Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 826370 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1341
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #510 на: 10 Јуни 2012, 23:58:19 pm »
У право е Томе, дека имаме црни коли лесно, приметуваме. Иначе коа врне посилно, како што беше случај денеска, дождот коа паѓа ја крева прашината, згора на тоа и прска, праговите лом ги прави. Кога ми е перена колата се тешам ај на чисто ќе ми ја врне, ама к*р, не остануе чиста.

Причина за ова е прљавштината на улиците, поради тоа што не постојат санкции за превозни средства да мораат да се исперат на излегување од градилиште. После од кал која е во зелени површини, па ондак, пристапни патишта спрема центар, и уште милијарда примери.

А и она катадневно перење на коловоз, па кретените перат и преку ден, па и во 10 навечер, а се знае дека се пере во 3 после полноќ. И не оти перат, со тоа фапоите од 63 година, само го пренесуваат ѓубрето на 3 метра подесно.
Се додека не се реши чистењето на улиците, колите ќе се прљаат после дожд.

Гледај како тоа го прават нормалните земји, кола перат еднаш у 2 месеца и чиста е. Кондури бре неможеш да испрљаш у еден Вараждин, а камо ли некаде по насевер.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #511 на: 11 Јуни 2012, 08:58:10 am »
Сега гојдо ќе ви каже за чситиот воздух во Мариовско ;D

Отсутен pajo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #512 на: 11 Јуни 2012, 12:01:41 pm »
Сум ги пробал 80% од пералните во Скопје, но нажалост ниедна не е добра како Оли-Сан (карши Реплек). Едноставно вреди да се чека 45 минути, после нивно перење автомобилот ти е чист 8 дена :)

Отсутен Cranium

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 950
« Одговори #513 на: 11 Јуни 2012, 15:28:46 pm »
Сум ги пробал 80% од пералните во Скопје, но нажалост ниедна не е добра како Оли-Сан (карши Реплек). Едноставно вреди да се чека 45 минути, после нивно перење автомобилот ти е чист 8 дена :)

се согласувам.. само што ја исправ :D

Присутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #514 на: 11 Јуни 2012, 18:15:19 pm »
дечки мене ме интересира дали уште важи оној закон за пуштање вода по улиците? нешто слушнав тоа го укинало декем можело да ти тече вода од двор на улица само за дрва и слични работи останало да важи дека не смееш на тротоар да ги чуваш.

Ако е стварно укинато да почнам сам да си ја перам дома пошто у кочани од толку перални ама буквално никој не пере убаво, или како шо кажа Sportex кога ќе се отвори перална нова перат супер и после тоа кога ќе соберат муштерии / тапа. Не помага ни бакшиш ни музика ни ништо.

Кај да барам по закониве не знам тоа дали е во закон за јавна чистота или каде ако знае некој нека пише

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #515 на: 11 Јуни 2012, 18:24:38 pm »
Авто Вуле, свака част, немам замерка.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #516 на: 11 Јуни 2012, 21:31:04 pm »
дечки мене ме интересира дали уште важи оној закон за пуштање вода по улиците? нешто слушнав тоа го укинало декем можело да ти тече вода од двор на улица само за дрва и слични работи останало да важи дека не смееш на тротоар да ги чуваш.

Ако е стварно укинато да почнам сам да си ја перам дома пошто у кочани од толку перални ама буквално никој не пере убаво, или како шо кажа Sportex кога ќе се отвори перална нова перат супер и после тоа кога ќе соберат муштерии / тапа. Не помага ни бакшиш ни музика ни ништо.

Кај да барам по закониве не знам тоа дали е во закон за јавна чистота или каде ако знае некој нека пише
Jas koga sum u Strumica si peram bez oko da mi trepne.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #517 на: 11 Јуни 2012, 21:54:18 pm »
Другар јас не ја носам во перална колата летно време пред врата стално, нека дојде да ме казни со вапот ќе го перам.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #518 на: 11 Јуни 2012, 23:28:37 pm »
@Tome-Colt - Vikni me ke ti ja isperam kolata top ama i mojata do tvojata. Pa ako saka da ne kazni treba da se potrudi da pomine preku mene :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #519 на: 12 Јуни 2012, 02:07:05 am »
Завчера со вапот од 11 до 18 часот останав на улица  ;D

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #520 на: 12 Јуни 2012, 02:46:35 am »
абе и јас си перам на улица пред врата,и после водата си ја метам во канализација,иначе со вап кога перам не се прави толку многу вода колку со црево

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #521 на: 12 Јуни 2012, 04:37:21 am »
Па вапот помалце проток има од цревото, само го друка на поголем притисок.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5080
Одг: Re: Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #522 на: 12 Јуни 2012, 07:49:34 am »
Па вапот помалце проток има од цревото, само го друка на поголем притисок.
;
Tome si go utnal fakultetot :P

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #523 на: 12 Јуни 2012, 10:29:21 am »
Ќути, за 2 саати полагам 2 предмета и јас пак на форум.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #524 на: 12 Јуни 2012, 13:11:32 pm »
Денешниве факултети можеш да ги полагаш директно од форум, и така само лекцијата за кеш ја разбираат ;D