....
Јас имам такво членство. Недај Боже да ти затреба. Ама ако ти треба, убаво е да го имаш.
Зар со нова кола не следи и пакет за помош на пат? Или тоа што следи е само за ако има колата дефект во функционирањето, но не и на пример дупната гума? Прашувам, зашто не сум сигурен што покрива таа vw mobilitätsgarantie, те дали таква незгода покриваат.
Можеби да, можеби не. Зависи од производителот. Ама најчесто, додека колата е во гаранција доаѓаат, средуваат ако треба, или шлепаат. Плус, самите компании соработуваат со АДАЦ и да речеме ако ја искористиш таа опција и си некаде на пат, едно 90% од возилото/мајсторот/шлеп службата што ќе дојде ќе биде од АДАЦ.
Според брзо истражување тука,https://www.verivox.de/kfz-versicherung/themen/vw-mobilitaetsgarantie/#:~:text=Damit%20der%20Kunde%20nicht%20stillstehen,und%20übernimmt%20Rückführungs-%20oder%20Hotelkosten. покриваат и такви работи.
НО... за да функционира засекогаш така, мораш секогаш во официјален да ја сервисираш и поправаш, да немаш дупки во интервалите на оддржување, И ако треба да се поправа нешто што го плаќаш од џеб, немаш право на избор за сервис, делови, цени, итн.
Од една страна можеби е сигурност, од друга страна ако биде нешто ќе те бричат малку повеќе (отколку во некој друг сервис).
На крај краеви е многу подобро отколку ништо.