Автор Тема: Моделите на ХОНДА и нивните поединечни маани  (Прочитано 32752 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Моделите на ХОНДА и нивните поединечни маани
« Одговори #120 на: 15 Јануари 2014, 09:56:01 am »
Жал ми е за искуствата на брат ти со Рено но тој е еден. Очигледно сервисот му  правел сечено. Ама кога имаш пари и не чувствуваш.
Не може на брат ти да не се погоди колата а на сите таксисти кои возат на црвена нафта и поминуваат по милиончиња со рено меган да им се погоди.
Стварно нешто смрди тука.

И јас тоа го помислив.. Ок. :) Ете он бил баксуз.. Ама со четири коли по ред баксуз? :) А со Кашкаи -то никаков проблем. Му се погодило , ете со него среќа :)

И аман со тие прикаските дека црвена нафта може да се вози на common rail мотори. Освен тебе, не познавам апсолутно никого што му е битно дали возилото што би го купил му вози на прегорен зејтин од фритеза или црвена нафта.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #121 на: 15 Јануари 2014, 09:58:09 am »
Banzai..kolku ti trosese stariot 2.4 Akord gradska?

Другар ми има Акорд 2.4 Type S, живее во центар, кратки релации. Му троши 12 л/100.

Отворено му троши 8л/100

Дарко

На мој познат таков Акорд на плин му троши градска 16 а отворено 12 до 13. Бензин 1 литар помалце. Човекот е преку 50 години и не е шалабајзер.

Можда не го вози доволно спортски? :)

Можда не му е подесен плинот како треба? (не сум ни сигурен дали овој мотор е воопшто погоден за плин).

Кажи ни колку му троши бензин , ко што е предвидено фабрички.. Плин колку троши не ме интересира, пошто има и други можности за качена потрошувачка (неправилно инсталиран плински уред, не добро подесен, и прашање дали моторов трпи воопшто плин)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #122 на: 15 Јануари 2014, 10:13:22 am »
Жал ми е за искуствата на брат ти со Рено но тој е еден. Очигледно сервисот му  правел сечено. Ама кога имаш пари и не чувствуваш.
Не може на брат ти да не се погоди колата а на сите таксисти кои возат на црвена нафта и поминуваат по милиончиња со рено меган да им се погоди.

И еве ја зафрканцијата (некои викаат дека писмово е стварно), што беше објавено во Хрватски Ауто клуб, за тоа како некој незадоволен пишал писмо директно до Рено во Франција:

http://www.biganimal.net/renault-servis

Или ај да го исцитирам

"Dear Mr. Ilic D.

We have received and analyzed your complain letter regarding the "mushice" issue on Renault Megane cars.

Unfortunately, we were unable to find this term (mushice) in our databases and we kindly ask you to send to us more detailed specification about.
Also, please be so kind to translate in English the following expressions: "Nataknem vas na kurac i vas i vase govno od auta", "Jebem li vam majku vasu klosarsku" and "poserem vam se na vas servis reno".

Sincerely yours,

Michel Mouton
Customer Service Representative
414 Avenue Miramax, DC668, Douai, France"

Да се разбереме, сегашниов Меган ми е убав, Сеник ми има поента и си е класа по себе, Клиото исто ми се допаѓа. Веројатно и проблемите со електроника ги имаат надминато, ама сепак по сигурна варијанта ми е Хонда.

Инаку да продолжиме само за Honda и нејзините маани. Ако сакате да направиме нова тема, Рено против Хонда, ама мислам дека таквите теми воопшто не се контруктивни. Фалат повеќе теми за мааните на марките и нивните модели, и објективни постови од луѓе што ги имаат. Муабетот "МОЈАТА МАРКА И КОЛА Е НАЈБОЉА воопшто не конструктивен"

Дарко

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29668
    • CARclub.mk
« Одговори #123 на: 15 Јануари 2014, 10:14:24 am »
Honda. Не Renault. Honda.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #124 на: 15 Јануари 2014, 10:17:00 am »
Darko..nemoj vaka za Reno.
Sega odma nikola ke ti go iskopira mojot mega post vo 1000 boi za CRV..
I tamu imase dosta socni citati ako se sekavam..

Baska on topic ke ostane.  ;D

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #125 на: 15 Јануари 2014, 10:18:43 am »
Darko..nemoj vaka za Reno.
Sega odma nikola ke ti go iskopira mojot mega post vo 1000 boi za CRV..
I tamu se ima dosta socni citati ako se sekavam..

Baska on topic ke ostane.  ;D

Тоа се бара. Ако некој знае за маана на некој модел на Хонда, нека ја пише.. За тоа е темава :)

Ако и ти знаеш такви, те молам сподели ги со нас во темава.. Биди конструктивен другар и помогни темава да се развие во барем 30 страни ко за Опел Адам :)

