Како може некој да неќе нешто за ниедна пара. Нелогично. Се си има цена. Буквално.
Многу точно
Дворно место != место кај што живееш. Ни под разно не смееле да ја одземат без надокнада.
Арно ама ете, и покрај вакво (ин)директно искуство, пак треба некој да ми каже дека треба да и’ се потчинам на државата за нешто што е мое, без соодветно да ми биде надоместено?? Да ме бркаат и селат од мој дом, без соодветна надокнада? Епа мало сутра.
Епа криминалот се наоѓа во тоа, да ти земат а да не ти платат. И тоа не пазарна вредност како што кажа некој горе туку по пазарна вредностѕ плус уште премија, бидејќи нели иницијално не сакам да го продадам местото или глумам дека не сакам заради премијата. И тоа е сосем во ред, фер и исправно од страна на поединецот.
Криминал е случајот како местото на дедо ми спроти градска болница во жена парк. Конфискувано и никогаш неплатено.
А една посрана куќа на сред улица што кошта 50.000 евра да се сруши и некому да се плати 75.000 евра надокнада е пичкин дим за државата. Ебати државата ако е неспособна за решавање на проблеми.