Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Едно нешто не ми е јасно како возач кој што првпат во живот регистрира возило. За технички треба да платам 5800 денари..... За преглед! Па тие пари да му ги дадам на мајстор, ќе ми ја напраи колата ко од фабрика. Зошто е толку висока цената?
Цитат: velestrumf на 15 Март 2017, 20:44:02 pmКаков апокалиптичен идиотизам. И со Apostille печат да не треба случајно?Убаво ми објасни човекот: И крвна група и мокрача ќе му земеш на продавачот, за сваки случај, да не ти побараат овде...
Каков апокалиптичен идиотизам. И со Apostille печат да не треба случајно?
Цитат: Simo - Carrier159 на 15 Март 2017, 20:47:20 pmЦитат: velestrumf на 15 Март 2017, 20:44:02 pmКаков апокалиптичен идиотизам. И со Apostille печат да не треба случајно?Убаво ми објасни човекот: И крвна група и мокрача ќе му земеш на продавачот, за сваки случај, да не ти побараат овде...Јас се извлеков со тоа што возилото е земено од плац во Германија и имаше печат од фирмата... Само за возила купени од физички лица важи законот
Baraj bez fransiza veke ako bide da bide rabotava
Еден совет ако може, за возило Голф Плус од 2011 година каско со франшиза од 500 еур. во Кроација ми е 10.000 денари (во ова се вклучени и стакла, без франшиза секако), па прашањето ми е дали се исплати да му пазарам каско или да го баталам ?
Замисли да си кола и да ти вградат плин