Дарко

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3464
« Одговори #126 на: 15 Јануари 2014, 10:22:10 am »
Јас го имам тој Меганот со газот само што е Седан и тоа ТУРСКИ дам бетер! Колата е 2006та купена 10 јануари 2007ма. Досега има пројдено 105 000 км. За овие 105 000 км досега нема никакви проблеми со електроника, дизни, турбо и што ти ја знам. Единствен поголем дефект беше тоа што цркна клима компресорот. Колата работи и оди перфектно добро, пази ТУРСКИ е!  Ова со турски намерно го потенцирам зошто тука некој нонстоп го спомнуваат со цел да укажат турско гомно.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Одг: Re: Моделите на ХОНДА и нивните поединечни маани
« Одговори #127 на: 15 Јануари 2014, 11:29:05 am »
Ne ocekuvav bas Krell da ja upropasti temata za Honda so gomnoto od kola Reno.
Ete uste edna dobra tema otide u veter.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #128 на: 15 Јануари 2014, 11:43:49 am »
Akord 2.0 13 vo grad so 8,
Akord 2.4 automatik 16 vo grad so 8.
Akord 2.0 LPG 14 vo grad so 8.
A ako zivees malce ne u centar, 2.0 9-10 vo grad.
:)

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #129 на: 15 Јануари 2014, 11:51:04 am »
Ne ocekuvav bas Krell da ja upropasti temata za Honda so gomnoto od kola Reno.
Ete uste edna dobra tema otide u veter.

Бушав, твојот модел на Меган ми е една од поубавите коли во таа класа. Веројатно и проблемите што ги имаше брат ми се веќе одстранети.

А за жал во право си. Не успеав да се воздржам на off topic -от на Никола со Рено. Ама сериозно, нема поента од розевите очила за марките што ги возиме..
Ти и Прчот ми личите доста разумни и рационални. Ај направете тема за Рено и нивните маани, и пишете ги најискрено вашите забелешки за моделите што ги возите.

Може?

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #130 на: 15 Јануари 2014, 11:54:44 am »
Akord 2.0 13 vo grad so 8,
Akord 2.4 automatik 16 vo grad so 8.
Akord 2.0 LPG 14 vo grad so 8.
A ako zivees malce ne u centar, 2.0 9-10 vo grad.
:)

Која верзија на акорди се ова? Актуелнава или?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54988
  • Махер
« Одговори #131 на: 15 Јануари 2014, 11:55:41 am »
Само тој LPG е актуелната.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #132 на: 15 Јануари 2014, 12:02:16 pm »
Само тој LPG е актуелната.

Не знам за Акорд аутоматик, меѓутоа Аутоматик менувачот во ЦРВ е тотално срање. Ако сакаш да замрзиш Honda вози таква верзија

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #133 на: 15 Јануари 2014, 12:09:27 pm »
Жал ми е за искуствата на брат ти со Рено но тој е еден. Очигледно сервисот му  правел сечено. Ама кога имаш пари и не чувствуваш.

И јас тоа го помислив.. Ок. :) Ете он бил баксуз.. Ама со четири коли по ред баксуз? :) А со Кашкаи -то никаков проблем. Му се погодило , ете со него среќа :)

И аман со тие прикаските дека црвена нафта може да се вози на common rail мотори. Освен тебе, не познавам апсолутно никого што му е битно дали возилото што би го купил му вози на прегорен зејтин од фритеза или црвена нафта.

Даре зборејќи за квалитетот на Рено дизел поткрепувам со факти од таксистите кои колите скоро 99% ги возат на црвена нафта или алхемија.
Хондата има и одличен дизељ ама за жал кога ќе купиш дизељ Хонда иди продај ја. Тие што имаат пари нема ни да ја погледнат.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #134 на: 15 Јануари 2014, 12:14:15 pm »
Дарко,3 години сум на форумов и уште пред некое време си ветив на самиот себе дека ниту на овој форум ниту на било кој друг,ниту на познаници и пријатели нема да спомнам ниту добар ниту лош збор за Рено.

Кога кажувам дека за 7-8 години сум имал 6 рено возила,2 купени нови и притоа сум немал никакви сериозни проблеми,луѓето ме гледаат чудно и верувам дека мислат дека ги лажам,бидејки несакам да изгледам така во очите на другите се повлекувам од било каков коментар или дискусија околу Рено.

Многу пати,вклучувајки и на форумов се чуствувам како ретардиран човек кои си ги фрла парите во ветер кога купувам Рено и притоа не сум излезен од сервис.

Значи јас нема да бидам тој што ќе отвори тема за Рено,а и доколку се отвори таква тема нема да бидам тој што ќе го брани или напаѓа Рено,знам дека ова не е добро,дека треба да се дискутира подеднакво за сите брендови без разлика на нивните мани ама јас немам намера,нерви,сила на некој да објаснувам што е добро а што не.

Јас сум задоволен од брендот веќе неколку години и мислам дека секој разумен човек ако не е задоволен од нешто ќе го смени,не сум од тие фанатици кон одреден бренд иако можеби така изгледа.Не сум скептик ама баш за ниеден бренд и подеднакво ги ценам сите,посебно јапонците бидејќи сум поседувал јапонско возило и моментално имам дома јапонско француски мутант.

Затоа би сакал доколку може оваа тема да си остане само за Хонда,зошто навистина ми е ќеиф да ги читам твоите постови,бидејки читам дека имаш одлично познавање на брендот а не се служиш со рекла казала муабети,како повеќето од нашиов народ.

Терајте даље со Хонда,баталето го Рено или било кој друг,му требаат на форумов луѓе како тебе и вакви теми,се вртиме цело време во круг и ништо ново не се случува,секој си го величи својот бренд и се така во круг.