Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1052929 пати)

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3075 на: 16 Декември 2018, 12:12:27 pm »
Како што стапот има два краја, тука ќе имаме две поделени мислења.

1. Пералната е скапа. Со оглед на тоа што најефтино перење е 300 денари, толку е и кило и пол месо/риба. Па сега дали ќе го наполнам стомакот на целата фамилија или ќе ја измијам колата, си останува лична одлука. Друго навикнати сме на перења од 150/200, и тоа ни е психолошки максимум, па сега психата не тера дека е скапо.

2. Пералната не е скапа. Со оглед на тоа што перења низ Европа се од 10/15 евра, дури и ефтина е. Ефтина е бидејќи користи добра "хемија" и добра "опрема". Е сега тоа што нашата плата е мизерна, тоа е.

Некој ќе ја користи, некој ќе ја одбегнува, и тоа е тоа. Живот иде даље.
Уживајте во денов, одморете ја главата и не се карајте.
Убав ден.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3076 на: 16 Декември 2018, 12:34:24 pm »
Не се знае дали користи добра хемија, уште е рано да се види тоа. Инаку у еу на 3-4 пати повисоки плати нормално е да почнува од 6.99 еур зависи од локацијата. Ќе има муштерии бушавиот, на 1м жители и транзитни на ден 100 да влезат доста му е.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1489
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #3077 на: 16 Декември 2018, 16:41:20 pm »
A gumeni patosnici moze da se isperat ?

Се надевам дека вакви примитивизми ќе нема кај Бушав.

За такви перења, ете ги рачните перални. Поентата е брзо и ефикасно перење на возило тука, а не некој да се тегне со патосниците, да му ги исперат, дур јас чекам да се исперам и да си одам.
Каков примитивизам е прење патисници? Во псс ново лисиче има "примитивна" машина на жетон од 10 денари што ги ставаш вертикално патосниците и ти ги мие и суши. Првпат слушам дека миење патосници било примитивна работа.

Примитивизмот го објаснив целосно во постот. Перење патосници со wap дур чекам пред перална. Во пауза меѓу две коли му носи некој патосници. За мене тоа е очајна слика во Вошфабрик.
Ако набават машина на жетон, и тоа го има во понуда - тоа е сосема друго, нормално и функционално.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #3078 на: 16 Декември 2018, 16:48:54 pm »
Огледало ако некогаш се сретнеме частам пиво.

За мене сендвич со пивото.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3079 на: 16 Декември 2018, 17:08:29 pm »
Чекај избори ако сакаш сендвич

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #3080 на: 16 Декември 2018, 17:28:25 pm »
Предвремени ќе има за пола година за брзо ќе е :D

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #3081 на: 16 Декември 2018, 23:13:42 pm »
Добро е што се раздвижи темава без разлика за која перална се работи,само лабаво и без нервози нека биде.

За овие дури 3дена единствено нешто што заклучивте е дека сме скапи на невидено и непробано.
Да точно скапи сме во однос на другите,верувам и дека сме најскапи.Дали е основано дали вреди и дали има зошто е толку пари ќе си покаже времето.

Целиот проект не е замислен да е ефтин и да испере што повеќе возила,замислен е да испере што подобро,да се извади максимум што може да се извади од автоматска перална за разумно кратко време.

Константно се споредува со Карпош 4(до негде и оправдано)бидејќи нема со што друго да се споредува ама тоа е далеку од оваа приказна.
Најодговорно тврдам дека нашата програма од 300ден е далеку подобра од нивната најскапа што чини 250ден.
Како и да е одлично е што си постои и таа перална за брзо и ефтино перење и немаме ништо против бидејки целиот концепт ни е различен.

Голем пазар е Скопје има место за сите.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #3082 на: 16 Декември 2018, 23:43:36 pm »
Технологијата на пералната во карпош 4 е од 80 и некоја година ако не се лажам. Неможеме баби и жаби да споредуваме.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2592
« Одговори #3083 на: 16 Декември 2018, 23:57:43 pm »
Јас ќе ја пробам 500ката само нека се опрај времево. Чисто од кеиф.

Отсутен Bumb

• Редовен
  • Пораки: 1196
« Одговори #3084 на: 17 Декември 2018, 07:34:10 am »
И јас.

Туку кај се наоѓа пералнава??

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #3085 на: 17 Декември 2018, 08:24:26 am »
Макпетрол на Партизанска, Карпош 3.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22381
« Одговори #3086 на: 17 Декември 2018, 08:57:09 am »
Исто како и кај храната, не ми е проблем да платам повеќе ако за платеното добијам пропорционано повеќе од регуларните цени.
Али ако е нешто поскапо затоа што ...кхм..."во Европа коштало толку или не знам што" a услугата е иста, тогаш не фала.

Генерално во перална со четки немам доверба.
Ем пола саат ја добришувам после, ем е лото дали после лерење треба да ја носиш на полирање.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #3087 на: 17 Декември 2018, 09:01:36 am »
Уплав од тегетот си добил. На бела не е така.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #3088 на: 17 Декември 2018, 09:13:13 am »
Вакви се "четките" - нормално и на овие им треба одржување.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #3089 на: 17 Декември 2018, 12:14:40 pm »
Добро е што се раздвижи темава без разлика за која перална се работи,само лабаво и без нервози нека биде.

За овие дури 3дена единствено нешто што заклучивте е дека сме скапи на невидено и непробано.
Да точно скапи сме во однос на другите,верувам и дека сме најскапи.Дали е основано дали вреди и дали има зошто е толку пари ќе си покаже времето.

Целиот проект не е замислен да е ефтин и да испере што повеќе возила,замислен е да испере што подобро,да се извади максимум што може да се извади од автоматска перална за разумно кратко време.

Константно се споредува со Карпош 4(до негде и оправдано)бидејќи нема со што друго да се споредува ама тоа е далеку од оваа приказна.
Најодговорно тврдам дека нашата програма од 300ден е далеку подобра од нивната најскапа што чини 250ден.
Како и да е одлично е што си постои и таа перална за брзо и ефтино перење и немаме ништо против бидејки целиот концепт ни е различен.

Голем пазар е Скопје има место за сите.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Odlicen komentar od Busaviot sinokja.

Na Skopje mu falea i mu falat avtomatski peralni, isto kako sto mu falat samousluzni.
Zimno vreme vo avtomatska, letno na samousluzna. Ova mi izgleda najdobra kombinacija, koga e ladno za da ne mrznam na avtomatska, na potoplo vreme sam da si ja izmijam. Ednas bev na samousluznata kaj Boris i bev prezadovolen od rezultatot.

Jas poveke nikogas nema da odnesam kola vo "racna" klasicna peralna, najveke poradi rabotnicite. Pogotovo nova/ponova kola da mu ostavam na nekoj koj gleda da zavrsi sto pobrzo, pa da mi otvara vrata i pragovite da mi gi pominuva so kompresor, od brzanje so vapot linija da mi izgrebe, pa da mi lupne cetka za da ja pomine "ubavo"... Ne fala. Inaku se ova nabrojano se slucuva redovno vo peralnite.