Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 988728 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #525 на: 12 Јуни 2012, 13:39:29 pm »
A be najdobra peralna ima vo Cair do penzionerskiot dom. Eden tipac ramkoven ja drzese i ednas mu dojdov da go perat kolata tamu. Go perele super. Koga go gledale na BG tablici vika "AJ KE GO KOLJEMO" i koga zavrsueva so perenjeto, drugar mi Ismet (on go vozese kolata), mu zbori na ramkoven jazik, oni vidoa ne vidoa rekoa a be 100 denara dajte... I taka jeftino a dobro.

Znaci sepak ima isklucot od praviloto: Good things are not cheap and cheap things are not good.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #526 на: 12 Јуни 2012, 16:18:33 pm »
Ја исправ колата прееска, викам ај ќе издржам на топлово пола саат, многу ми беше прљава. Арно ама од коа ми ја испраа дамла ме мавна, коа си ја видов десната врата, у една линија со проред од еден сантим повеќе белези(гребаници) од врата, па аман бре толку ли се неписмени луѓево, толку ли се идиоти, толку ли се кретени, дебили, ментални, заостанати, глупаци, сељаци, волови, коњи... Значи стварно не разбирам, премалку се и овие зборови, значи не само мојата, туку и неговата врата си ја оштетува, не ми е јасно како не разбираат, многу се инзервирав и уште ме држи нервозата. Секогаш кога паркирам, пазам да оставам доволно простор за да се отвори врата и нормално да се влезе и јас и тој до мене, не не стварно не можам да сфатам некои работи. Згора на тоа на левата предна врата изгребана пластичната лајсна, некој ме цивнал, сва среќа што ја закачил лајсната, таа  не е во боја. Се надевам дека тие стините траги на вратата ќе искочат со полирање.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #527 на: 12 Јуни 2012, 16:33:28 pm »
Ја исправ колата прееска, викам ај ќе издржам на топлово пола саат, многу ми беше прљава. Арно ама од коа ми ја испраа дамла ме мавна, коа си ја видов десната врата, у една линија со проред од еден сантим повеќе белези(гребаници) од врата, па аман бре толку ли се неписмени луѓево, толку ли се идиоти, толку ли се кретени, дебили, ментални, заостанати, глупаци, сељаци, волови, коњи... Значи стварно не разбирам, премалку се и овие зборови, значи не само мојата, туку и неговата врата си ја оштетува, не ми е јасно како не разбираат, многу се инзервирав и уште ме држи нервозата. Секогаш кога паркирам, пазам да оставам доволно простор за да се отвори врата и нормално да се влезе и јас и тој до мене, не не стварно не можам да сфатам некои работи. Згора на тоа на левата предна врата изгребана пластичната лајсна, некој ме цивнал, сва среќа што ја закачил лајсната, таа  не е во боја. Се надевам дека тие стините траги на вратата ќе искочат со полирање.
Кими,друже ако се нервираме за такви идиоти,за брзо време сите на психијатрија ќе отидеме,затоа што интензиво расте бројот на таквите,затоа ладич ич да не ти чуе.......се десило ќе,се среди мој добронамерен совет ;)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7788
« Одговори #528 на: 12 Јуни 2012, 18:41:09 pm »
Ја гланцнав денес колата, со активна пена, пребришано внатре, свети ...

И ете ја, прашина пак целата ... А бе дефинитивно си купувам вап и активна пена... Не бива вака више ...

Скап данокот на црна боја ...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #529 на: 12 Јуни 2012, 19:26:33 pm »
Ееее Томи и јас со тоа се мачам ама тоа е црна боја тешко се одржава...
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #530 на: 12 Јуни 2012, 19:31:44 pm »
Ќе покачи сметката за вода :D :D :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #531 на: 12 Јуни 2012, 19:42:42 pm »
Док водомерот за куќни савет сложно го делевме цела зграда преку сила више од 100 денара по фамилија не плаќ
аше, и колите испрани и тревникот, цекињата, дрвјата и оградата сити, теписоните чисти ама некој будала реши да се одвои, и ете ти проблеми. Тревникот ожуте, цвекињата ги обра наркоманот од 4 та улуца, месечно у карвош остаам преку 500 че, за теписи и да не збоирме. Иначе за 100 денара 5 пути сум перел ауто со мерак.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #532 на: 12 Јуни 2012, 19:51:20 pm »
A be mene mi ja perat gaga ama ne kazuvam kade :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18026
« Одговори #533 на: 12 Јуни 2012, 21:07:00 pm »
Док водомерот за куќни савет сложно го делевме цела зграда преку сила више од 100 денара по фамилија не плаќ
аше, и колите испрани и тревникот, цекињата, дрвјата и оградата сити, теписоните чисти ама некој будала реши да се одвои, и ете ти проблеми. Тревникот ожуте, цвекињата ги обра наркоманот од 4 та улуца, месечно у карвош остаам преку 500 че, за теписи и да не збоирме. Иначе за 100 денара 5 пути сум перел ауто со мерак.

Извињавам се за ОТ.
Постои опција за паушално плаќање?
Ние дома мислам така се ваѓаме. 2 бојлери нон стоп пуштени, 3 пати на ден се вади тревата и се пере двор...
Сметка месечна за вода 250тина денари.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #534 на: 13 Јуни 2012, 11:28:31 am »
Ќе покачи сметката за вода :D :D :D

Живеам на село, вода муфте, може базени да си полнам ...

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #535 на: 13 Јуни 2012, 11:35:24 am »
Дај 20 кубика на заем ќе ти ги вратам коа ќе залади :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #536 на: 13 Јуни 2012, 11:41:37 am »
Дојди кога сакаш ... :)

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4588
« Одговори #537 на: 14 Јуни 2012, 10:03:02 am »
Гледај како тоа го прават нормалните земји, кола перат еднаш у 2 месеца и чиста е. Кондури бре неможеш да испрљаш у еден Вараждин, а камо ли некаде по насевер.
вчера се вратив од франкфурт,сите коли сијаат.ја мислам таму дека еднаш годишно се пере кола.се уби од врнење,а кондури немаш потреба да исчистиш,а не ко кај нас на суво време мора секој ден да ги чистиш.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #538 на: 14 Јуни 2012, 13:07:10 pm »
 ;D

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #539 на: 23 Јуни 2012, 16:28:33 pm »
До колку работи Washfabrik во недела?