Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 115383 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
Денес каква брука јеботе, идам јас накај читална у трговски и се погледнувам јакната лом кучето што ми рипна лом ме направило... идам така умислен во верото да си зеам влажни мамрамчиња и ред бул пошто се спремав да учам и идам дирекно кај марамчињата одбирљм некои поефтини и цепљм накљј ред булот и дод3ка идам натаму не свесно сум ги стаил у џеб... идам на каса само редбулот у рака а марамиците во џеб а не ми ни текна плаќам тоа и тргам да излегувам и ете  еден дечко од позади за рамо ме фаќа а само што се свртев  ми текна ама тоа е јебига, ми вика вади што имаш од џебови и ме внесе во канцеларија и ми вика сеа десеткратно ќе си платиш :D Носи цената 19 денари и оп 190 Си платив фино лепо ама немав точно имав само 160 денари и ми вика вреди ли да се брукаш за 19 денари да крадеш ;D фати ми ја ископира личната карта и тоа е тоа излеа ќе ме пријавува у полицијата :) Коа размислувам за дешавкава си се смеам на глас  ;D

Требало да му дадеш 19 денари и еден бокс за праење фраер.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #1 на: 26 Јануари 2014, 18:29:44 pm »
Каква ситуација...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34068
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2 на: 26 Јануари 2014, 18:30:51 pm »
Сумњив си Прчковски, сумњив.

Али бог да чува, на секого може да му се деси, требало да те пуштат.

Иначе, сега можеш комотно со адвокат да им отидеш и да ги тужиш, нема никакво право да ти прави копија од лична карта.

Така е освен во присутство на полиција.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
« Одговори #3 на: 26 Јануари 2014, 18:34:02 pm »
Не би требало да те пријави одпосле,требал одма да викне полиција.крив си бил,ако пројдеш со 190 денари само супер си

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #4 на: 26 Јануари 2014, 18:36:26 pm »
Шо не си му кажал дека е кражба од небрежност? Кажи му дека си ретардиран, ама онака машки ретардиран и дека си штитеник на Владата на РМ и Собрание на истото. Кажи дека се тоа Заев ти направил и дека си на советувања кај Латас.

Мора да те пушти, може и пакетче ќе ти дал ;D

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
« Одговори #5 на: 26 Јануари 2014, 18:38:44 pm »
Сумњив си Прчковски, сумњив.

Али бог да чува, на секого може да му се деси, требало да те пуштат.

Иначе, сега можеш комотно со адвокат да им отидеш и да ги тужиш, нема никакво право да ти прави копија од лична карта.

Така е освен во присутство на полиција.

Според закон, ни пред полиција не смее да ти направи копија од лична карта, ниту пак по некој основ да ти ја задржи личната карта. Има точно пропишани услови кога (и кој) смее да се прави копија, и што сè треба да има напишано на копијата (у кратки црти, треба на копијата да биде напишано за што ќе се користи). Казната е до 2000 евра.

Прчковски, слободно прошетај се до продавница утре, земи го Томе или некој од адвокатите како поддршка. Извини се за грешката, објасни ја ситуацијата. Закани им се со тужба, да видиш како ќе цвикнат одма.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
« Одговори #6 на: 26 Јануари 2014, 18:59:30 pm »
Денес каква брука јеботе, идам јас накај читална у трговски и се погледнувам јакната лом кучето што ми рипна лом ме направило... идам така умислен во верото да си зеам влажни мамрамчиња и ред бул пошто се спремав да учам и идам дирекно кај марамчињата одбирљм некои поефтини и цепљм накљј ред булот и дод3ка идам натаму не свесно сум ги стаил у џеб... идам на каса само редбулот у рака а марамиците во џеб а не ми ни текна плаќам тоа и тргам да излегувам и ете  еден дечко од позади за рамо ме фаќа а само што се свртев  ми текна ама тоа е јебига, ми вика вади што имаш од џебови и ме внесе во канцеларија и ми вика сеа десеткратно ќе си платиш :D Носи цената 19 денари и оп 190 Си платив фино лепо ама немав точно имав само 160 денари и ми вика вреди ли да се брукаш за 19 денари да крадеш ;D фати ми ја ископира личната карта и тоа е тоа излеа ќе ме пријавува у полицијата :) Коа размислувам за дешавкава си се смеам на глас  ;D

Си ставив пакет вода на бензинска на Макпетрол, и на пола пат накај дома, ми текна дека не ја платив.
Навика од Авганистан, каде пакети вода ни беа бесплатни.
Бруки бе.
4 000 денари резервоар, "украдов" 200 денари ВОДА.
Одма назад, па извинувања, извинувања, црвенеење ...
Смешки.
Среќа тој едниот го знам од видување, па не викнале полиција.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #7 на: 26 Јануари 2014, 19:15:58 pm »
Мислам дека сум кажувал за случкава ама ај пак:

