Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: Ipkisija Meskosa на 28 Ноември 2020, 09:24:52 amЦитат: Mikius на 28 Ноември 2020, 09:15:19 amДа не драматизираме со крадење возила, полицијата ќе си има доја а дека е украдено возилото.Сообраќајната се носи со себе и ако ја даваш колата некому, покрај клучевите се дава и сообраќајната.Постојат милион ситуации кога ќе треба да позајмиш туѓо возило на кратко во даден момент, ако се трча да се извади полномошно, боље фати си градски превоз побрзо и поевтино ќе биде Можеби стои во закон, не велам не, но дали е функционално и дали стриктно се спроведува, не знам.Зошто? Мене в кола ми стои, пошто не пасова на ниедна друга кола за да ја влечкам со мене Во случај да ти ја украдат колата и не ти текнува при пријавувањето, регистрација, боја, тип на кола
Цитат: Mikius на 28 Ноември 2020, 09:15:19 amДа не драматизираме со крадење возила, полицијата ќе си има доја а дека е украдено возилото.Сообраќајната се носи со себе и ако ја даваш колата некому, покрај клучевите се дава и сообраќајната.Постојат милион ситуации кога ќе треба да позајмиш туѓо возило на кратко во даден момент, ако се трча да се извади полномошно, боље фати си градски превоз побрзо и поевтино ќе биде Можеби стои во закон, не велам не, но дали е функционално и дали стриктно се спроведува, не знам.Зошто? Мене в кола ми стои, пошто не пасова на ниедна друга кола за да ја влечкам со мене
Да не драматизираме со крадење возила, полицијата ќе си има доја а дека е украдено возилото.Сообраќајната се носи со себе и ако ја даваш колата некому, покрај клучевите се дава и сообраќајната.Постојат милион ситуации кога ќе треба да позајмиш туѓо возило на кратко во даден момент, ако се трча да се извади полномошно, боље фати си градски превоз побрзо и поевтино ќе биде Можеби стои во закон, не велам не, но дали е функционално и дали стриктно се спроведува, не знам.
Цитат: Silvester на 28 Ноември 2020, 08:23:22 am@loopz aj daj da gi procitame tie zakoni i propisi? Eden period vozev poveke tugi vozila (sopstvenost na fizicki lica) i barav po zakonive nasi dali mi e potrebno polnomosno, no nikade ne najdov takvo nesto. I policija me zapirala no nikogas polnomosno ne mi pobarale. Baska i banzai (mislam) ova go ima napisano poveke pati na forumov.Isto vaka i za snimanje so dash kamera se zboruva na forumov deka bilo kaznivo 400 evra, a nikoj nema napisano spored koj zakon bi me kaznile?! Seto go pocnaa portalive za poveke klikovi a nie ednostavno treba da mu veruvame na zborot...Ние сакаме светот да биде црн и бел, ама не е. Шарен е. Муабетов доаѓа директно од полицајци - тие ми кажале дека треба полномошно.Е сега, да дополнам - тоа го рекоа за возило што редовно го користиш.Ако комшијата ти дал крукче, тоа истото ќе им го кажеш и на полицајците, не е проблем.Се враќаме на тоа што е важно - да имаш сообраќајна и возилото да е исправно.Дали законот вели така или не - не знам.Ама замисли го следново имагинарно сценарио:- Џандарот ти вика дека треба да имаш полномошно.- Ти му се противиш и викаш дека законот вели дека не треба.Каде ќе оди работата после?Ќе ти дозволи ТИ да му кажуваш закони? )Други можни сценарија:- ти го прифаќа аргументот и почнува да копа за маани во колата.- наоѓа расипано сијаличе во гепек и ти пишува казна.Најтопло препорачувам давање 150 денари на нотар за заверка на полномоштво наместо триста други главоболки.Запомнете: не се сите полицајци добри. Има и шерифи и шерифки.
@loopz aj daj da gi procitame tie zakoni i propisi? Eden period vozev poveke tugi vozila (sopstvenost na fizicki lica) i barav po zakonive nasi dali mi e potrebno polnomosno, no nikade ne najdov takvo nesto. I policija me zapirala no nikogas polnomosno ne mi pobarale. Baska i banzai (mislam) ova go ima napisano poveke pati na forumov.Isto vaka i za snimanje so dash kamera se zboruva na forumov deka bilo kaznivo 400 evra, a nikoj nema napisano spored koj zakon bi me kaznile?! Seto go pocnaa portalive za poveke klikovi a nie ednostavno treba da mu veruvame na zborot...
Ако сменил ЛК, мора и сообраќајна. Ако мора сообраќајна, мора и таблици.Ако си сменил ЛК, треба к пасош, возачка, здравствена, во сметководство кај што работиш, ажурираш податоци во банка и секаде каде би ти побарале документи заедно со ЛК.
Дали знае некој дали можам да извадам сообраќајна на мое име без да ја регистрирам колата, колата е купена од друг град и одјавени се таблици и сообраќајна?