Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1053157 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3060 на: 16 Декември 2018, 00:32:11 am »
Изгледа имаш нешто џандарско па ќе пробам да ти објаснам. Конкуренцијата му е 120 денари најевтина програма на 1 минута возење од неговата локација, автоматска перална е каква сака нека е само надвор ќе испере.
Тука имаше некои смешни споредби со премиум перењето на некоја друга перална кое патем е 500 за кола, а поскапо за џипови.
 Не сум утнал никаква поента, поентата на автоматска перална е да пере што е можно повеќе коли во ден со овие цени кои се поскапи и од обични перални и од автоматските не гледам тоа да се случи.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3356
« Одговори #3061 на: 16 Декември 2018, 00:42:02 am »
Изгледа имаш нешто џандарско па ќе пробам да ти објаснам. Конкуренцијата му е 120 денари најевтина програма на 1 минута возење од неговата локација, автоматска перална е каква сака нека е само надвор ќе испере.
Тука имаше некои смешни споредби со премиум перењето на некоја друга перална кое патем е 500 за кола, а поскапо за џипови.
 Не сум утнал никаква поента, поентата на автоматска перална е да пере што е можно повеќе коли во ден со овие цени кои се поскапи и од обични перални и од автоматските не гледам тоа да се случи.

Поентата на секој бизнис е да направи профит и да има задоволни клиенти.

Целта на секој клиент е да добие најмногу за своите пари.

Автоматската перална е да овозможи перење на возила без примена на човечка работна сила.

Имаш средство за перење Сјај за садови и имаш средство за перење од Мафра.

Под претпоставка двете перални да се исти во однос на автоматика и работен процес, двете неможат да нудат иста цена.

Литро сјај е 35 денари, литро шампон професионален е 300 денари.

Поврзи ги заклучоците сам, јас сум џандар незнам како да објаснам подобро.

Еве ти со инспекторска жичка може кажеш нешто попаметно и ние глупите да се просветлиме.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #3062 на: 16 Декември 2018, 00:58:08 am »
Прави бизнис анализи колку сакаш, како просечен корисник на перална пишувам јас.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #3063 на: 16 Декември 2018, 08:56:39 am »
Кај даваат сендвичи да ги бранам и јас цениве?

Ova mi e praviot komentar izminative denovi na temava.

Site na nevideno/neprobano gi opravduvaat cenite, sto mi mnogu cudno.
Duri na dozd idat da pearat koli, sto mi e uste pocudno.

Mi lici muabetov so "falenjevo" na eden drug za druga roba, koja site ja falea i branea, dodeka da se pojavi "kamarad".

Fakt e deka cenive za MK standard se visoki. Mnogu sto gi opravduvaat sega na slepo, ja stedat istata suma kako za edno perenje, na filtri i namesto Mann na primer zimaat uniflux/purflux i slicni. Skoro site sto gi opravduvaat cenite na slepo stedat na gumi. Brisaci.

Muabetot so biljana prasok mi e smesen, uste posmesno deka ako koristis sampon od 300 den kolata ke sija i na dozdovive.
Odlicen sampon so vosok zemav za 100 den/l vo maloprodazba. Na golemo kojznae koja cena e, a da ne zboram koja cena ja ima uvoznik na avto kozmetika (peralnava kako sto razbrav e vo sopstvenost bas na takov uvoznik).
I, mnogu poveke me boli koga ke vidam recka od lupnata vrata, odkolku dali mi e cista kolata. A narodov lupa vrati na veliko, recki po kolata imam nakaj 20-30 sigurno, nema spas od toa. I ako nekoj koristi profesionalna avto kozmetika vo peralna, ke ima vlijanie na grebanicite?

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3064 на: 16 Декември 2018, 09:15:43 am »
Огледало ако некогаш се сретнеме частам пиво.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #3065 на: 16 Декември 2018, 09:34:38 am »
Какво? Наше од евтините или увозно?

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3066 на: 16 Декември 2018, 09:39:28 am »
Какво ќе си нарача. Назад на темава, јас сум слушнал луѓе што го фалеле бушавиот на форум, а зад него кажувале дека не е тоа тоа. Повеќе ги ценам искрените коментари дека е скапо, коментарите дека е ок што доаѓаат од луѓе кои се крстеа во метод на две кофи и никако четка не ги земам здраво за готово. Јас кажав дека е скапо, не реков дека нема да ја искористам кога сакам да завршам работа на брзина. За секоја роба си има купец, така и тој ќе си има муштерии.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45192
  • Il Moderatore
« Одговори #3067 на: 16 Декември 2018, 09:40:37 am »
Какво ќе си нарача. Назад на темава, јас сум слушнал луѓе што го фалеле бушавиот на форум, а зад него кажувале дека не е тоа тоа. Повеќе ги ценам искрените коментари дека е скапо, коментарите дека е ок што доаѓаат од луѓе кои се крстеа во метод на две кофи и никако четка не ги земам здраво за готово. Јас кажав дека е скапо, не реков дека нема да ја искористам кога сакам да завршам работа на брзина. За секоја роба си има купец, така и тој ќе си има муштерии.

Скопско точено - 100че. Да остане за у перална ;)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #3068 на: 16 Декември 2018, 09:42:58 am »
Јас би одел на увозно, прави премиум пена, си вреди за парите :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3069 на: 16 Декември 2018, 09:45:24 am »
Јас би одел на увозно, прави премиум пена, си вреди за парите :)
Пиј премиум, па ќе переш после кај стара телевизија за 120... :D
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3070 на: 16 Декември 2018, 10:15:49 am »
Годинава немаше ниту еден карклуб собир како што знам, секој ќе си го пие своето пиво пред монитор уште долго.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3071 на: 16 Декември 2018, 10:27:44 am »
Изгледа имаш нешто џандарско

јас сум џандар

Да ми скинеш една казна?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #3072 на: 16 Декември 2018, 10:40:34 am »
Соочете со реалноста, не е скапо туку народот нема пари и тоа е тоа. Како  и за се друго така и за коли нозете ни се пуштени 10 метри пред чергичето. Секоја чест на исклучоци.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3073 на: 16 Декември 2018, 11:29:05 am »
Не е скапо, туку кај нас е многу прљаво и гнасно.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #3074 на: 16 Декември 2018, 11:54:48 am »
Не е скапо, туку кај нас е многу прљаво и гнасно.
Од тие причини мојот прв пост со слики во возила на членови беше со прљава кола.
Тазе перена заборавав да ја сликам, утредента веќе беше шлакатарник. Срам не срам, ги оонав сликите :)