Со Спаркот доаѓам на бензинската на Макпетрол на Партизанска кај педагошка да ставам бензин. Беше крај на месец па при крај со пари и си викам ај нема да го танкам цел резервоат накај 2200 денари ќе го танкам за 1000-ка па за недела две ќе го наполнам кога ќе имам пари. Доаѓам таму и на пумпаџијата му викам пуни го цел, како што вообичаено правам заборавајќи на планот што го правев додека одев натаму. И он го полни цел, мислам дека 2300 денари излезе. Одам да платам внатре со картица и гледа гужва па во меѓувреме гледав таму некои адитиви-глупости ова она и ми излета паметот некаде, а бев многу изморен од работа.
Одам на каса и викам 1000-ка 95-ка како што си правев план. Си ја зема госпожата картицата, си наплатува 1000-ка си влегувам во кола и си одам. И ич неми текнува што сум направил.
Се враќам дома и после неколку часа ѕвони баба ми на телефон и ми вика абе те бараа од некоја бензинска на Макпетрол, нешто си заборавил оди да си го земеш. И викам ај добро, ќе отидам. А они ѕвонеле во полиција, ја виделе регистрацијата на снимката од камера и овие им кажале дека е регистрирана на мое име. Арно ама и дедо ми има исто име и презиме како моето па ѕвонеле кај него. Се мислам што сум заборавил ама не ми текнува, не вадев ништо од кола. Ај сепак се решавам да отидам. Влегувам во кола, давам контакт гледам стрелката за гориво на максимум, ја погленувам фискалната сметка (ја имав оставено на совозачко седиште) и ми текнува дека ставив бензин за 2300 а платив само 1000-ка.

Си викам јебига, ќе одам ќе се извина и ќе си платам. Доаѓам таму и ете ти еден копиљ од тие пимпаџиите почнува да се дере на цел глас евего - еве го крадецот!!!
Ќути бе ненормален што се дереш будало една. Влагам внатре и сите ме гледаат ко да ќе ме бесат. Им објаснувам вака и вака се случи, добро што сте се јавиле. Едниот ми мрлчи таму дека сум бил крадец. Кога му се пуштив дека може да заработи приватна тужба за навреда и клевета и дека може и Макпетрол да заработи тужба што зема кеш пари пумпаџијата а не дава фискална сметка и сите останати срања што ги прават, си ги наведнаа фаците и се заќутеа. Им викам следниот пат ако ова се случи нема да се вратам да платам туку ќе дојдам со полоција и инспекција, зошто нивна вина е што ти ставаат гориво а не ти бараат веднаш пари туку треба да влегуваш внатре, втор пат да чекаш ред и сам да си соопштиш колку пари треба да платиш.

Од таа случка гледам сега кога ставаат сите бензин, пумпаџиите одат лично кај касиерката и кажуваат на кој број на пумпа колку гориво наточиле.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10409
« Одговори #8 на: 26 Јануари 2014, 21:30:09 pm »
e po koj osnov da platis 190 denari? aj fiskalna neka ti dade za tie 190.. shto e voa nekoj kjotegar ke stavat security i odma se kurci nekoi zakoni negovi si gi sporoveduva posto cela kompanija stoi zad nego.. abe ajde.. Inace mi se ima desavano na karica na makpetrol da kucnat 2000 denari a si imal 1500 i shto sega treba da gi zapalam...ne odam poveke tamo i resen problem.. dodusa na drugata stanica se pokorektni.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #9 на: 26 Јануари 2014, 21:32:54 pm »
Таму кај што пишува, си пишува дека украдената роба се наплаќа x10.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #10 на: 26 Јануари 2014, 21:42:16 pm »
Во право е Бицикле, за тие пари што ќе им ги платам, сакам сметкопотврда, и тоа сметкопотврда признаена со закон дека тие пари ќе бидат оданочени. Нека го дрви обезбедувањето колку сака, и 20 пати нека ми ги наплати марамиците, ама нека дае потврда дека толку сум платил.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5518
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #11 на: 26 Јануари 2014, 21:46:23 pm »
Nie pa tie sto zaboravaat da platat najveke gi sakame.
Ke si zemaat nekoe saatce, bizuterija pa nekogas i nekoe dijamantce.
I posle na kamera op se se gleda, pa sto e najtragicno na sred more se, kade na mamicata ke begaat.

Pa posle da vidis kako si doagaat kako popcinja i si plakaat koga ke im dojdat celo obezbeduvanje od brod.

Ima i takvi sto se bunat, i koga ke im reces deka ke gi prijavis na CBP da vidis kako vadat kreditnite kartici.

