Автор Тема: Регистрација и технички преглед  (Прочитано 419777 пати)

Отсутен KiKoOoOoOoO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 113
    • Womens In Your City - Anonymous Casual Dating - No Selfie
Одг: Регистрација и технички преглед
« Одговори #690 на: 11 Март 2017, 20:28:36 pm »

Така ми кажаа во АМСМ, а еве на нивната страна

Sent from my iPhone using Tapatalk
https://SecreLocal.com - Chat With Блокирано - No Verify - Anonymous Casual Блокирано -   Where To Meet Local Блокирано

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
« Одговори #691 на: 11 Март 2017, 20:34:50 pm »
Шефе, преводот од сообраќајната/фактурата/договорот треба да ти е заверен на нотар.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #692 на: 12 Март 2017, 02:31:51 am »
Кикооооооо, ако сеуште си во дилема Веле сака да ти каже кај нас на нотар, не во Немачка или било каде во иностранство.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен KiKoOoOoOoO

• Јуниор
  • **
« Одговори #693 на: 12 Март 2017, 12:50:43 pm »
Во Немачка ми рекоа во АМСМ, јас бев и со документите ми ги вратија, а нигде не пишува, затоа го сликав... :/

https://SecreLocal.com - Chat With Блокирано - No Verify - Anonymous Casual Блокирано -   Where To Meet Local Блокирано

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5256
  • The Spartan General
« Одговори #694 на: 12 Март 2017, 13:18:48 pm »
Шпедицијата ти пиши фактура на влез во Македонија, кога дремиш на терминалот додека ти ги средат документите. Таа фактура, спроводница, илиштоидае се издава врз база на купопродажниот договор и документите на возилото. Затоа што, кога го регистрираш во Германија го регистрираш на твое име. Имињата на претходниот сопственик фигурираат само во старата сообраќајна. Новата сообраќајна која ти ја издаваат во Германија гласи на твое име и е сврзана со твоите лични податоци (ако ти си тој што ја има купено колата во Германија, и ја има донесено до Македонија).

Ако некој ја има донесено на плац, треба да си ги досредат документите тие, а не ти. Затоа, не е пожелно на купување коли од надри-дилери-џамбази со предзнак до регистрација.

Ако ја имаш купено од плац-фирма нека ти напишат фактура и пробај уште еднаш.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #695 на: 12 Март 2017, 14:02:53 pm »
Во Немачка ми рекоа во АМСМ, јас бев и со документите ми ги вратија, а нигде не пишува, затоа го сликав... :/

Да ги отераш малку у 12 мајчини...

Според тоа што го напишале на сајтот, документите кои ти се на германски (фактура, договор, сообраќајна или што и да е) треба да ги преведеш на македонски кај овластен судски преведувач и да ги завериш на нотар, во Македонија, не во Германија.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен KiKoOoOoOoO

• Јуниор
  • **
« Одговори #696 на: 12 Март 2017, 15:55:13 pm »

Да ги отераш малку у 12 мајчини...

Според тоа што го напишале на сајтот, документите кои ти се на германски (фактура, договор, сообраќајна или што и да е) треба да ги преведеш на македонски кај овластен судски преведувач и да ги завериш на нотар, во Македонија, не во Германија.

Хаха богами уште тоа остана :) Е сега, странската сообаќајна дозвола  ја имам, само треба да се преведи значи...Фактурата за купено возило или купопродажниот договор вели треба да е преведено од овластен судски преведувач и заверен на нотар...Што по некоја логика би значело дека овие два документи да си ги преведам овде и да ги заверам на нотар и тоа е тоа...Не можи во Германија судски преведувач на македонски да барам и таму да се завери на нотар... Хомологација имам, царинска декларација за платени царински давачки имам

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #697 на: 14 Март 2017, 10:25:15 am »
ДАли полисите за осигурување од авто одговорност се покачени од лани (2016) ???

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9577
« Одговори #698 на: 14 Март 2017, 21:21:43 pm »
На толку сообраќајки можно е

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7379
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #699 на: 15 Март 2017, 19:48:16 pm »
Не се покачени

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45138
  • Il Moderatore
« Одговори #700 на: 15 Март 2017, 20:34:32 pm »
Дечки, дали некој е запознаен со наводно новиот закон од 8ми март па наваму? Ако сте увезле возило на пример купено од човек од Германија, не можите да го регистрирате кај нас без купопродажниот договор да бил заверен на нотар во Германија.Што значи сите возила кои дремат по плацеви нема да можат да се регистрираат..Од АМСМ ми рекоа ние без проблем ќе го поминиме ние овде возилото, ама во внатрешни ќе ти бараат договорот да ти е заверен во Германија на нотар....

За жал, денес ми го потврдија ова во ПСС, дека нашава држава тотално се мрднала и дека треба купопродажниот договор да е заверен во странство на нотар.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #701 на: 15 Март 2017, 20:44:02 pm »
Каков апокалиптичен идиотизам. И со Apostille печат да не треба случајно?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45138
  • Il Moderatore
« Одговори #702 на: 15 Март 2017, 20:47:20 pm »
Каков апокалиптичен идиотизам. И со Apostille печат да не треба случајно?
Убаво ми објасни човекот: И крвна група и мокрача ќе му земеш на продавачот, за сваки случај, да не ти побараат овде...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 416
« Одговори #703 на: 15 Март 2017, 21:13:45 pm »
Едно нешто не ми е јасно како возач кој што првпат во живот регистрира возило. За технички треба да платам 5800 денари..... За преглед! Па тие пари да му ги дадам на мајстор, ќе ми ја напраи колата ко од фабрика. Зошто е толку висока цената?

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #704 на: 15 Март 2017, 21:23:03 pm »
Дечки, дали некој е запознаен со наводно новиот закон од 8ми март па наваму? Ако сте увезле возило на пример купено од човек од Германија, не можите да го регистрирате кај нас без купопродажниот договор да бил заверен на нотар во Германија.Што значи сите возила кои дремат по плацеви нема да можат да се регистрираат..Од АМСМ ми рекоа ние без проблем ќе го поминиме ние овде возилото, ама во внатрешни ќе ти бараат договорот да ти е заверен во Германија на нотар....
За жал, денес ми го потврдија ова во ПСС, дека нашава држава тотално се мрднала и дека треба купопродажниот договор да е заверен во странство на нотар.

Тоа е тоа, зашто да биде просто кога може да биде сложено.
Brains are awesome. I wish everybody had one.