Gledano kako paket i jas sum prijatno iznenaden, no kako sto i kazav, edinstvenoto neprijatno iznenaduvanje mi e potrosuvackata.
Мислам дека треба да се прекрати тоа со потрошувачката. Земете ги досегашните турбодизели, додајте уште литро колку што кратите и ќе добиете сосем компаративна бројка.
Nemoj da osuduvas i generalizirash ako ne si siguren. Kratele, koj krati?
Ete ti go mojot traktor na den ili dva, povozi go ke ti go ostavam, tepaj niz grad kako sto mislis da tepas i ke vidis kolku ke potrosi? Nikogas nema da stignes do brojkata 9.5 kolku sto deckite izvadile na testot bez stedenje. Ama bukvalno nikogas, ne e vozmozno. Jes da e kaj mene motorot nesto poslab vo pogled na litrazata i Nm-te a konjite se isti. Ajde batali go mojot traktor ! pred dve nedeli kaj istocniot ni sosed imav sansa 2 dena da povozam nov Outlander so 2.2 dizel motor i avtomatski menuvac. Spored toa sto go pokazuvashe na bordot, izvadiv prosek gradska 9 litri i toa vo Sofija. Koj vozel znae kakvo e soobrakajot vo toj grad. Dizelot od 2.2 litri gi ima skoro istite karatkteristiki kako mazdiniot 2.2 dizel, so taa razlika sto turka daleku potesko vozilo od CX-5 ta.
2.2 Dizelot vo Rav 4 ta so slicni performansi vadi gradska pod 9 litra so dinamicno vozenje.
Toa mi bese zborot, ovie motori se sepak najnova tehnologija, barem taka se predstaveni ! Raboti perfektno, mnogu rafinirano, imav prilika da go cujam, motorceto prede ednostavno kako da ne e dizel. No pak ke kazam, so taa potrosuvacka navistina ima nesto sto ne mi stima, ili pak mozebi test voziloto si ima nekoja falinka pa tolku trosi? bas ke se zainteresiram da vidam da najdam edna so manualen menuvac i da vidime kolku arci?