот зглоб со што порше мк добива некои средства за возврат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #614 на: 24 Јуни 2014, 20:18:12 pm »
Тоа се случува во сите сервиси со оригинални делови. Дури и за принтери. Секогаш кога се враќа некој дел се добива попуст.