Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 826268 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #555 на: 28 Јуни 2012, 07:57:45 am »
 Пред рампата за катната гаража вртиш лево доле во подрумот и одма во чело е пералната. ТОП активна пена, никакво влијание на сончеви зраци и да работат во 3 смени. 3 - та смена обично перат такси возила.

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 166
« Одговори #556 на: 28 Јуни 2012, 08:27:07 am »
Пред рампата за катната гаража вртиш лево доле во подрумот и одма во чело е пералната. ТОП активна пена, никакво влијание на сончеви зраци и да работат во 3 смени. 3 - та смена обично перат такси возила.
А што цена има оваа перална, 150 денари или повеќе?

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #557 на: 28 Јуни 2012, 10:00:05 am »
150 че.

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
« Одговори #558 на: 28 Јуни 2012, 10:47:23 am »
150 че.

Се надевам дека е на ниво на Оли Сан. Дали после активната пена ја поминуваат со сунѓер или директно одат на бришење и како си задоволен?

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1341
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #559 на: 28 Јуни 2012, 15:30:43 pm »
Морам да ја пробам, и тоа у треќа смена ( тоа ваљда подразбира дека работат 24 часа ). Ептен ми је блиску.

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
« Одговори #560 на: 28 Јуни 2012, 23:43:57 pm »
Јас ја пробав прво не е 150-че туку 200че, добро перат ама им фали малку осврт на детално пребришување и подобри крпи за стакла. Денес од внатре стаклата имаа некој блед филм. За тие пари треба да се подобри. За нареден пат сепак ќе биде Оли Сан.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1341
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #561 на: 29 Јуни 2012, 06:47:12 am »
Јас сепак ќе ги пробам поблиску ми се , и секако ќе добијат остав ако не се добри. Еднаш, вторпат, па ако на трета не ги бива, ондак откажување на љубов. Како Оли според мене нема, ама од друга страна, не ми се седи по саат време да чекам, баш секогаш, а нема ни вода да купиш, имале некој проблем со инспекции, промет мал, па не им се исплатело. А ја дремам жеден....

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4280
« Одговори #562 на: 29 Јуни 2012, 07:37:07 am »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #563 на: 29 Јуни 2012, 09:46:57 am »
Јас ја пробав прво не е 150-че туку 200че, добро перат ама им фали малку осврт на детално пребришување и подобри крпи за стакла. Денес од внатре стаклата имаа некој блед филм. За тие пари треба да се подобри. За нареден пат сепак ќе биде Оли Сан.

200 денари ли е скапо перење? Извини што ти упаѓам во муабет ама затоа и така работат кај нас пералниве. Стакла неубаво избришани, вода тече од сите страни, на многу места не фатено нити забришано!

Ако стават повисока цена никој не им оди, ако работат за 150 или 200 денари, тамам е ама после па не ни се свиѓа како ни ја испрале колата!

Профи перење во Бугарија кошта 25 лева или 13 евра или 800 денари.

Само што кога ќе си ја земеш колата не можеш да си ја познаеш дали е твојата или е некоја нова сега извадена од салон.

Присутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #564 на: 29 Јуни 2012, 09:57:26 am »
еее молим за коментаров и +10000000000 од мене.

па добро бе луѓе, што очекувате за 150-200 денара, па за толку пари и срам и жал ми да им речам нешто на перачиве, и најмногу се вадам од кожа од фраери што се дерат по нив и што бараат избриши ваму добриши таму, дошол со кола од 30-40-50к евра и сака перфектно перење за ич пари, епа нема.
плати 10-15евра па барај перфекција.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3820
« Одговори #565 на: 29 Јуни 2012, 13:11:50 pm »
Abe koj standard go imame nie za perenje da plakame 15eur. Kaj nas za15Eur ima poliranje ili hemisko, koja e logikata za obicno perenje da plakame nie vo MK 15eur ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #566 на: 29 Јуни 2012, 13:18:04 pm »
Тогаш не барајте перфектно испрана кола за 150 или 200 денари.

Со тие цени на услугата треба да исперат стотици возила во еден ден за да си ги покријат трошоците и да остане нешто и за нив, па затоа и брзаат при перењето а кога браат се знае што излегува на крај.

А ја не знам кој стандард го имаме ние искрено, но знам дека врие од нови или релативно нови возила по Македонијава.

Бензин 80 денари литар а не можеш да се разминеш на улица од коли.

И никој не зборува дека перењето треба да биде 800 денара. Тоа е профи перална каде не оди секој дури ни во Бугарија.

Услугата е перфектна и не е само перење обично туку со специјални средства со восоци, со спрејови за освежување на внатрешноста, со силиконски спрејови за гумите, со освежувачи и сл.

Нормална цена за перење мене ми зимале 12 лева во Софија или 6 Евра горе доле. Колата била солидно испрана, да не речам кај нас така никој не ми ја пере.

А имаш и таму за 6 лева перење однсоно 180 денари наши, ама колата ти изгледа исто како кај нас кога ќе си ја земеш.

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10987
  • 430i
« Одговори #567 на: 29 Јуни 2012, 14:25:42 pm »
За истата цена од 150-200 денари, на едно место перат профи како за 500, а на друго како за 50 денари.
Затоа споредуваме и разменуваме искуства.

Истотака, кај нас треба кола да переш најмалку еднаш неделно, што не е ситуација на запад. Кај нас за да ти биде чиста колата треба двапати дневно да ја переш.

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
« Одговори #568 на: 29 Јуни 2012, 15:23:31 pm »
200 денари ли е скапо перење? Извини што ти упаѓам во муабет ама затоа и така работат кај нас пералниве. Стакла неубаво избришани, вода тече од сите страни, на многу места не фатено нити забришано!

Ако стават повисока цена никој не им оди, ако работат за 150 или 200 денари, тамам е ама после па не ни се свиѓа како ни ја испрале колата!

Профи перење во Бугарија кошта 25 лева или 13 евра или 800 денари.

Само што кога ќе си ја земеш колата не можеш да си ја познаеш дали е твојата или е некоја нова сега извадена од салон.
Кај нас и колку добро да ја измијат за 15 минути станува лом, таква ни е околината. А во Скопје секоја перална користи вода од бунар или земаат вода пред саатот така да трошокот што го имаат е само хемикалии, крпи, работна рака и струја. Така да нема логика да биде повеќе од 3 евра. И што има врска за колку пари переле во Бугарија?

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459