Автор Тема: Фотоапарати  (Прочитано 145152 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Одг: Фотоапарати
« Одговори #105 на: 01 Јануари 2014, 21:24:18 pm »
2. Во сервисот на Канон - Genel. Испи еден дијазепам и Б6 пред да се јавиш, зошто цената може да е од 800денари до 800евра. ..........................
...............
...............
Нема полошо нешто од тоа да му кажеш на некого дека „ќе купиш тоа и тоа и ќе добиеш многу бољи слики“. Само ќе се разочараат после.

Прекрасно напишана реплика на која не можев да и одолеам и да и доделам еден огромен ЛАЈК.
Се е кажано.

Само би додал дека ниеден мобилен телефон, колку и да има супериорен вграден фотоапарат, нема да извади ниту близу добра слика како фотоапарат па макар бил и 3,2 мега пиксели.

Среќна нова 49-та.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8692
  • Пичлеме
« Одговори #106 на: 01 Јануари 2014, 21:39:29 pm »
Само би додал дека ниеден мобилен телефон, колку и да има супериорен вграден фотоапарат, нема да извади ниту близу добра слика како фотоапарат па макар бил и 3,2 мега пиксели.
Има еден таков мобилен, Nokia 808 PureViev.
1/1.2'' sensor size.
Не е за фрлање, чесен збор :)

Отсутен velestrumf

• Модератор
  • Легенда
  • Пораки: 20665
Одг: Re: Одг: Re: Фотоапарати
« Одговори #107 на: 02 Јануари 2014, 03:59:35 am »
Не знам кој дел од ова

Иначе не викам дека е фантазија или што ти ја знам, туку едноставно како почетна точка и за вршење работа си е супер.

не е јасен...

Значи, ако нејќеш да се бавиш посериозно со фотографија, нејќеш идиотче или кросовер, а сакаш поасолен апарат и да е ДСЛР, фабричкиот 18-55 одлично си ја врши работата.

Ако сакаш нешто поише, ќе си спремиш поише пари. Чиста логика.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #108 на: 02 Јануари 2014, 09:35:41 am »
Јас исто се сложувам дека DSLR е одличен избор за да се фрлиш во фотографирањето посеризоно. Само велам ако гледаш на ова како почетно, планирај дека следниот чекор е сериозно додавање пари во оптика и градење систем.  Ако не, поарно гледај нешто што има сериозно подобра оптика и ќе ти нуди подобар квалитет на фотографија со намалена разновидност на сценарија на сликање.

Како што рече Дени, тргни со G. Може таа веризја е подобра и како почетна и како крајна дестинација ако не се гледаш себеси нарамен со торба и 3 објективи од по 2,5 кг секој, па батери пек, поларизирачки филтер, УВ фитлер, некое градиенче, HD филтри, за некое време.

Едит: Без трипод не излегувај. Гледја да можеш да закачиш тежина на него во центарот од 4-5 кг. Монопод секако препорачувам за секој зум од 200 нагоре.. итн... се збира.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #109 на: 02 Јануари 2014, 09:48:00 am »
За сервисирање на канонот, види и кај јужниот сосед да не е поефтино, пред 2 години на еден комшија му носев камкордер сони на сервис во Солун.

Да не знаеш точна адреса, фирма, сајт, контакт?

Фала

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #110 на: 02 Јануари 2014, 09:49:31 am »
2. Во сервисот на Канон - Genel. Испи еден дијазепам и Б6 пред да се јавиш, зошто цената може да е од 800денари до 800евра.

Друг сервис? :) Генел некако не ги доживувам ко фирма од доверба, и фирма со која воопшто сакам да имам нешто..

Ми спомнаа за некој што ги поправал апаратите на новинарите, бил супер а далеку поевтино до Генел и Импегна

Дарко

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #111 на: 02 Јануари 2014, 10:41:14 am »
јас колку што знам канон денес можеш да поправиш едино у видеодата

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #112 на: 02 Јануари 2014, 11:09:56 am »
За сервисирање на канонот, види и кај јужниот сосед да не е поефтино, пред 2 години на еден комшија му носев камкордер сони на сервис во Солун.

Да не знаеш точна адреса, фирма, сајт, контакт?

Фала

Дарко

Незнам, беше на крај на Виа Игнација, кога се иде према супермаркетиве, од десна страна, преку улица имаше повеќе продавници за тјунинг на мотори и коли.

А и Сони беше камерата, незнам дали поправаат и Канон, прогуглај 100% ќе најдеш, или па пиши им на adorama.gr/photoqueen они сигурно ќе знаат, вториве се од Солун.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #113 на: 02 Јануари 2014, 16:33:24 pm »
http://techland.time.com/2014/01/02/5-tech-products-that-will-be-dead-in-5-years/

"Low-end digital cameras"

"...forced the mobile industry to step up camera quality to the point that it has rendered sub-$200 point-and-shoot cameras all but obsolete."

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Модератор
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #114 на: 02 Јануари 2014, 16:36:33 pm »
До некаде. Да продолжеше трендот на Ериксон К800/к810, веќе ќе беа редундантни камерите испод 12.000 деанри.

Но, наполно се сложувам и вака!!! Сочен мобилен ќе ги реши.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #115 на: 02 Јануари 2014, 20:02:02 pm »
К800 не го давам за жива глава, 4та година користење отприлика, последно производство.

Отсутен velestrumf

• Модератор
  • Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #116 на: 24 Јануари 2014, 14:30:55 pm »

« Последно менување: 24 Јануари 2014, 14:41:56 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #117 на: 24 Јануари 2014, 21:16:57 pm »
Јас за разлика од вас, љубители на СЛР, а тотални почетници и аматери, сум љубител на нешто што ке го ставам во џеп и ке направам подобри фотки одколку со СЛР и 18-55ИС објектив :)
Може и да се обложиме :*

Не зборувам за оние кои се бават со фотографија професионално :) И имаат барем по три објективи у својот ранец :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #118 на: 24 Јануари 2014, 21:30:02 pm »
Како би го спровел тестирањето? Еве јас имам таков објектив и SLR, ајде да пробаме, не мора да се обложуваме.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #119 на: 24 Јануари 2014, 21:50:20 pm »
Ако ти неќеш ја сакам  :P

(се зезам)