Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 120020 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #300 на: 30 Септември 2015, 09:27:32 am »
А бе сеа со „новиов“ закон за безбедност во сообраќај, освен лимитот од 50км/ч за Скопје и новите казни (и новиот начин на казнување) има некоја промена или све исто? Порано беше шофер напред путници позади, сеа по ново путници позади шофер напред?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #301 на: 30 Септември 2015, 10:22:40 am »
Сеа со новиот закон за лимит од 50км/ч ќе се опрај работава и се ќе биде розево и нема да има жртви. Мрш бе, така се средувал сообраќај, стави 50км/ч и готово... како да не. :) Глупости.  Луѓе газеа тие со 60 што возеа нели, а не тие што прелетуваат со 120 на црвено, ама нема везе. :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #302 на: 30 Септември 2015, 10:26:43 am »

Абе што не кажувате вакви работи со радиата локални. Пред некој ден си платив како попче 150 евра казна за пречекорена брзина. Дозволено беше 70 мене ме сликнаа со 103км/х.
Во последнава година три пати ме сликнаа на радар.

Првите два пати во зона од 50км/х ме фатија со 53 и 56 км/х и си платив по 15 евра. Ама ова последново ме сотре. Мислам дека општина Ахен ќе ми дадат тефтер и пенкало за нова година јер редовен клиент сум кај нив.

Пушти си 100,5 Das Hitradio кога си во Ахен или околината. Не сум сликан досега благодарение на него. Плус, даваат информации каде има гужва (улици, булевари), на кои автопати наоколу има сообраќајки, или слични работи.

Можеш и Antenne.de да слушаш. Ем програмата им е океј, ем инфо за сообраќај на секои 30 минути.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #303 на: 30 Септември 2015, 10:29:53 am »
Сеа со новиот закон за лимит од 50км/ч ќе се опрај работава и се ќе биде розево и нема да има жртви. Мрш бе, така се средувал сообраќај, стави 50км/ч и готово... како да не. :) Глупости.  Луѓе газеа тие со 60 што возеа нели, а не тие што прелетуваат со 120 на црвено, ама нема везе. :)
Кога знам дека ќе ме репнат 400 ако возам 100-че на партизанска, ноџето само ќе ми се враќа назад од гаста коа ќе дојдам на 70.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #304 на: 30 Септември 2015, 10:35:57 am »
А до сега комотно возеше 90 или 100че дека беше само 300 евра казната?
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #305 на: 30 Септември 2015, 11:16:47 am »
А до сега комотно возеше 90 или 100че дека беше само 300 евра казната?

100 евра разлика... едно копче од неговата тастатура ;D :D

Сеа со новиот закон за лимит од 50км/ч ќе се опрај работава и се ќе биде розево и нема да има жртви. Мрш бе, така се средувал сообраќај, стави 50км/ч и готово... како да не. :) Глупости.  Луѓе газеа тие со 60 што возеа нели, а не тие што прелетуваат со 120 на црвено, ама нема везе. :)
Кога знам дека ќе ме репнат 400 ако возам 100-че на партизанска, ноџето само ќе ми се враќа назад од гаста коа ќе дојдам на 70.

Ти знаеш, ние знаеме. Ама мангупите не знаат, мислиш некој ќе ги спречи мангите да не поминуваат на црвевено или да возат 80-100 ? :)
Тие таквите им се смеат на полицајците додека овие им ја пишуваат казната. :)  Ама битно нема да се вози 60, ќе се вози 50 и се ќе биде розево нели.  Г л у п о с т и.

Друго, колку време ќе успеат да држат ваква ситуација ? Со сообраќајни контроли и  радари ? Недела, две ?? После се по старо. :)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #306 на: 30 Септември 2015, 11:29:06 am »
Битно е да важи за сите законот, а не 60-50. И така тие со 60 не беа тие шо убиваа
Глупост тешка

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #307 на: 30 Септември 2015, 11:36:43 am »
Се нaдевaм декa кoнтрoлите ќе им дoквaкaaт и нa вoзaчите штo грубo кршaт зaкoн, кaкo сечење две три ленти зa дa не чекaле, пикaње вo лентa oд лентa непрoписнo, влегувaње нa крстoсницa нa длaбoкo жoлтo и слични секoјдневни глупoсти.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #308 на: 30 Септември 2015, 11:55:37 am »
Ама со то контролите лошо е што мене или тебе кој немаме пријател да ни ја скини казната ќе си платиме ко попчиња, па до утре докажувај се дека не си крив. Тие што поминуваат на црвено јас сметам дека прават обид за убиство па ретко кога ги казнуваат. Некни еден со спарк си помина на црвено (добро тој обид и за самоубиство си направи) а од спротивниот правец имаше полиција и се напрај дека не го забележа. Јас муабет правев на телефон додека стоев на семафор и ме пиша одма после семафорите(не во истиот ден со спаркот :) ). Лошото е што не важат законите подеднакво за сите.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #309 на: 30 Септември 2015, 12:08:15 pm »
Ако не направиш ништо грешно нема зошто некој да ти “кине„ казни.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #310 на: 30 Септември 2015, 12:13:41 pm »
Не те застанале или не ти се заинатиле да ти пишат казна. Класниот имаше пишано дека сега пред некое време сакале да му пишат за поминување на црвено па одвај се докажал. Некој ќе го фати страв или нема да оди до крај и ќе му стегнат казна ни крив ни должен. На зет ми му пишаа казна за црвено а поминал скрос на зелено, уште неколку секунди имало. Значи не бил ни на жолто туку чисто зелено. И како ќе се докажиш ако реши  да ти пиши казна? Немоќен си верувај ако џандарот не сака да попушти.

ЕДИТ: исто на другар му пишаа казна оти некој двајца се тркале со колите низ град и овај му направил простор за да не го чукнат оти брзо возеле. И полицијава застанала еден од нив(другиот не успеале да го застанат демек) и другаров и му пишале казна на двајцата. Другаров ни крив ни должен, се докажувал ама џабе.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #311 на: 30 Септември 2015, 12:30:55 pm »
Секој трет ден ме сопираат.

Присутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #312 на: 30 Септември 2015, 12:33:58 pm »
Ако не направиш ништо грешно нема зошто некој да ти “кине„ казни.

Ај ај, извади ги и ти розевите наочари. ;D :D

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #313 на: 30 Септември 2015, 12:41:04 pm »
Стигна месечната претплата. 45е за 74 во град. Уште е 60дозволено. Ме репнаа пред имес.

Ми вика те мерев на 60 и коа дојде до мене забрза... Мамето нивно

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #314 на: 30 Септември 2015, 12:49:57 pm »
Паушали се тоа.