Автор Тема: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?  (Прочитано 220344 пати)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7033
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #255 на: 24 Септември 2015, 11:41:38 am »
Ако е грујо диктатор како што сите се обидуваат да го претстават, нема да бара спогодби, пушта машините и руши, а ти потоа жали се кај кадијата.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
Одг: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #256 на: 24 Септември 2015, 11:44:49 am »
Како што реков пред многу кратко време:

Се гледа дека никој од вас не бил соочен со таква гомнарија, па сега си дава за слобода да „дели совети“.

Лесно е вака од страна да се дели правда и да се глуми светец.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44575
  • Il Moderatore
« Одговори #257 на: 24 Септември 2015, 11:53:59 am »
Како што реков пред многу кратко време. Кога станува збор за општ интерес, на второ место се става поединечната „правда“.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #258 на: 24 Септември 2015, 11:57:26 am »
Државата ја боли кур за тебе, народот околу тебе го заболе за тебе. А мене да ме боли за нив и да дадам жртва за општ интерес? 100%

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #259 на: 24 Септември 2015, 12:16:51 pm »
Болењето к*р се решава на избори. Се` дур не почне државата да ја боли к*р за општите интереси. Се`уште не се десило да изгинат луѓе поради ова:

ама кога ќе се деси (а неизбежно е со вакво сообраќајно решение да се деси), тогаш ќе биде друг муабет.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #260 на: 24 Септември 2015, 12:29:46 pm »
Државата ја боли кур за тебе, народот околу тебе го заболе за тебе. А мене да ме боли за нив и да дадам жртва за општ интерес? 100%

Комплетно се согласувам.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3313
« Одговори #261 на: 24 Септември 2015, 12:30:50 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55150
  • Махер
« Одговори #262 на: 24 Септември 2015, 12:39:40 pm »
@Simo Како старите луѓе со нивните коментари „Ја дур не умрам...“ станот не го продаваме, или куќата не ја рушиме.

- Па друже дедо/бабо откога ќе умреш нема ни да те прашаме.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
Одг:
« Одговори #263 на: 24 Септември 2015, 13:01:41 pm »
Како може некој да неќе нешто за ниедна пара. Нелогично. Се си има цена. Буквално.

Многу точно

Дворно место != место кај што живееш. Ни под разно не смееле да ја одземат без надокнада.

Арно ама ете, и покрај вакво (ин)директно искуство, пак треба некој да ми каже дека треба да и’ се потчинам на државата за нешто што е мое, без соодветно да ми биде надоместено?? Да ме бркаат и селат од мој дом, без соодветна надокнада? Епа мало сутра.

Епа криминалот се наоѓа во тоа, да ти земат а да не ти платат. И тоа не пазарна вредност како што кажа некој горе туку по пазарна вредностѕ плус уште премија, бидејќи нели иницијално не сакам да го продадам местото или глумам дека не сакам заради премијата. И тоа е сосем во ред, фер и исправно од страна на поединецот.
Криминал е случајот како местото на дедо ми спроти градска болница во жена парк. Конфискувано и никогаш неплатено.

А една посрана куќа на сред улица што кошта 50.000 евра да се сруши и некому да се плати 75.000 евра надокнада е пичкин дим за државата. Ебати државата ако е неспособна за решавање на проблеми.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #264 на: 24 Септември 2015, 13:15:17 pm »
@Simo Како старите луѓе со нивните коментари „Ја дур не умрам...“ станот не го продаваме, или куќата не ја рушиме.

Баш така!

А една посрана куќа на сред улица што кошта 50.000 евра да се сруши и некому да се плати 75.000 евра надокнада е пичкин дим за државата. Ебати државата ако е неспособна за решавање на проблеми.

Баш така! еве нека се и 300.000е Наместо тој газда сеа да си живееше во мирно улилче 200-300 метри позападно од улицава, сеа ни дуќан му вреди ни имот му вреди, ни па некој ќе сака да му ја купи таа грдосија на сред улица. А ние ќе си лупаме жардињери и пешаците и точкашите ќе си возат на улици.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #265 на: 24 Септември 2015, 14:33:55 pm »
Истиот случај со триаголното парче земја кај Сити Мол. Не ги прифати парите кога му беа нудени да му го откупат, сега за ништо нема да може да го користи

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #266 на: 24 Септември 2015, 14:52:01 pm »

Баш така!

Баш така! еве нека се и 300.000е Наместо тој газда сеа да си живееше во мирно улилче 200-300 метри позападно од улицава, сеа ни дуќан му вреди ни имот му вреди, ни па некој ќе сака да му ја купи таа грдосија на сред улица. А ние ќе си лупаме жардињери и пешаците и точкашите ќе си возат на улици.
Eте така.

Истиот случај со триаголното парче земја кај Сити Мол. Не ги прифати парите кога му беа нудени да му го откупат, сега за ништо нема да може да го користи
Ете така.

Земјиштето кај кривиот мост сега не вреди ни една петина од што можел да земе тогаш.

Не е работата што се инаетел и ТАМУ САКА ДА ЖИВЕЕ. Туку дека тоа место веќе нема да е такво какво што било. Ќе го снема. И ни ти, нити некој друг ќе сака да живее таму. Само ќе изгубиш од твоето правење паметен. А најважно од се спорот ќе остане. И вредноста само ќе паѓа, зошто ти веќе нема да имаш избор на никој да го продадеш.

Кај мостот крив:

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34364
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #267 на: 24 Септември 2015, 15:18:20 pm »
Па плус и комуналии ако не си плаќал, ни радиодифузна такса, па може да те снајде баш како на сликава плус фарадеев кафез да ти направат окулу коќата.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30262
    • CARclub.mk
« Одговори #268 на: 24 Септември 2015, 15:45:01 pm »

Кое е тоа место?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #269 на: 24 Септември 2015, 15:49:13 pm »