Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 120022 пати)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #285 на: 29 Септември 2015, 18:50:39 pm »
ми се допаѓа што во Германија стрикно се знае колку ти е одземена возачката .... пример за пречекорување од 31-40 добиваш 1 месец суспензија. А тука вика од 3-12 во зависност на која нога станал судијата од сабајле

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #286 на: 29 Септември 2015, 19:09:48 pm »
Нормално. Конкретен народ се Германците.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #287 на: 29 Септември 2015, 21:36:35 pm »
Многу глуп закон, дури не ми се верува што багра седи во законодавниот дом (позиција/опозиција). Чоече ние на форум сме ко Западна Европа, недостижни за сељачааната таму..

Никогаш после вакви дешавки не се носи едностран закон, МОРА да се вклучат сите учесници во сообраќајот. Лани летото ко што пишав излагајќи од Веро К.Вода пред да се убацам на главна гледав лево дали иде кола, немаше тргнав и ОП бициклиста на хауба, коњот возеше у обратна насока ..

Доколку го утепав ќе бев окарактеризиран како несовесен возач, тркач, вози брзо, клошар..

Значи кога веќе интервенираа во максималната дозволена брзина во град, мораше да се интервенира и во културата на пешаците, бициклистите посебно моторџиите ..

Не да не заслужуваат плата, треба да се казнат сите пратеници.. Кој ли им даде диплома чоече, кој професор е тој што дал прелазна на факс на вакви морони ..

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #288 на: 29 Септември 2015, 21:42:54 pm »
Точно така Куоре, како ќе дигнев на хауба еден вампир на млади 100тина години, културно во контра смер на Волгоградска. Оп, пак крив.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3042
Одг:
« Одговори #289 на: 29 Септември 2015, 21:45:00 pm »
Денес сабајле конечно 3 цајкани кај Зелено. Еден човек не пројде додека чекав на семафорите.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #290 на: 29 Септември 2015, 22:04:43 pm »
Кај зелено треба во цивилка да седат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #291 на: 29 Септември 2015, 22:06:21 pm »
На партизанска стопираа во 13ч денес кај буњаковец, во правец кон влае.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #292 на: 29 Септември 2015, 22:13:59 pm »
Кај зелено треба во цивилка да седат.
Само они нека седат постојано. Не треба во цивилка. Битно ми е да не поминуваат ко` гнуа по улица. Не ми е битно да бидат репани по џеб.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
« Одговори #293 на: 29 Септември 2015, 22:55:34 pm »
На сабајле кај 9 саат седат кај поштата према мостот со лавојте, вчера ги видов само, а денеска ме допреја. Застанав на автобуската постојка 10 метри пред нив да ја спуштим лепша половина, и само што појдов ме застанаа. Среќа полицаецот беше расположен и на добра волја ми кажа да знаем за друг пут дека со 200 евра се казнуе застанување на автобуска постојка се поздравивме и ме пушти. :)
« Последно менување: 29 Септември 2015, 23:13:50 pm MarkoS »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #294 на: 30 Септември 2015, 00:19:34 am »
Веќе редовно (трета или четврта вечер по ред) стојат на Партизанска после мост Обединети Нации во насока на Ѓорче. Не се гледаат преку мостот, луѓе се улетуваат. Плус, на почетокот на мостот има нова одлична дупка. ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #295 на: 30 Септември 2015, 00:23:04 am »
и во лисиче-аеродром по бул. србија, више редовно си седат после лукоил бензинската, во правец кон усје... со радар...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3280
« Одговори #296 на: 30 Септември 2015, 07:36:25 am »

Само што во германија на релација од ѓорче до аеродром ќе те иштракаат едно 15-20 пати ако си "крузаш" со 60-70 за разлика од тука што не те ни стопира за толку малку. И казните се поголеми од тука пошто кај нас по ново најголемата е 200 евра за над 50 од дозволеното.
Ќе си пуштиш локално радио, на секој пола час има информации каде се мобилните камери. Стационарните ќе ги научиш на еден или друг начин.   :D

Абе што не кажувате вакви работи со радиата локални. Пред некој ден си платив како попче 150 евра казна за пречекорена брзина. Дозволено беше 70 мене ме сликнаа со 103км/х.
Во последнава година три пати ме сликнаа на радар.

Првите два пати во зона од 50км/х ме фатија со 53 и 56 км/х и си платив по 15 евра. Ама ова последново ме сотре. Мислам дека општина Ахен ќе ми дадат тефтер и пенкало за нова година јер редовен клиент сум кај нив.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
« Одговори #297 на: 30 Септември 2015, 07:42:21 am »

Абе што не кажувате вакви работи со радиата локални. Пред некој ден си платив како попче 150 евра казна за пречекорена брзина. Дозволено беше 70 мене ме сликнаа со 103км/х.

Првите два пати во зона од 50км/х ме фатија со 53 и 56 км/х и си платив по 15 евра. Ама ова последново ме сотре. Мислам дека општина Ахен ќе ми дадат тефтер и пенкало за нова година јер редовен клиент сум кај нив.

Пушти си 100,5 Das Hitradio кога си во Ахен или околината. Не сум сликан досега благодарение на него. Плус, даваат информации каде има гужва (улици, булевари), на кои автопати наоколу има сообраќајки, или слични работи.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #298 на: 30 Септември 2015, 09:06:02 am »
Него што да праиме за фраерериве?
..нема смисла, дајте да се организираме.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #299 на: 30 Септември 2015, 09:16:08 am »

Само што во германија на релација од ѓорче до аеродром ќе те иштракаат едно 15-20 пати ако си "крузаш" со 60-70 за разлика од тука што не те ни стопира за толку малку. И казните се поголеми од тука пошто кај нас по ново најголемата е 200 евра за над 50 од дозволеното.
Ќе си пуштиш локално радио, на секој пола час има информации каде се мобилните камери. Стационарните ќе ги научиш на еден или друг начин.   :D

Јас затоа низ Ерланген си одам или пешки или се возам со автобус :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.