Najjak moment bese edno semejstvo od Penthouse sa koj sto platile 10k+, abe bruka, ukradoa roba od $1200.
Ne deka nemaat pari, ali jebiga dali im bese do adrenalin ili bolest koj gi znae, ali cela familija, roditeli 40+ a decata tinejdzeri, i se gleda deka se bogati, ali dzabe koga bruka ispadna.
Sledniot den bese port, pa si gi spakuvaa kuferite i ajt doma, kruzot platen a isteraa samo 2 dena.

Taka im pravat, ne gi prijavuvaat na vlastite zasto ima premnogu rabota, ali im ja naplakame robata i sledniot port gi isfrlaat kako kucinja na ulica.

Ali ima i takvi kako Prc sto navistina zaboravaat da platat pa si se vrakaat so izvinuvanje i vo toj slucaj nikomu nisto.
I toj od prodavnicata pa za 19 denari kopija od licna karta da bara e bruka ziva, zar ako sakal Prc da krade ke ukradel vlazni maramici?????
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #12 на: 26 Јануари 2014, 23:32:38 pm »
Наравоучение? Исфрли тоа џукелата од дома и ќе немаш проблеми во Веро на каса.

Simple as that :)

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3463
« Одговори #13 на: 27 Јануари 2014, 00:32:08 am »
И јас мислам дека тие пари шо им ги дадов си купија доручек со нив... За парите што им ги дадов не добив никаков лист и плус марамчињата останаа таму бидејќи немав точно 190 ден. Помислив да не му ја давам личната карта нонбев малце уплашен и збунет плус тој се однесуваше насилнички и ја дадов.
Зеро фала на совтите но не сакам да се замарам накнадно иако си во право. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #14 на: 27 Јануари 2014, 00:33:01 am »
Мислам дека сум кажувал за случкава ама ај пак:

Со Спаркот доаѓам на бензинската на Макпетрол на Партизанска кај педагошка да ставам бензин. Беше крај на месец па при крај со пари и си викам ај нема да го танкам цел резервоат накај 2200 денари ќе го танкам за 1000-ка па за недела две ќе го наполнам кога ќе имам пари. Доаѓам таму и на пумпаџијата му викам пуни го цел, како што вообичаено правам заборавајќи на планот што го правев додека одев натаму. И он го полни цел, мислам дека 2300 денари излезе. Одам да платам внатре со картица и гледа гужва па во меѓувреме гледав таму некои адитиви-глупости ова она и ми излета паметот некаде, а бев многу изморен од работа.
Одам на каса и викам 1000-ка 95-ка како што си правев план. Си ја зема госпожата картицата, си наплатува 1000-ка си влегувам во кола и си одам. И ич неми текнува што сум направил.
Се враќам дома и после неколку часа ѕвони баба ми на телефон и ми вика абе те бараа од некоја бензинска на Макпетрол, нешто си заборавил оди да си го земеш. И викам ај добро, ќе отидам. А они ѕвонеле во полиција, ја виделе регистрацијата на снимката од камера и овие им кажале дека е регистрирана на мое име. Арно ама и дедо ми има исто име и презиме како моето па ѕвонеле кај него. Се мислам што сум заборавил ама не ми текнува, не вадев ништо од кола. Ај сепак се решавам да отидам. Влегувам во кола, давам контакт гледам стрелката за гориво на максимум, ја погленувам фискалната сметка (ја имав оставено на совозачко седиште) и ми текнува дека ставив бензин за 2300 а платив само 1000-ка.

Си викам јебига, ќе одам ќе се извина и ќе си платам. Доаѓам таму и ете ти еден копиљ од тие пимпаџиите почнува да се дере на цел глас евего - еве го крадецот!!!
Ќути бе ненормален што се дереш будало една. Влагам внатре и сите ме гледаат ко да ќе ме бесат. Им објаснувам вака и вака се случи, добро што сте се јавиле. Едниот ми мрлчи таму дека сум бил крадец. Кога му се пуштив дека може да заработи приватна тужба за навреда и клевета и дека може и Макпетрол да заработи тужба што зема кеш пари пумпаџијата а не дава фискална сметка и сите останати срања што ги прават, си ги наведнаа фаците и се заќутеа. Им викам следниот пат ако ова се случи нема да се вратам да платам туку ќе дојдам со полоција и инспекција, зошто нивна вина е што ти ставаат гориво а не ти бараат веднаш пари туку треба да влегуваш внатре, втор пат да чекаш ред и сам да си соопштиш колку пари треба да платиш.

Од таа случка гледам сега кога ставаат сите бензин, пумпаџиите одат лично кај касиерката и кажуваат на кој број на пумпа колку гориво наточиле.

:D ;D :D