Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 892524 пати)

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 313
  • МАЗДАШ
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #4110 на: 09 Април 2025, 09:47:18 am »
Вчера бев во Градска Перална.. јесте да беше прлјава ама очигледно требаше чиста да ја однесам за да излезе чиста.. бандажите скоро исти какви што беа, нечистотија останато на повеќе делови од колата...хаос, требаше слики да направам за да видите! На ehrle ке ја напраев стакло од надвор за 300 ден, 4 пати ке ја поминев вода/шампон.
Сега бев и никад више, а богами и "реклама" ке видат од мене.
Исто да пофалам уште една перална онаа што е кај рамус лабараторија во капиштец, за 400ден можеа барем стаклата да ги избришаат а не да не ги ни чепнат , ниту нив ниту шовершајбна.
Заклучок:
Ако не се почешаш сам на самоуслужните тешко дека ке имаш чиста кола во метрополава.
Поправете ме ако грешам.
Ок е цените да се енормни ама барем да ги перете колите како што треба!
« Последно менување: 09 Април 2025, 09:58:15 am antibiotic1 »
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #4111 на: 09 Април 2025, 10:21:45 am »
И ете доаѓаме до моментот класична македонштина.
Значи ни на крај памет не ти дојде да се вратиш одма назад во перална со очигледно валкана кола,да споделиш и да видиме каде е проблемот и како би можеле да го решиме.

Се разбира дека опцијата да се испере уште еднаш си стои ако веќе е евидентно дека не е направена услугата за која си платил.

Не само во твојов случај туку генерално ја одбираме опцијата да седнеме на тастатура и да си плукаме по форуми,вибер групи и останати социјални мрежи.

Ако ти си се вратил и ние сме те одјебале го имаш целото право да си плукаш до бескрај,затоа сме таму или јас или дандо секој ден од јутра до сутра.

Споредбата што ја направи дека за 300ден сам подобро ќе си ја исперел ама ич не држи вода бидејки мислам дека повеќе од очигледно е дека неможе да биде исто сам да переш и бришеш грубо еден саат верувам,а од друга страна седиш во кола за 10мин завршуваш а притоа те опслужуваат 3ца.

Да не се разбереме погрешно,и те како сум свесен дека пералната е далеку од идеална и често има грешки,живееме во многу валкано поднебје,не многу често ги переме колите,машина никогаш нема да испере како рака,кадарот за пред перење е климав цело време и уште многу други фактори да не го тупам на широко.

Многу би било полесно и подобро ако се разбереме во живо отколку ова виртуелново ама така одбираме.

Слободно дојди кога сакаш во перална,побарај ме или мене или дандо и имаш гратис перење.

Sent from my 2407FPN8EG using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #4112 на: 09 Април 2025, 10:35:37 am »
Со промените на цена на 700 денари автоматски ја отпишав пералната на Илинденска (Екстра Чисто), иначе беа беспрекорни. Сега доста добра услуга добивам доле на паркингот во комплекс МиДа за (во моментот на пишување на поракава) 400 денари.

Само перат на вештачко светло, внатре речиси перфекција е, ама од надвор некогаш ми ги промашуваат ниските агли (кај што прскаат задните тркала на браникот, пример).

Отсутен antibiotic1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 313
  • МАЗДАШ
« Одговори #4113 на: 09 Април 2025, 10:50:08 am »

Обично не сум карактер кој влага во полемизирање но морам да ти одговорам на "моментот класична македонштина".
Кога плаќам за услуга, очекувам да биде завршена како што треба – без изговори и без да морам да ти објаснувам како да си ја вршиш работата. Нудиш 'уште едно перење'? Па што, да губам уште време затоа што вие не знаете да си ја завршите работата од прва? Јас не сум ти ни вработен, ни инспектор да ти покажувам каде си згрешил. Плаќам, сакам резултат, и толку.

Ако сакав да се вратам и да се расправам, ќе дојдев, меѓутоа не е прв пат па морав да пишам овде бидејки јас само сакав едно: да си ја завршите работата како што треба. Не ми зборувај за 'валкано поднебје' или 'климав кадар' – тоа се твои проблеми, не мои. Јас плаќам за чиста кола, не за изговори.

Ако не можеш да поднесеш критика на форум, немој да работиш со луѓе. Сум делел позитивни критики(Дано струмица, Даме Лисиче). Ова ти е реклама каква што заслужуваш.
Mazda's never die, they just get faster.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #4114 на: 09 Април 2025, 11:01:51 am »
Критиката си е прифатена и поднесена.
11 год сум во бизнисов и работам со луѓе,и те како знам да поднесам критика.
Се извинувам што понудив да те обештетиме некако ако има начин,очигледно дека нема.
Ти благодариме за рекламата.
Имај убав ден и секое добро

Sent from my 2407FPN8EG using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4115 на: 09 Април 2025, 11:15:59 am »
Откако ја "открив" градска перална, не сум помислил на друго место да перам кола.
Зошто?
1. Не излегувам од кола
2. Брзо е
3. Имам доверба дека средствата што ги користат не се киселини како во самоуслужните.
4. Досега не се случило да не биде добро испрана
5. Досега не се случило да излезе исшмирглана
6. Има диско амбиент 8)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #4116 на: 09 Април 2025, 11:58:15 am »
Секаде се дешава да згрешат, па и во перални. И не гледам зошто би било проблем да се застане и да се каже „дечки, не ми е испрано како што треба, може да реагирате?“ и да се реши проблемот. Дури би додал и дека давање ваква информација е корисна - може се десило нешто, не виделе на време, па ќе излезат 10 неквалитетно средени коли наместо една.

И не е страшно ако нешто не се убоде од прва. Се случува.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #4117 на: 09 Април 2025, 12:39:12 pm »
Сигурно е многу заебано да имаш перална во Македонија, остај што е валкано превалкано се, па и се пери кола еднаш на два месеци. Јас тука од досада ја перам, не од што е валкана.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #4118 на: 09 Април 2025, 13:44:47 pm »
@antibiotic1

Јас сум уште еден кандидат за плати повеќе доби подобро. Но осем тој нељубезниот на Илинденска, мене друг не ми е познат.
Кај автоматските перални, изгледа не си перел на пример во Љубљана. Отперување со послаби вапови, и таму се мрзливи отперувачи. А цените - барем дупло.

И да, отперувањето е главната фора за да автоматската перална си ја заврши работата. Особено на возила кои прво со шпакла треба да се поминат. Тука настанува проблемот. И да тој е присатен во сите перални јер нели квалификуван кадар со желба за работа едноставно нема. Сите перални се свесни за ова, и сите кубурат. И да им качиш дупло плата тие се, истите (не)работници.
Ама други - нема. Или едноставно нејќат да работат цел ден во вода.

Конкретно Градска Перална даваат се од себе пошто и двајцата што ја водат се пицајзли за добро перење. А ти секако си требал да се вратиш. Секако кај секого може да се протне проблем.

Инаку да и мене диско амбиентот ми е циркус.  ;) И да, би ставил реклама уште од билетара на партизанска да светка.
« Последно менување: 09 Април 2025, 13:49:49 pm yarre »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5197
« Одговори #4119 на: 09 Април 2025, 14:29:25 pm »

Обично не сум карактер кој влага во полемизирање но морам да ти одговорам на "моментот класична македонштина".
Кога плаќам за услуга, очекувам да биде завршена како што треба – без изговори и без да морам да ти објаснувам како да си ја вршиш работата. Нудиш 'уште едно перење'? Па што, да губам уште време затоа што вие не знаете да си ја завршите работата од прва? Јас не сум ти ни вработен, ни инспектор да ти покажувам каде си згрешил. Плаќам, сакам резултат, и толку.

Ако сакав да се вратам и да се расправам, ќе дојдев, меѓутоа не е прв пат па морав да пишам овде бидејки јас само сакав едно: да си ја завршите работата како што треба. Не ми зборувај за 'валкано поднебје' или 'климав кадар' – тоа се твои проблеми, не мои. Јас плаќам за чиста кола, не за изговори.

Ако не можеш да поднесеш критика на форум, немој да работиш со луѓе. Сум делел позитивни критики(Дано струмица, Даме Лисиче). Ова ти е реклама каква што заслужуваш.
Pocnav da pisuva da pisuvam, i izbrisav. Nema svrha na nekoj kako tebe da se objasnuva

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Присутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2165
« Одговори #4120 на: 09 Април 2025, 14:34:40 pm »
Зависи и колку долго не била перена колата и каде стоела. Некад знае да има чудни валканици по кола. Двеста градилишта има низ Скопје, се тоа иде во воздух и се лепи по коли. Ако не падне дожд подолго време, мрсни се улиците од прљавштини. Сабајле гледав со шпакла чистеа покрај тротоарите низ Карпош.

На градска перална сум перел неколку пати, сосема е океј услугата.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #4121 на: 09 Април 2025, 15:33:15 pm »
Vo gradska peralna nesum vlegol do sega niednas ali dodeka ja drzea starata peralna posle Sistina kako i da se vika toj del tamo perenjeto beshe perfektno. Znaejki kako rabotat deckite pogotovo gazdite idea do perfekcija. Fino ti kaza Bushav si trebalo da se vratis milion posto kje izlegle vo presret kje ja preperele.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #4122 на: 09 Април 2025, 18:25:25 pm »
Пералната на "Алумина" ја отпишувам за навек, мизерија невидена.

Од сега или на четки кај Бушав или кај Андро кај Универзална или Окта самоуслужна.

Отсутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 787
« Одговори #4123 на: 09 Април 2025, 20:53:16 pm »
Дечки,
Има перална што работи од 8:30-9h наутро низ Аеродром, Скопје ?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #4124 на: 09 Април 2025, 20:55:27 pm »
Прееска бев во Градска Перална, бушавиот беше. Како е испрана не ни видов пошто во брзање, но стално ми била ок испрана јас само ја добришувам во вратите и гепекот.

Уште да имаа опција да ми ја исчистат и усисаат внатре нивни вработени за пари би бил презадоволен - на  повеќе идења
 на автоматско перење морам да идам еднаш негде за и внатре да ми ја исчистат. Пред да ме нападнете дека сум мрза во моја одбрана - немам време и услови за сам да ја усисавам и чистам и затоа најрадо плаќам.